Προς το περιεχόμενο

laptop hard disc drive - μηχανικο προβλημα ή κατι αλλο??

peterp@n^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα ενα προβλημα με τον δισκο του λαπτοπ μου. Μερικες φορες κολλουσε στο boot, αλλες οχι, αλλες παλι παγωναν τα windows ή εκανε εναν περιερχο ηχο αλλα με μια σφαλιαριτσα επανερχοταν, αλλες εβγαζε μπλε οθονη και αλλα τετοια περιεργα. Πριν προλαβω να παρω εξωτερικο δισκο να περασω τα αρχεια σταματισε και το boot. Απο το CD των XP με χρηση Recovery Console (chkdsk, repair boot.ini αν θυμαμαι καλα ξαναμπηκε στα windows για τελευταια φορα).

Εκει τελειωσε κ η θεση του στο laptop αφου κ αντικατασταθηκε. Το θεμα ειναι πως τα αρχεια δεν προλαβα να τα σωσω. Τον εβαλα σε ενα εξωτερικο 2.5 USB κουτι και τον συνδεσα σε desktop. Το desktop παρολο που αναγνωρισε το κουτακι, τον δισκο δεν τον εμφανιζει στο My Computer. Χρησιμοποιησα λοιπον το GetDataBack (το οποιο εμπιστευομαι πολυ σε κατι τετοια) καταφερε να τον δει, ξεκινησα την διαδικασια αλλα στη αρχη που κανει καποια check βγαζει στο 20κατι% Error κ δεν μπορει να συνεχισει..

Ξερει κανεις τι μπορει να εχει παιχτει με τον δισκο?? Η' το βασικοτερο που με ενδιαφερει: Πως μπορω να σωσω τα αρχεια που τα χρειαζομαι??

Δημοσ.

κάνε full disk scan με error correction (chkdsk /r)όπως είχες κάνει,και αν κολλήσει το scan...ασ' τα να παν...Αν ολοκληρωθεί,τότε ξαναδοκίμασε το gdb.Δεν αποκλείεται ο δίσκος να είναι unusable πλέον.

Δημοσ.

πως να κανω full scan με error correction?? αφου δεν τον βλεπω στο my computer. θέλει ενα προγραμμα που θα μπορεσει να τον δει (οπως τον βλεπει το GetDataBack) ξερεις τπτ τετοιο??

Δημοσ.

...από recovery console.Δες πρώτα αν γίνει τίποτε με error correction,γιατί αν έχει σφάλματα ο δίσκος,λογικό είναι να κολλάει το GDB.Kάνε πρωτό αυτό,δες και τί κάνει το GDB μετά και έλα πες και βλέπουμε.

Δημοσ.

δηλαδη εννοεις να τον ξαναβαλω στο laptop?? δεν το εχω μαζι μου αυτη τη στιγμη.. θα το δοκιμασω αν ειναι κ βλεπουμε..

Δημοσ.

δεν εννοούσα το laptop - νομίζω(χωρίς να ξέρω απόλυτα,γιατί εξωτερικό δεν έχω) ότι θα τον δει το περιβάλλον της recovery console (usb sticks τα βλέπει 1 φορά...).Αλλά και στο laptop να χρειαστεί να τον βάλεις,πρέπει "πάσει θυσία" να διορθωθούν τα όποια σφάλματα,για να μπορέσεις να πάρεις τ' αρχεία σου.Αν και όπως είπα φοβάμαι πως έχει ανεπανόρθωτα σφάλματα ο δίσκος,αλλά αν δεν δοκιμάσεις....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...