bibibo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Έχετε ακουστά τη μέθοδο Σίλβα έλεχγος τους νού? αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρια θα ήθελα πολύ να την "ακούσω" προκείται για μια άσκηση του εγκεφάλου η οποία σε κάνει τελικά ικανό να τον ελέγχεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απότι ένας κοινός άνθρωπος. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορείς να κόψεις το κάπνισμα, να κάνεις δίαιτα, να σταματήσεις αιμοραγία μέχρι και να πετύχεις το λόττο και άλλο διάφορα εγώ έχω διαβάσει ένα βιβλίο του Χοσέ Σίλβα "ο έλεχγος του Νού" ο οποίος είναι και ο εφευρέτης αυτής της μεθόδου και πραγματικά λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα
dark_banishing Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Αν μπορούσε να πιάσει το λόττο δεν θα καθόταν να γράψει βιβλίο.
gerr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Αν μπορούσε να πιάσει το λόττο δεν θα καθόταν να γράψει βιβλίο. χαχαχαχα :lol: όντως.. Και εντάξει ,να δεχθώ ότι με την υποτιθέμενη ανάπτυξη του εγκεφάλου μπορείς να κόψεις το κάπνισμα ή να ελέγξεις τη βουλιμία αλλά πως στο δ@#$ κερδίζεις το λόττο.... ελέγχεις την κίνηση των σφαιρών στην κλήρωση?? Έλεος.
PavelX Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 αλλά πως στο δ@#$ κερδίζεις το λόττο.... ελέγχεις την κίνηση των σφαιρών στην κλήρωση?? Έλεος. Ναι ρε, και αν γίνεις και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ (μιλάμε για Master επίπεδο και άνω) θα μπορείς να ελέγχεις την κίνηση των σφαιρών ακόμη και αν δεις την κλήρωση σε επανάληψη την επόμενη μέρα. Μην το αμφισβητείς. Γίνεται.
dealer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Ναι ρε, και αν γίνεις και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ (μιλάμε για Master επίπεδο και άνω) θα μπορείς να ελέγχεις την κίνηση των σφαιρών ακόμη και αν δεις την κλήρωση σε επανάληψη την επόμενη μέρα. Μην το αμφισβητείς. Γίνεται. χαχαχαχαχα! Το 'καψες!!
*D@Rk P-yChO* Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 χαχαχαχαχα! Το 'καψες!! Γτ το λες αυτο ρε?? LoL... Παντως 3ερει κανεις τι παιζει με τη με8οδο αυτη ??
frenzy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Εγώ προτείνω τη silva σε όλες τις γυναίκες ώστε να βρουν τη θέση τους
pappous_soulis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Εγώ προτείνω τη silva σε όλες τις γυναίκες ώστε να βρουν τη θέση τους +10 respect points earned!
Toufas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Neuro-linguistic_programming
frenzy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Neuro-linguistic_programming Μία προσέγγιση που παίρνει το μοναδικό επιστημονικό εργαλείο της ψυχολογίας -τη στατιστική μέτρηση - με δεδομένα από τη γνωστική και συμπεριφορική έρευνα, βάζει τα αποτελέσματα στο υπόβαθρο του gestalt και της ουμανιστικής προσέγγισης, παντρεμένα με τις ανατολικές βουδιστικές φιλοσοφίες περί όλου (πάλι gestalt αλλά πιο new age), και υποθέτει πως αυτά θα μπορούσε να τα εφαρμόσει ο καθένας, όχι στον εαυτό του, αλλά στους άλλους. Μια γρήγορη ανάλυση: Εγώ θα συμφωνήσω πως οι πράξεις μας - ακόμη και οι σκέψεις μας - επηρεάζουν τις αντιδράσεις των άλλων. Θα συμφωνήσω πως ο υποσυνείδητος νους (unconscious mind) βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο επικοινωνίας με τον καθένα μας. Επίσης θα συμφωνήσω πως μπορούμε να μανιπουλάρουμε οποιονδήποτε γνωρίζοντας μερικές βασικές τεχνικές δράσης-αντίδρασης. Στην ψυχοθεραπεία ο πρώτος κανόνας είναι ο πελάτης να θέλει να αλλάξει. Και να πάει αυτοβούλως στον σύμβουλο. Αυτό περικλείει δύο βασικές προϋποθέσεις: Την αποδοχή του πως έχει πρόβλημα, και την αποδοχή του πως κάποιος άλλος θα τον βοηθήσει εκεί που δεν τα κατάφερε μόνος. Οπότε κατευθείαν έχει παίξει το μισό παιχνίδι βάζοντας στη ζωή του τους όρους αυτογνωσία, κοινωνικότητα, αποδοχή, αγάπη προς εαυτόν. Ο θεραπευτής θα βοηθήσει στο υπόλοιπο παιχνίδι βάζοντας τα κομμάτια που λείπουν: επιτυχία, αγάπη προς τους άλλους, αυτοέλεγχος κλπ. Το θέμα όμως εν προκειμένω βρίσκεται στην βιολογική και την περιβαλλοντική βάση του προβλήματος. Η σχιζοφρένεια και η κλινική κατάθλιψη δεν θεραπεύονται με γνωστικές-συμπεριφορικές μεθόδους. Η νεύρωση στην οικογένεια δεν λύεται από ένα μόνο μέλος. Ο νευρολογικός εθισμός στην ηρωίνη δεν θεραπεύεται. Όλα αυτά για να αλλάξουν χρήζουν συστηματικής, απερίσπαστης και στοχευμένης σε ατομικό επίπεδο θεραπείας. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να πάει σε κάποιο σεμινάριο και να λάβει μια γενικευμένη θεώρηση συμπεριφοράς την οποία θα εφαρμόζει καθημερινά ώσπου να γίνεται μηχανικά. Κι αυτό γιατί ο καθένας θεωρεί διαφορετικά αυτήν τη θεώρηση, χα. Έτσι κι αλλιώς όμως οι πελάτες των απανταχού self-help μεθόδων μοιράζονται κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά, οπότε και η αποτελεσματικότητα της εκάστοτε μεθόδου δε μπορεί να μετρηθεί αξιόπιστα αφού το δείγμα ποτέ δεν είναι τυχαίο. Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι πως όλα τα self-help σεμινάρια -ακόμα κι αυτά που ισχυρίζονται το αντίθετο- δεν είναι στοχευμένα. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές τους πάντα είναι γενικευμένες αρκετά ώστε να προσελκύουν όλους τους πελάτες του self-help φάσματος. Αντίθετα στην ψυχοθεραπεία κάποιος μπορεί να διαλέξει ή να κατευθυνθεί προς την προσέγγιση που ταιριάζει πραγματικά σε αυτόν και το θέμα που τον απασχολεί. Οπότε έχουμε την ειρωνία οι self-help να χάνουν το self και οι "help me please" να κάνουν όλη τη δουλειά μόνοι τους. Έτσι αυτοί που πάνε σε τέτοια σεμινάρια, πάντα θα πηγαίνουν σε τέτοια σεμινάρια και οι λίγοι που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν θα προσπαθήσουν να το κάνουν πραγματικά μόνοι τους με τη βοήθεια της σύγχρονης συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας.
lefi Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Ωραία η ανάληση του frenzy. Συγνώμη που θα βγώ εκτός κλίματος αλλά όλα αυτά χρειάζονται προσοχή. Προσώπικα είχα διαβάσει το βιβλίο "Θέλω να αλλάξω αλλά δεν ξέρω πως" (Συγγραφείς: Tom Rusk & Ready Read), λόγω της δυσκολίας του δεν το κατάφερα αλλά με βοήθησε να συνηδειτοποιήσω πολλά πράγματα που ήσως δεν θα τα συνηδειτοποιούσα μόνος μου ποτέ και με άλλαξε σε έναν καλό βαθμό. Επίσης όταν το τελείωσα υποσχέθηκα στον εαυτό μου εκτος από την προσωπική επαφή με ψυχολόγο να μην εμπιστευτώ κανέναν ποτέ. Ο λόγος είναι ότι οι εύκολες μεθόδους που προσφέρουν θαύματα μοιάζουν με το κίνέζικο ραδιόφωνο που κάνει 10 φορές φθηνότερα και έχει περισσότερες λειτουργίες. Το marketing που κρύβεται από πίσω είναι ανυσηχητικό θυμάστε τον Γιούρι Γκέλερ, λοιπόν είχα διαβάσει στο Focus ότι από τότε που ένας ταχυδακτύλουργός στην Αμερική ησχηρίστηκε ότι μπορεί να κάνει ότι και αυτός ο Γιούρι Γκέλερ αρνήθηκε να ξαναελένξει ρολόγια η να λυγίσει κουτάλια "με το μυαλό του" δημόσια. Συμπέρασμα: Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρο καλάθι.
Toufas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 εχω διαβασει μολις 2 βιβλια για το nlp και αυτα που λεει, πιανουνε. και δεν λεω πιανουνε σε μενα, πιανουνε σε αλλους οταν τους τα κανω.
WizeMan Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Έχω κάνει και σεμινάρια Silva (Basic + Advanced) επίσης έχω κάνει σεμινάρια και εργαστήριο NLP (του επίσημου nlp.gr) καθώς και άλλα παρόμοια σεμινάρια που κινούνται γύρω από το NLP (χρήση νευροσυσχετισμών) με πολύ πρόσφατο ένα εχθές που είχε να κάνει με τον φόβο. Απλώς παιδιά πρέπει να πάω σε μια δουλειά τώρα και δεν μπορώ να επεκταθώ. Αν θέλετε ρωτήστε κάτι εδώ να σας το απαντήσω το βράδυ.
bibibo Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 ρε συ Τούφα, πλάκα μας κάνεις??? άντε πες και τίποτα παραπάνω παιδιά πιάνει.... ε? τον Απο τον Wiseman δε, περιμένω προσωπικό μήνυμα να μου πεί τις απόψεις και προσωπικές εμπειρίες του αλλά αν θέλει μπορεί να τα γράψει δημόσια να μάθουν και υπόλοιποι κάτι που ίσως τους ενδιαφέρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.