Hambos19 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Καλημέρα... είμαι καινούργιος στα linux.. παρολα αυτά έχω διαβάσει πόσες οδηγίες για το πως εγκαταστω προγραμματα σε linux.. έχω τα ubuntu 7.10.. πχ κατέβασα το vlc για linux κάνω ότι οδηγίες λέει >tar -xzvf/home/hambos/vlc-0.8.6e.tar.gz το αποσυμπιέζει.. μετά >cd vlc-0.8.6e/ έπειτα >./configure και αρχίζει.. αλλά σε μιά στιγμή μου πετάει configure: error: C compiler cannot create executables σε όλη τη διαδικασία μου λέει αυτό root@hambos-laptop:/home/hambos/vlc-0.8.6e# ./configurechecking build system type... i686-pc-linux-gnulibc1 checking host system type... i686-pc-linux-gnulibc1 checking target system type... i686-pc-linux-gnulibc1 checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c checking whether build environment is sane... yes checking for gawk... no checking for mawk... mawk checking whether make sets $(MAKE)... yes checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... yes checking for gcc... gcc checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables See `config.log' for more details. τι κάνω λάθος??? αυτό γίνεται σε κάθε πρόγραμμα! Ευχαριστω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 γιατι δεν το βαζεις με >sudo apt-get install vlc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hambos19 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 το δοκίμασα και αυτό, κάνοντας τα παρακάτω hambos@hambos-laptop:~$ cd vlc-0.8.6e/hambos@hambos-laptop:~/vlc-0.8.6e$ sudo apt-get install vlc Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων Reading state information... Ολοκληρώθηκε E: Αδύνατη η εύρεση του πακέτου vlc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 γιατι απλα δεν εχεις φτιαξει τα sources επρεπε να το κανεις αμεσως μετα την εγκατασταση στο ubuntu δεν ξερω πως να τα φτιαξεις αλλα κατεωασε το vlc οπως λεει στο site http://www.videolan.org/vlc/download-ubuntu.html https://help.ubuntu.com/community/Repositories/CommandLine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MaZz Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δοκίμασε να δώσεις πρώτα την εντολή >sudo apt-get install build-essential και μετά κάνε πάλι ./configure Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hambos19 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 σορρυ που πρηζώ.. είμαι αρχάριος αλλα που θα πάει θα τα μάθω.. και τι ακριβώς κάνω για να φτιάξω sources?? αν δεν σου ήταν κοπός να μου γράψεις τισ οδηγίες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hambos19 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δοκίμασε να δώσεις πρώτα την εντολή >sudo apt-get install build-essential και μετά κάνε πάλι ./configure με αυτό έγινε... Χίλια ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Mην βάζεις τίποτα εκτός synaptic γιατί και δύσκολο είναι για αρχάρειο αλλά και μπορεί μια και δεν έχεις εμπειρία να καταστρέψεις το συστημά σου.Φτιάξε πρώτα τις πηγές λογισμικού σου και διάβασε αυτόν εδώ τον οδηγό από την αρχή.Τα εξηγεί όλα http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nisok Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Εγώ θα σου πρότεινα αυτό: Κάνε εγκατάσταση το Virtual Box απο το http://www.virtualbox.org και βάλε εκεί μια έκδοση linux μέχρι να μάθεις να κάνεις compile. Στο κανονικό σύστημα σου να χρησιμοποιείς μόνο αρχεία deb (είτε rpm μέσω alien) και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.