vagpap Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Καλημέρα σε όλους, Προσπαθώ να συνδεθώ μέσω VPN με το εταιρικό δίκτυο. Από όσο γνωρίζω είναι Windows based (PPTP δηλαδή). Το IT τμήμα ενημέρωσε ότι η πρόσβαση είναι ανοιχτή με βάση τα credentials που έχω στο domain και οι οδηγίες σύνδεσης είναι οι default για WindowsXP. Άλλοι συνάδελφοι συνδέονται κανονικά οπότε αρχίζω να πιστεύω ότι είναι θέμα client η σύνδεση. Η προσπάθεια γίνεται με WindowsXP client πίσω από Linksys WAG200G router (1.01.06 firmware, όλες οι επιλογές για VPN passthrough ενεργοποιημένες). Η σύνδεση κολλάει στο "Verifying username and password" και επιστρέφει error 619. Client firewall είναι κλειστό. Από τα logs του router παίρνω τα εξής: > TCP Packet - Source:192.168.1.3,2267 Destination:XXX.XX.XXX.XX,1723 - [Outgoing] GRE Packet - Source:XXX.XX.XXX.XX Destination:77.49.ΧΧΧ.ΧΧΧ - [incoming] Η IP που δέχομαι και στέλνω τα packets είναι η αναμενόμενη, αλλά τίποτα δεν γίνεται. Καμία ιδέα, τι πρέπει να κοιτάξω από τη δικιά μου μεριά?
Legionnaire Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 http://answers.google.com/answers/threadview?id=710777 Μεταξύ άλλων, ίσως φταίει το Norton Antivirus (αν το έχεις).
vagpap Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Το configuration του δικτύου που προσπαθώ να συνδεθώ δεν είναι στον έλεγχο μου. Βρίσκεται σε corporate περιβάλλον, έχει ISA Server και τα pc τρέχουν McAfee. Στον client, από τον οποίο προσπαθώ να συνδεθώ, έχω Antivir και Comodo, και οι προσπάθειες γίνονται και με τα 2 απενεργοποιημένα.
taxiarxos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα σε όλους.... Καταρχήν σεβαστή η γνώμη του καθενός θα σου δώσω κ εγώ την δική μου άποψη χωρίς να θέλω να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις... 1τον ξύλωσε το comodo είναι προβληματικό 2ρον έλεγξε τις ρυθμίσεις στο router σου πέρα απο τις επιλογές για το vpn (firewall, και open port setup για το VPN όπου VPN Port = 1723) τις οποίες δεν χρειάζετε να κάνει ο client εφόσον συνδέεσαι επάνω σε ISA srv2003 και κάνεις VPN μέσω Windows και όχι μέσω των routers.. 3τον επικοινώνησε με τον admin του srv να σου πεί αν ησχύει το account σου στον srv αν εισαι dial user - remote και αν σε εχει δηλώσει στον ISA και στο AD... Κάτι με το account σου πρέπει παίζει .... Αν κ οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι σχετικά λίγες... Δοκίμασε κ αυτά κ ξαναμιλάμε....
vagpap Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντησή σου. 1. Απορρίπτεται. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι προβληματικό στο comodo, αλλιώς κρατάω τη δικιά μου καλή εντύπωση που έχω για αυτό. Έτσι και αλλιώς, προσπάθειες έγιναν με απενεργοποιημένο το firewall. 2. Αν μιλάς για το client router, έχω ανοιχτές όλες τις επιλογές για VPN passthrough, έκανα και forward την 1723, περιττό βέβαια μιας και είναι απαραίτητη για το server και όχι για τον client κανονικά. Φως δεν είδα. Τι άλλες ρυθμίσεις θα πρέπει να ελέγξω? 3. Μάλλον πάω για επικοινωνία με τους admin μιας και ο λογαριασμός μου δουλεύει κανονικά στο domain. Τι άλλες πληροφορίες θα μπορούσα να δώσω από την πλευρά του client που προσπαθεί να συνδεθεί, για να τις δώσω.
taxiarxos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Λοιπόν στο ξεκαθάρισα απ την αρχή σχετικά με τον τρόπο λειτουργείας του κάθε μηχανικού... Δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου..Στην τελική μια βοήθεια πήγα να δώσω... Εφόσον εχεις κάνει όλα αυτά πιστεύω πως είσαι έτοιμος εκτός κ αν μου διαφέυγει κάτι σχετικά με τις ρυθμίσεις στον client...Αν και κάλο θα ηταν να δοκιμάσεις κ κανένα άλλο pc η laptop για να συγουρευτείς αν είναι θέμα δικό σου η από την πλευρά του srv.. Η καλύτερη λύση που προτείνω είναι να δοκιμάσεις ένα άλλο pc αν εχεις διαθέσιμο κανένα usb modem δώρο απο την ADSL σου ακόμη καλύτερα κ μετά πετάς το μπαλάκι στους άλλους...Αυτά ελπίζω να βοήθησα κ sorry αν το πήρες λάθος δεν το έκανα απο κακή πρόθεση αλλά καλοπροέρετα...
vagpap Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Παρακαλώ, δε θέλω να έρθω σε καμία αντιπαράθεση, απλά με ξένισε λίγο το σχόλιο για το comodo. Όσο για τα υπόλοιπα, έχω δοκιμάσει και από άλλο pc, στο ίδιο δίκτυο όμως, με τα ίδια αποτελέσματα. Μάλλον θα ξεθάψω το crypto για να δοκιμάσω και απευθείας με το modem. Software και όχι System engineer επαγγέλομαι, και πάντα είναι δεκτές συμβουλές από system engs ;-) Thanks! edit: Τελικά είχες δίκιο για το Comodo. Η έκδοση 3 (κάποιο συγκεκριμένο build) που ήθελε κάποια πατέντα την έκανε τη ζημιά! Με την πατέντα δούλευε κανονικά. Γύρισα στην έκδοση 2.4 και παίζει κανονικά. Ζητώ συγνώμη...
taxiarxos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δεν πειράζει dont worry...Δοκίμασε κ το Crypto μπορεί να είναι θέμα router....Σχετικά με το επάγγελμα ειμαι Network Engineer - System Admin....Αλλα τα πάω καλά με τους developers επίσης....
kitsos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 το πρόβλημα σου πιθανόν είναι το προτόκολλο GRE δεν στο στέλενει στο pc σου όπως θα έπρεπε. Πρεπει να μας πεις όμως ακριβώς τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει καθώς και τι vpn device υπάρχει απο την άλλη μερια... Υποθέτω ότι εκτός απο τον ISA θα υπάρχει και κανένα pix... για ρωτα να μας πεις...
dimoss Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Προσπαθώ και εγώ να συνδεθώ στο pix της εταιρείας μου και παίρνω error 691 για λάθος username και password. Εντούτοις είμαι σίγουρος ότι τα credentials ειναι σωστά... Εχω ενα USR-9106 το οποίο επιτρέπει VPN passthrough. Δεν εχω ανοίξει κάποια πόρτα για port forwading, νομιζω δεν χρειάζεται στο client ή κάνω λάθος? Επίσης μπορώ να δώ αν είναι ενεργοποιημένο το pass through και πως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.