status Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Όλα κλείνουν μόνο ένα λάπτοπ p2@333 με 128mb ram μένει ανοιχτό να ανεβοκατεβάζει
The_Mentor Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 O server (web + ftp) είναι ανοικτός 24/7 επομένως και τα router, AP. Στον Server επάνω είναι κοτσαρισμένο ένα laser μονόχρωμο, + δίπλα του ένας δικτυακός color laser + πόντικας και πληκτρολόγιο και όλα αυτά μαζί μας κάνουν μετρημένα 106w ενέργεια. Καλός ή κακός όλα αυτά είναι δουλειά επομένως είναι αδύνατον να κλείσουν. Απλά οι εκτυπωτές μπαίνουν σε sleep και ο server cool and quiet mode. Τα workstation φυσικά και μόλις τελειώσουν κλείνουν.
nick#18 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Το ποτέ είναι υπερβολικό το παραδέχομαι άλλο όμως να είναι ανοικτός 10 ώρες το 24ωρο και άλλο επι μία εβδομάδα συνέχεια ένα μέσο προς μικρό τροφοδοτικό όπως το δικό μου καταναλώνει 350 σε πλήρη ισχύ (η κάνω λάθος) καταλαβαίνεις τι επιπτώσεις έχει η κατάχρηση. σωστος....
_BASSstarlet_ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Το ότι το εκάστοτε psu γράφει μια τιμή,δεν σημαίνει πως την καταναλώνει και συνεχώς.
The_Mentor Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 σωστος.... Λάθος!!! Τι δικό μου τροφοδοτικό στο workstation είναι 500w (Enermax Liberty 500) και η ισχύς που μετράω από την τροφοδοσία φτάνει για ΟΛΟ τον υπολογιστή (C2D 6600, 16 Gig RAM+ Quadro Nvidia 1600 + 2 HDD SATA WD 250Gig +TFT + UPS + δεν θυμάμαι τι άλλο) στα 167w σε συνθήκες Rendering άρα Full Load. Σε συνθήκες Office applications λειτουργεί περίπου (δεν θυμάμαι την μέτρηση) στα 110-115w.
tolis_01 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Συνήθως ανοιγει όταν ανοίγω τα μάτια μου (το πρωί) και κλείνει όταν τα κλείνω (το βράδυ), άσχετα με τον αν είμαι από πάνω του ή αν είμαι σπίτι. Τελευταία (2-3 βδομάδες) δεν κλείνει καθόλου Σύστημα: HP 530, λαπτοπ των 600ε, και να κάει δεν με πειράζει (τώρα γιατί έχει εγγύηση, όταν λήξει η εγγύηση γιατί θα είναι ξεπερασμένο )
george_o/c Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Σωστός ο _BASSstarlet_ Για παράδειγμα το TT toughpower 850W δεν πάει να πει ότι συνεχώς καταναλώνει και τόσα Watt ... ανάλογα με το τί καίει το σύστημα πάει και η κατανάλωση Το δικό μου pc επίσης δεν κλείνει ποτέ, συνεχώς κατεβάζει ... Γύρω στα 180W καίει σε office apps, μια χαρά λοιπόν
BadBoy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Το πόσο καταναλώνει ένα τροφοδοτικό εξαρτάται από το αν είναι Active PFC ή όχι. Τα τελευταία μοντέλα είναι σχεδόν όλα. Ένα τέτοιο τροφοδοτικό καταναλώνει ισχύ πολύ κοντά σε αυτήν που χρειάζεται το μηχάνημα ανά χρονική στιγμή και όχι όσο είναι η μέγιστη δυνατότητά του.
lefi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δέχομαι της αντιδράσεις σας. Το μικρότερο νούμερο που άκουσα είναι 106 W. Εάν εξοικονομείς 10 ώρες την ημέρα (έστω) υπολόγισε τι γλιτώνει το περιβάλλον και η τσέπη. Εκτός από της επειχηρήσεις δεν πιστεύω ότι είναι τόσο χρήσιμες οι επιπλέον ώρες που λειτουργουν οι περισσότεροι υπολογιστές. Μέχρι 10 το πολύ ώρες την ημέρα πιστεύω είναι αρκετές, για να κάνεις κάτι εποικοδομητικό για την ψυχαγωγία και την δουλειά σου. Και σίγουρα όχι υπολογιστής ανοικτός χωρίς να λειτουργεί βάλτον σε safe mode και να κλείνει μόνο του μετά από 1 ώρα αδράνειας, υπάρχουν ρυθμίσεις ενημερώσου.
Voodooman Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Το κανονικό PC ανοίγει 6 το απόγευμα, όταν σηκώνομαι μπαίνει σε standby και shutdown κατά τις 10 το βράδυ. Το κατεβαστήρι (celeron 2.4, 1GB, 80GB HDD, DVD, 15" TFT-ζήτημα να καίει 120 watt) ανοιχτό όσες περισσότερες ώρες με αφήνει η γυναίκα μου, βλέπετε το PFC κάνει φασαρία λόγω παλαιότητας και θα το βρω καμμιά μέρα έξω από κανένα παράθυρο!
xolloth Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 απο τοτε που σχεδον τελειωσα με το κατεβασμα,κλεινει το βραδυ .
polidis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Έχω ένα AMD 2.4 και δεν κλείνει καθόλου εδώ και 2 χρόνια περίπου. Πριν 3 μήνες περίπου μου έκαψε τροφοδοτικό επειδή τo έκλεισα για να πάω διακοπές μια βδομάδα. Και όταν γύρισα και πάτησα τo κουμπί να τo ανοίξω πέταξε τις ασφάλειες όλες και έκαψε τo τροφοδοτικό. Μικρό τo κακό όμως αφού βρήκα μεταχειρισμένο με 12 ?. Έχω και ένα Laptop για την δουλειά μου που δουλεύει 12 ώρες ημερησίως περίπου αλλά αυτό κλείνει κανονικά τα βράδια.
antonis_p Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Εάν εξοικονομείς 10 ώρες την ημέρα (έστω) υπολόγισε τι γλιτώνει το περιβάλλον. This is ellada here!!! what are you talking about???? To echoume chesmeno to perivallon! Και σίγουρα όχι υπολογιστής ανοικτός χωρίς να λειτουργεί, βάλτον σε safe mode και να κλείνει μόνο του μετά από 1 ώρα αδράνειας. από το power management μπορει να πέσει σε κατάσταση stby, πώς μπορεί να σβήσει σε προκαθορισμένη ώρα;
capthookb Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2008 από το power management μπορει να πέσει σε κατάσταση stby, πώς μπορεί να σβήσει σε προκαθορισμένη ώρα; Παλιότερα χρησιμοποιούσα το SwitchOff
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.