Προς το περιεχόμενο

Απορία made in England

sarithepunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους καταρχήν:P

Θα μπω κατευθειαν στο θεμα για να μην σας κουραζω.Ειμαι φοιτητης εδω κ 1μιση χρονο στο τμημα οικονομικων επιστημων του πανεπιστημιου αθηνων.Για πολλους και διαφορους λογους τελοσπαντων δεν πολυτσουλαει το πραγμα και αρχιζω να σκεφτομαι εναλλακτικες.Και δω χρειαζεται η βοηθεια σαααας:P

Θα ηθελα να μου πει οποιος γνωριζει ποιες είναι οι (ρεαλιστικες) πιθανοτητες να με δεχτει ένα αγγλικο πανεπιστημιο μεσω αιτησης από ucas(λαμβανοντας υποψην του ότι εκτος από πανελληνιες δεν εχω κανενα άλλο χαρτι,διπλωμα,κλπκλπ)

Το ξερω οτι ειναι πολυ γενικη η ερωτηση απλα θελω να ξερω αν τουλαχιστον αξιζει η προσπαθεια.

Ευχαριστω τον οποιονδηποτε:P

Δημοσ.

Φυσικά και έχεις πιθανότητες να σε δεχθούν. Βέβαια εξαρτάται από το βαθμό του απολυτηρείου και από εκεί και πέρα σε ποια πανεπιστήμεια θα κάνεις αίτηση. Μετά πρέπει να κοιτάξεις αν έχεις Proficiency που το έχεις πάρει τα τελευταία 2 χρόνια ή θα πρέπει να δώσεις IELTS ή TOEFL (που κανένα από τα 2 δεν είναι πολύ δύσκολο)

Δημοσ.
Γεια σε ολους καταρχήν:P

Θα μπω κατευθειαν στο θεμα για να μην σας κουραζω.Ειμαι φοιτητης εδω κ 1μιση χρονο στο τμημα οικονομικων επιστημων του πανεπιστημιου αθηνων.Για πολλους και διαφορους λογους τελοσπαντων δεν πολυτσουλαει το πραγμα και αρχιζω να σκεφτομαι εναλλακτικες.Και δω χρειαζεται η βοηθεια σαααας:P

Θα ηθελα να μου πει οποιος γνωριζει ποιες είναι οι (ρεαλιστικες) πιθανοτητες να με δεχτει ένα αγγλικο πανεπιστημιο μεσω αιτησης από ucas(λαμβανοντας υποψην του ότι εκτος από πανελληνιες δεν εχω κανενα άλλο χαρτι,διπλωμα,κλπκλπ)

Το ξερω οτι ειναι πολυ γενικη η ερωτηση απλα θελω να ξερω αν τουλαχιστον αξιζει η προσπαθεια.

Ευχαριστω τον οποιονδηποτε:P

Με τη βεβαιωση απο το τμημα σου οτι ηδη εισαι φοιτητης, και εαν τους παρουσιασεις και τις βαθμολογιες απο καποια μαθηματα που πιστευω οτι εχεις περασει, δεν υπαρχει αμφιβολια οτι θα σε δεχτουν. Γνωσεις Αγγλικης :Τυπικα απαιτειται IELTS η TOEFL. Το TOEFL δε το γνωριζω, αλλα το 6 που απαιτουν στο IELTS πιανεται ευκολα ειδικα αν εισαι επιπεδου LOWER. Γνωμη μου ειναι οτι δε πρεπει να σε απασχολει αν θα σε δεχτουν, αλλα ποιο πανεπιστημιο απο τα 6 που εχεις δικαιωμα να κανεις αιτηση θα σε δεχτει. Αν τελικα το αποφασισεις, καλο θα ηταν να κανεις αιτησεις σε πανεπιστημια που βρισκονται τουλαχιστον στη πρωτη εικοσαδα της καταταξης, γιατι για τη πρωτη πενταδα ειναι αρκετα δυσκολο για να μη πω αδυνατο να σε δεχτουν. Οσο για το αν αξιζει η προσπαθεια, να λαβεις υπ οψιν σου οτι τελειωνοντας θα εχεις ενα πτυχιο Αγγλικου πανεπιστημιου που μετραει σε ολο το κοσμο, θα τελειοποιησεις τα Αγγλικα σου, θα σου προταθει εργασια εκει αν αυτο σ ενδιαφερει και τελος το κοστος σπουδων ειναι περιπου 10% παραπανω απ οσο αν θα σπουδαζες στην Ελλαδα μακρυα απο το σπιτι σου. Nα διευκρινισω οτι αυτο το κοστος αναφερεται για πολεις εκτος Λονδινου. Για Λονδινο υπολογισε αρκετα ψηλοτερο κοστος. Ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Ρε συνάδελφε(οικ.νομ. κι εγώ) εγώ θα σε πρότεινα να συνεχίσεις στο τμήμα μας.Είναι το καλύτερο οικονομικό τμήμα στην Ελλάδα.Είναι δύσκολο.Έχει μλκς καθηγητές αλλά δεν αξίζει να παρατήσεις τώρα τη σχολή που τη μισιάζεις και να πάς σε μια παρόμοια,έστω και σε μια χώρα που η τριτοβάθμια εκπαίδευση της είναι κλάσσης ανώτερη από την δικιά μας.

Τέλος πάντων σίγουρα δεν μπορείς να την παλέψεις εδώ?

Δημοσ.

Μακριά από ελληνικά πανεπιστήμια. Το μόνο που κάνουν είναι να σου δίνουν βιβλιογραφία και εξεταστική!!! Πήγαινε έξω αν μπορείς , να δεις και άλλα πράγματα, αλλά πήγαινε σε καλή σχολή

Δημοσ.

@Dr_adre:την σχολη αδερφε μονο στα χαρτια την μισιαζω γιατι βασικα δεν την εχω αρχισει καν και αυτο ειναι που με αγχωνει:P...και οχι 1 ουτε μισο μαθημα δεν εχω περασει οποτε αρχιζω να σκεφτομαι οτι ειναι αργα

@al-ex:τα αγγλικα ειναι το μονο που δεν με αγχωνει γιατι οσοναναι τα χω και ελπιζω να'χεις δικιο γι'αυτο που λες με την βεβαιωση οτι ειμαι ηδη φοιτητης γιατι αμα περιμενες απτα περασμενα μαθηματααα...χεσε μεσα:P

εχει αυτη την τεταρτη μια εκδηλωση/ενημερωση του αγγλικου ινστιτουτου(δεν ξερω τι σκατα τεσπα) για τα αγγλικα πανεπιστημια στο κολωνακι οποτε μαλλον θα παω απο εκει να το ψαξω πιο διεξοδικα

Δημοσ.
@Dr_adre:την σχολη αδερφε μονο στα χαρτια την μισιαζω γιατι βασικα δεν την εχω αρχισει καν και αυτο ειναι που με αγχωνει:P...και οχι 1 ουτε μισο μαθημα δεν εχω περασει οποτε αρχιζω να σκεφτομαι οτι ειναι αργα

@al-ex:τα αγγλικα ειναι το μονο που δεν με αγχωνει γιατι οσοναναι τα χω και ελπιζω να'χεις δικιο γι'αυτο που λες με την βεβαιωση οτι ειμαι ηδη φοιτητης γιατι αμα περιμενες απτα περασμενα μαθηματααα...χεσε μεσα:P

εχει αυτη την τεταρτη μια εκδηλωση/ενημερωση του αγγλικου ινστιτουτου(δεν ξερω τι σκατα τεσπα) για τα αγγλικα πανεπιστημια στο κολωνακι οποτε μαλλον θα παω απο εκει να το ψαξω πιο διεξοδικα

Τοτε φιλε μου αλλαζουν τα δεδομενα. Στο οτι δεν εχεις ουτε ενα μαθημα περασμενο δε μπορω να ξερω το λογο. Εαν παντως ειναι θεμα διαβασματος, τοτε τι ειναι αυτο που θα σε κανει ν αλλαξεις στην Αγγλια και ν αποφασισεις να διαβασεις? Με την ευκαιρια να σε πληροφορησω οτι εκει δεν υπαρχουν μεταφορες, απλα εχεις μια δευτερη εξεταστικη και αν δε περασεις κανεις repeat year. Αυτος ειναι ο γενικος κανονας που ισχυει, με καποιες μικροεξαιρεσεις απο καποια οχι και τοσο καλα πανεπιστημια, και με ορισμενες ακομα προυποθεσεις. Χοντρικα να ξερεις οτι ενα μεσαιο μυαλο, τελειωνει ανετα στην ωρα του, αν ειναι συνεπης και μ ενα διωρο καθημερινο διαβασμα. Οπως επισης να ξερεις οτι η ζωη ειναι τελειως διαφορετικη και το αντε παμε για καφε στις 11 το βραδυ δεν υπαρχει, κατι που πιστευω οτι βοηθαει στο να τελειωσει καποιος που παει συνειδητα για να σπουδασει και οχι για τουρισμο

Δημοσ.
Μακριά από ελληνικά πανεπιστήμια. Το μόνο που κάνουν είναι να σου δίνουν βιβλιογραφία και εξεταστική!!! Πήγαινε έξω αν μπορείς , να δεις και άλλα πράγματα, αλλά πήγαινε σε καλή σχολή

Για μένα πάνω-κάτω αυτή είναι η μεγάλη μας διαφόρα με τα " ξένα " πανεπιστήμια.Εδώ είναι θέμα φοιτήτη για να σπουδάσει/διαβάσει κλπ κλπ κλπ.

Εξώ η νοοτροπία είναι διαφορετική.Υπάρχουν και οι τυτορς.Όποτε ωθούν τον φοιτητή να διαβάσει/σπουδάσει κλπ κλπ κλπ.

Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις τότε τη σχολή μας.Να την τελειώσεις και μετά συνεχίζεις εξωτερικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...