magnaman Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Παιδες γεια χαρα! Επιτελους ηρθε η αγια ωρα της αναβαθμισης και η αληθεια ειναι οτι εχω ψιλοχαθει Καταρχας για κουτι αποφασισα το Mozart της Thermaltake. Με 10+ fans με καλυπτει εντελως Ειναι ακριβως οτι εψαχνα - μιας και εχω ηδη μια microATX απο αλλο υπολογιστη Οσον αφορα στη μητρικη καρτα εδω ειναι που τα βρηκα καπως σκουρα - ειμαι μεταξυ : 1. asus maximus formula 2.ASUS P5N-T DELUXE 3.GIGABYTE GA-EX38-DS4 4.ABIT IX38-QUADGT Ο υπολογιστης θα χρησιμοποιηθει για παιχνιδια , κωδικοποιηση ταινιων και οπωσδηποτε overclocking . Ποιο chipset θεωρειτε και θεωρειται καλυτερο για overclocking ? Αν και για καρτα γραφικων εχω αποφασισει για την XFX 8800GT δεν με ενοχλει η προοπτικη C/F - Ο επεξεργαστης που θα χρησιμοποιηθει αρχικα ειναι ενας Pentium D945 3,4gHZ με την προοπτικη του Q9450 οταν κυκλοφορησει Για μνημες εχω ενα ζευγαρακι OCZ GOLD EDITION DDR2 667MHZ και ειμαΙ απολυτα ικανοποιημενος (προς το παρων) Ευχαριστω για τον χρονο σας
Commentator Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 πρεπει να σκεφτεσαι και για νεες μνημες απο mobo μου αρεσει περισσοτερο η formula το κουτι δεν μου αρεσει
magnaman Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 για μνημες αργοτερα - προς το παρων μητρικη με καιει - λεω μεχρι την τριτη να εχω ολοκληρωσει την παραγγελια ....
Commentator Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 και οι μνημες πρεπει να σε καινε φιλε magnaman γιατι ειναι ddr ενω οι νεες m/b δεχονται ddr2
magnaman Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 λαθος το εγραψα πιο πανω- το εχω διορθωσει - οι μνημες μου ειναι DDR2 667 - μεχρι το καλοκαιρακι θα παρω και μνημες στα 1000ΜΗΖ...
magnaman Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 φιλαρακι σορρυ κιολας αλλα αμα δεν καταλαβες μεχρι τωρα οι μνημες δεν με προβληματιζουν και ουτε ανοιξα το ποστ για να γραψω για μνημες.οπως εγραψα πανω πανω και προφανως δεν καταλαβες , για μητρικες θα ηθελα να ακουσω καποιες αποψεις - και παλι μνημες ειμαι απολυτα καλυμμενος οποτε δεν εχει νοημα να συζητω για το αν ειναι 1000 η 1066 mhz ουτε αν ειναι 2 η 4 gb. απο τη μια εχουμε το X38 και απο τηλ αλλη το 680 η 780 nforce.ποιο απο τα δυο chipset σας κανει για ποιο σταθερο σε καταστασεις υπερχρονισμου ?
grigas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Ειναι ακριβως οτι εψαχνα - μιας και εχω ηδη μια microATX απο αλλο υπολογιστη Για να μην βρεθεις προ εκπλήξεων, να ξέρεις ότι το Mozart για δεύτερη μητρική υποστηρίζει mini ITX και όχι microATX.
stm00192 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Και επιδη δεν βλεπω να σου απανταει κανενας στο ερωτημα σου! Αποψη μου προτιμησε Χ38 και πιο σταθερο στο o/c και καλυτερο σας chipset!
Dr_73 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Κουτί γιατί να πάρεις καινούργιο; Δεν έχεις κουτί τώρα; Παίρνεις ένα δεύτερο κουτί , για τον δεύτερο υπολογιστή και βάζεις ένα switch για να τα έχεις και τα δύο σε ένα πληκτρολόγιο/ποντίκι/οθόνη. Μητρική σε Χ38 , καλύτερη τιμή έχει αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1021982 Αλλά με τα μισά λεφτά παίρνεις μία με Χ35.
magnaman Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 κουτακι φιλε το εχω τσεκαρει εδω και πολυ καιρο - το τωρινο μου κουτι ειναι ενα ερειπιο - η αγορα επιβαλλεται και μιας και ειναι το πρωτο high end pc που θα παρω αποφασισα να σκασω κατι παραπανω για κατι futuristic - οσο για p35 mobo υπαρχερι περιπτωση να ειναι πιο σταθερο απο το maximus ?διοτι σε αυτο γερνω τωρα..
magnaman Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 για καλη μου τυχη το eshop εχει ανοιξει και στη κυπρο , ετσι ΗΔΗ εχω παραγγειλει το κουτακι.το τρελλο της υποθεσης ειναι οτι το πρωι μιλωντας με ενα καταστημα στην λαρνακα που εχει το συγκεκριμενο κουτακι ουτε λιγο ουτε πολυ ηθελε 380 ευρω!!!!τρελλαθηκα ο ανθρωπος και λεω χιλιες φορες απο νετ και με αποστολη οσα οσα(η αποστολη απο αθηνα στοιχιζει 65 ευρω ).μιλωντας με eshop μου ειπαν οτι εχουν λειτουργησει καταστημα στην λεμεσο οποτε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ με ολους αυτους τους ανιδεους που χωνουν μεχρι και 200% στην τιμη που το αγοραζουν!!!
Dr_73 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 κουτακι φιλε το εχω τσεκαρει εδω και πολυ καιρο - το τωρινο μου κουτι ειναι ενα ερειπιο - η αγορα επιβαλλεται και μιας και ειναι το πρωτο high end pc που θα παρω αποφασισα να σκασω κατι παραπανω για κατι futuristic - οσο για p35 mobo υπαρχερι περιπτωση να ειναι πιο σταθερο απο το maximus ?διοτι σε αυτο γερνω τωρα.. Φίλε , όσο ερείπιο και να είναι , τη δουλειά του την κάνει άψογα. Αρκεί εννοείται να έχει σωστό τροφοδοτικό. Από εκεί και πέρα το κουτί είναι καθαρά για αισθητικούς λόγους , δεν θα σου προσφέρει τίποτε από άποψη απόδοσης/χρηστικότητας. Έβαλα καινούργια mobo/cpu/cga/ram σε κουτί του 2000 και δεν έχω κανένα πρόβλημα (με καινούργιο τροφοδοτικό 600Watt βέβαια). Τώρα για τη σταθερότητα των chipset , έβαλα ένα φθηνό motherboard με Ρ35 , το Gigabyte GA-P35-S3G , πριν ένα μήνα , με κόστος 85? και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ειδικά με τον παλιό επεξεργαστή , μην περιμένεις εμφανείς διαφορές λόγω chipset. Γνώμη μου, μην πετάξεις λεφτά σε ακριβή μητρική και κουτί. Φύλαξε τα λεφτά για τον επόμενο επεξεργαστή και νέα κάρτα γραφικών. Π.χ. αξίζει να δώσεις λεφτά σε έναν 6650 (ή QX9650) ή σε μια 880 GTS ή μια HD3870X2 . Από αυτά θα δεις διαφορά , όχι από το κουτί και την πανάκριβη μητρική. Προσωπική μου γνώμη πάντα, αλλά νομίζω ότι τα και οι μετρήσεις συμφωνούν. Δεν έχω δει πουθενά κανένα benchmark που να έχουν βάλει βάλει ίδια CPU/RAM/VGA σε διαφορετικές μητρικές και να υπάρχει σοβαρή διαφορά απόδοσης μεταξύ δύο μητρικών με Ρ35 ή Χ38 . Ούτε από ... κουτί έχω ακούσει ποτέ να γίνεται διαφορά.
magnaman Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Φίλε , όσο ερείπιο και να είναι , τη δουλειά του την κάνει άψογα.Αρκεί εννοείται να έχει σωστό τροφοδοτικό. Από εκεί και πέρα το κουτί είναι καθαρά για αισθητικούς λόγους , δεν θα σου προσφέρει τίποτε από άποψη απόδοσης/χρηστικότητας. Έβαλα καινούργια mobo/cpu/cga/ram σε κουτί του 2000 και δεν έχω κανένα πρόβλημα (με καινούργιο τροφοδοτικό 600Watt βέβαια). Τώρα για τη σταθερότητα των chipset , έβαλα ένα φθηνό motherboard με Ρ35 , το Gigabyte GA-P35-S3G , πριν ένα μήνα , με κόστος 85? και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ειδικά με τον παλιό επεξεργαστή , μην περιμένεις εμφανείς διαφορές λόγω chipset. Γνώμη μου, μην πετάξεις λεφτά σε ακριβή μητρική και κουτί. Φύλαξε τα λεφτά για τον επόμενο επεξεργαστή και νέα κάρτα γραφικών. Π.χ. αξίζει να δώσεις λεφτά σε έναν 6650 (ή QX9650) ή σε μια 880 GTS ή μια HD3870X2 . Από αυτά θα δεις διαφορά , όχι από το κουτί και την πανάκριβη μητρική. Προσωπική μου γνώμη πάντα, αλλά νομίζω ότι τα και οι μετρήσεις συμφωνούν. Δεν έχω δει πουθενά κανένα benchmark που να έχουν βάλει βάλει ίδια CPU/RAM/VGA σε διαφορετικές μητρικές και να υπάρχει σοβαρή διαφορά απόδοσης μεταξύ δύο μητρικών με Ρ35 ή Χ38 . Ούτε από ... κουτί έχω ακούσει ποτέ να γίνεται διαφορά. 1.οταν λεω ερειπιο εννοω οτι δεν εχει παρα μονο ενα φαν στον επεξεργαστη , , δεν υπαρχουν πλαινα μερη , εχω χυσει καφε με ζαχαρη και εχει αρχισει να το τρωει η σκουρια - 2.το κουτι ΦΥΣΙΚΑ και θα μου προσφερει εκτος απο εξαιρετικο air flow με 11 φαν, απλετο χωρο για υδροψυξη , 4 usb θυρες μπροστα , ομορφια και καλαισθησια στο χωρο μου 3.ο παλιος επεξεργαστης εννοειτε οτι δεν θα μεταμορφωθει - αν προσεξες το αρχικο ποστ περιμενω τον 9450 αλλα μεχρι τοτε δεν σκαω φραγκα για cpu 4.οταν λες οτι δεν εχει κανενα προβλημα η καινουργια μητρικη σου τι εννοεις ? μεχρι ποσο εχεις παει το FSB ? Τα λεφτα δεν τα πεταω φιλαρακι - δεν μπορω να καταλαβω γιατι το λες αυτο οταν μια καλη εως πολυ καλη μητρικη εχει σχεδον 200 ευρω - οσο για gpu ...πιο πανω εγραψα για την 8800gt -εκτος και αν θεωρεις οτι δεν αξιζει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.