Ailuros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Προς τον σεβαστό administrator: Ξέρω ότι πιθανόν να ακουστεί περίεργο ή υπερβολικό, αλλά ναι μεν επικροτώ την απόφαση για την απαλοιφή των greeklish στο forum, δυστυχώς όμως φοβάμαι ότι πρόκειται για ημίμετρο. Δεν είμαι τόσο σίγουρος τι είναι χειρότερο: τα greeklish ή οι τόνοι ορθογραφικών λαθών που εμφανίζονται μετά την απαλοιφή του πρώτου. Αν υπάρχει η δυνατότητα μια ιδέα θα ήταν να ενσωματωθεί ένας αυτόματος διορθωτής ορθογραφίας (ala word) για να μετριαστούν έστω κάπως τα λάθη όλων μας. Υπάρχουν πολλές μορφές κατακρεούργησης μιας γλώσσας και αν κανείς μας δεν είναι αθώος στο θέμα αυτό, εφόσον θέλουμε να υποστηρίξουμε την γλώσσα μας ας το κάνουμε τουλάχιστον πιο σωστά. Και εγώ προσωπικά κάνω πλείστα ορθογραφικά και συντατικά λάθη. Θεωρώ λοιπόν ότι όλους θα μας βοηθούσε.
ioannis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Το θέμα μπορεί να γράφεται στο Word και να γίνεται επικόλληση.
polidis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Σιγά λίγο ηρεμήστε. Σε τεχνολογικό forum γράφετε δεν πάτε να δώσετε πανελλήνιες η κανένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ήμαρτον δηλαδή
frenzy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δηλαδή με την αυτόματη διόρθωση θα απαλείψουμε τον αναλφαβητισμό και θα σώσουμε την γλώσσα; Εγώ προσωπικά προτιμώ να βλέπω το οικονομικοκοινωνικό επίπεδο αυτού, του οποίου την άποψη διαβάζω. Και τέλος αυτό θες να γίνει μόνο για τις κάρτες γραφικών; Θα μεταφερθεί φαντάζομαι.
Ailuros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Σιγά λίγο ηρεμήστε.Σε τεχνολογικό forum γράφετε δεν πάτε να δώσετε πανελλήνιες η κανένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ήμαρτον δηλαδή Eσύ ποιά θεωρείς ήταν η λογική του αποκλεισμού του greeklish; Για του λόγου το αληθές, τεχνολόγος είναι κάποιος που κατέχει την τέχνη του λόγου. ΄Η που θα μου αφήσεις τον κοσμάκη να εκφράζεται ελεύθερα όπως τον βολεύει ή εφόσον θέτεις περιορισμούς κάντο τουλάχιστον σωστά για να έχει και ουσιαστικό σκοπό η οριοθέτηση. Πουθενά δεν πρότεινα κανενός είδους καταναγκασμό ή αποκλεισμό. Πρόταση βελτίωσης έκανα αν και εφόσον αυτή βέβαια είναι εφικτή.
outlaw star Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 +1 στους frenzy polidi και να βάλουν αυτόματο διορθωτή απλά θα φαίνεται καλό στο μάτι το πρόβλημα δε λύνεται.το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται στη γραφή μας.αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι λάθη δε θα γίνονται..θα συμφωνήσω επίσης με το frenzy και εγώ θα προτιμήσω να βλέπω το κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο των ανθρώπων που διαβάζω την άποψή τους...απλά εγώ πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με αναλφαβητισμό ούτε με αμάθεια το επίπεδο του όλου forum δεν θεωρώ ότι έχει δείξει κάτι τέτοιο ,αλλά με το γεγονός ότι πολλοί απλά δε προσέχουν τη γραφή τους και μετά βαριούνται να διορθώνουν τα λάθη τους
Ailuros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δηλαδή με την αυτόματη διόρθωση θα απαλείψουμε τον αναλφαβητισμό και θα σώσουμε την γλώσσα; Θα την σώσουμε από την άλλη με τον αποκλεισμό του greeklish; Εκτός αυτού έχω κατά νου μια επιλογή για αυτόματη διόρθωση αν το επιθυμεί ο εκάστοτε χρήστης. Μια απλή επιπλέον επιλογή στις "πρόσθετες επιλογές" που υπάρχουν πριν την καταχώρηση κάθε απάντησης. Και τέλος αυτό θες να γίνει μόνο για τις κάρτες γραφικών; Θα μεταφερθεί φαντάζομαι. Θέλω κατ' αρχήν να δω την άποψη του διαχειριστή του insomnia πάνω στο θέμα.
frenzy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Θα την σώσουμε από την άλλη με τον αποκλεισμό του greeklish; Τη μετάβαση από greeklish σε ελληνικά την κάνει ο καθένας μόνος του. Με την ορθογραφία που ξέρει.
Ailuros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 +1 στους frenzy polidi και να βάλουν αυτόματο διορθωτή απλά θα φαίνεται καλό στο μάτι το πρόβλημα δε λύνεται.το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται στη γραφή μας.αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι λάθη δε θα γίνονται.. Ωραία να το θέσω τότε διαφορετικά: θεωρώ ότι τα δικά μου ελληνικά χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης και παρακαλώ αν αυτό είναι εφικτό να υπάρξει επιπλέον επιλογή διόρθωσης κειμένου. θα συμφωνήσω επίσης με το frenzy και εγώ θα προτιμήσω να βλέπω το κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο των ανθρώπων που διαβάζω την άποψή τους... To κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο (αν και μόνο υποψιάζομαι τι εννοείτε αμφότεροι με αυτό) του κάθε χρήστη πάλι τι σχέση έχει με οποιοδήποτε forum και πιό συγκεκριμένα με ένα τεχνολογικό όπως αυτό εδώ; Αν σου πως ότι ότι έχω μόνο απολυτήριο δημοτικού και το εισόδημά μου είναι κάτω από το όριο της φτώχιας θα μετρήσει λιγότερο ή περισσότερο η άποψή μου; απλά εγώ πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με αναλφαβητισμό ούτε με αμάθεια το επίπεδο του όλου forum δεν θεωρώ ότι έχει δείξει κάτι τέτοιο ,αλλά με το γεγονός ότι πολλοί απλά δε προσέχουν τη γραφή τους και μετά βαριούνται να διορθώνουν τα λάθη τους Ωραία δώστε μου τότε ένα επιπλέον εργαλείο να διευκολυνθώ εγώ και σε όσους άλλους πιθανόν αποδειχθεί χρήσιμο.
Ailuros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Τη μετάβαση από greeklish σε ελληνικά την κάνει ο καθένας μόνος του. Με την ορθογραφία που ξέρει. Δεν μου εξήγησες ωστόσο ποιά ήταν η σκοπιμότητα του αποκλεισμού του greeklish.
frenzy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 To κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο (αν και μόνο υποψιάζομαι τι εννοείτε αμφότεροι με αυτό) του κάθε χρήστη πάλι τι σχέση έχει με οποιοδήποτε forum και πιό συγκεκριμένα με ένα τεχνολογικό όπως αυτό εδώ; Αν σου πως ότι ότι έχω μόνο απολυτήριο δημοτικού και το εισόδημά μου είναι κάτω από το όριο της φτώχιας θα μετρήσει λιγότερο ή περισσότερο η άποψή μου; Θα μετρήσει στο τι βαρύτητα έχει η γνώμη σου αναλόγως με το θέμα, όπως θα μετρήσει και το ύφος της δικής μου απάντησης. Αυτοί είναι βασικοί κανόνες της γραπτής επικοινωνίας. Η γλώσσα καθορίζεται από όλους αυτούς που την γράφουν όχι μόνο από αυτούς που την γράφουν σωστά. Και το σωστά είναι μια σύμβαση που κάνουμε κάθε μέρα λίγο-λίγο. Edit: Η σκοπιμότητα του αποκλεισμού των greeklish ήταν η προβληματική τους συμπεριφορά στο search είτε στο google ή εδώ. Αλλά επειδή δε με λένε hal, μια υπόθεση κάνω.
Ailuros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Θα μετρήσει στο τι βαρύτητα έχει η γνώμη σου αναλόγως με το θέμα, όπως θα μετρήσει και το ύφος της δικής μου απάντησης. Αυτοί είναι βασικοί κανόνες της γραπτής επικοινωνίας. Από τη στιγμή που έχεις 10 γνώμες πάνω σε ένα θέμα, ποιός είναι ο παράγοντας που καθορίζει την βαρύτητα της κάθε γνώμης; Ρωτώ γιατί αδυνατώ να δω οποιοδήποτε κοινωνικο-οικονομικό παράγοντα στο όλο θέμα. Το ότι υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες επικοινωνίας δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Τουναντίον κάποιες φορές πίσω από την ασφάλεια ενός πληκτρολογίου αποθρασύνονται μερικοί και συμπεριφέρονται όπως δεν θα συμπεριφερόταν σε πραγματικό χρόνο. Αυτό όμως δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το θέμα εδώ. Η απρεπής συμπεριφορά και οι προσωπικές επιθέσεις χειρίζονται από τους εκάστοτε διαχειριστές των forum. Aν αποκαλέσω κάποιον μακάκα π.χ. φυσικά και θα έχω επιπτώσεις. Η γλώσσα καθορίζεται από όλους αυτούς που την γράφουν όχι μόνο από αυτούς που την γράφουν σωστά. Και το σωστά είναι μια σύμβαση που κάνουμε κάθε μέρα λίγο-λίγο. Λαμπρά. Εξήγησέ μου τώρα τι το μεμπτό έχει η παράκλησή μου για μια επιπλέον επιλογή κάθε φορά που γράφω μια απάντηση. Οι επιπλέον επιλογές ενισχύουν την έννοια της δημοκρατίας, ενώ οι εκάστοτε αποκλεισμοί ακριβώς το αντίθετο. Edit: Η σκοπιμότητα του αποκλεισμού των greeklish ήταν η προβληματική τους συμπεριφορά στο search είτε στο google ή εδώ. Αλλά επειδή δε με λένε hal, μια υπόθεση κάνω. Ομολογώ ότι αυτή η εκδοχή δεν μου πέρασε απ΄το μυαλό.
chiderboy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Υπάρχει στον firefox επιλογή για αυτόματη διόρθωση των λαθών με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα Link για το addon/dictionary https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:3 Κάποιος να το μεταφέρει στη σωστή κατηγορία με τα θέματα που αφορούν το forum
polidis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Ρε συ @Ailuros τι τo παιδεύεις τo θέμα? Ο κάθε ένας γράφει όπως τον βολεύει στο κάτω κάτω και ανάλογος με τις γνώσεις του. Βλέπω ότι είσαι και παλιό μέλος του forum και δεν έχεις συνειδητοποίηση τo που ήμασταν και που βρεθήκαμε. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Αν εσύ θέλεις να γράφεις σωστά χωρίς κανένα λάθος κάντο μέσο του office η οποιουδήποτε εργαλείου θες και κανε copy-paste τo κείμενο σου έπειτα στο forum. Που τo πρόβλημα δηλαδή?
parsifal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Ailuros, κάνω λάθος ή έγραφες με ελληνικούς χαρακτήρες πολύ πριν γίνουν υποχρεωτικοί στο Insomnia και χωρίς να αντιμετωπίζεις προβλήματα ορθογραφίας; Τέλος πάντων, οι ανάγκες σε επεξεργαστική ισχύ πρέπει να κατανέμονται ισοβαρώς. Δε γίνεται τόσων χιλιάδων (άντε, δεκάδων λόγω του ταυτοχρόνου της υποθέσεως) Insomniacs οι CPUs να πίνουν φραπεδάκι όσο αυτοί ποστάρουν και ο server που φιλοξενεί το forum να τρέχει πίσω από τα ορθογραφικά λάθη τους. Μία λύση για το Firefox έχω γράψει εδώ... EDIT: Τώρα, και σε Wiki: [[Mozilla Firefox - Εύκολος ορθογραφικός έλεγχος και διόρθωση]] !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.