Προς το περιεχόμενο

Oι 20 πιο δακρύβεχτες στιγμές - οι δικές σου;

Em_Zed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα παντως η ταινια που με συγκινησε και μ εκανε να κλαψω ηταν το Πρασινο Μιλι.Πολυ καλες ηταν και το Ι am Sam, requim for a dream, αποδραση ριτα χειγουορθ αλλα σαν το μιλι καμια!

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

apollsim, παρεπιπτόντως, το πράσινο μίλι,κ το απόδραση ριτα χέιγουορθ (άκου μετάφραση ρε συ, για το The Shawshank Redemption (!) ), είναι του ίδιου σκηνοθέτη. Δεν ήταν κ πολύ τυχαίο λοιπόν το ότι σου άρεσαν κ τα δύο.

Για μένα, πάντως, πίο πολύ το The Shawshank Redemption μου άρεσε, ίσως κ επειδή μάντεψα αυτό που κατάλαβαν όσοι έχουν δει το έργο. Οι υπόλοιποι θα καταλάβετε αν το δείτε ;-)

Επι τη ευκαιρία, αν κ δεν συνηθίζω να προτείνω ταινίες χωρίς να ξέρω την προσωπικότητα του άλλου, γιατί απλά είμαι σίγουρος ότι η κάθε ταινία έχει κάτι να πει, απλά έχει σχέση με το ποιός είσαι το αν θα σου αρέσει, νομίζω ότι το shawshank redemption θα αρέσει σε πάρα πολλούς ανεξαρτήτως κουλτούρας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι πρώτο στο imdb μαζί με το Godfather (Νονός). Αυτό ακριβώς σημαίνει η πρώτη θέση σε μια τέτοια ψηφοφορία. Όχι ότι είναι η καλύτερη ταινία, αλλά είναι η ταινία που μιλάει στη μεγαλύτερη "μάζα" (όχι με τη κακή έννοια, είναι αξιοθαύμαστο κάτι τέτοιο) ανθρώπων.

Δημοσ.

το ειδα το Ρεκβιεμ αλλα δεν εκλαψα

θα προσπαθησω να δω και αλλα κλαφτερα μηπως και

μεχρι στιγμης μονο με το I am sam τα καταφερα

Δημοσ.

Adi, νομίζω ότι είσαι στο κατάλληλο ποστ, για... κλαφτερές ταινίες.

Aπ'αυτές που έχουν προταθεί, διάλεξε μια και καλή τύχη.

Προσωπικά, θα σου πρότεινα τα BigFish, Dancer InThe Dark, Ήρωας, Eραστές του αρκτικού κύκλου...ναι, αυτή την προτείνω σε όλους, το ξέρω.. :)

Y.Γ: Tο avatar σου με ζάλισε !! :/

Δημοσ.

Κλάμα όχι αστεία στα:

Κύκλος των χαμένων ποιητών (από τα πιο παλιά)

και Green Mile (από τα πιο φρέσκα).

Με συγκινούν ακόμα κάθε φορά που τις βλέπω.

Δημοσ.

Brazil- το φινάλε αν και όχι τόσο για κλάψιμο, μένεις πραγματικά κόκκαλο και είτε κλαίς είτε φωνάζεις.

Τίγρης και Δράκος- ο θάνατος του δασκάλου αλλά και το φινάλε, τρομερή η μουσική των τίτλων του τελους.

Μessage in a botlle- το φινάλε που δεν το περιμένεις έτσι.

Return to the Cold Mountain- το φινάλε όπου δείχνει το ουρανό.

Ήρωας- το φινάλε.

American Pie- το φινάλε και γενικότερα ολόκληρη η ταινία, αν και την εκτίμησα όταν την είδα 2η φορά ίσως επειδή ήμουν και ποιό μεγάλος και όχι η σκηνή με την σακούλα εξακολουθεί να μου φαίνεται χαζή.

Το άλογο που έκλαιγε- ΑΣΧΕΤΟ αλλά πάρα πολύ παλιά ταινία και του ανατολικού μπλόκ, ειδικά η σκηνή που το άλογο γύρισε στο σπίτι που το είχαν και κοίταγε από το παράθυρο κλαίγοντας ήταν απίστευτη (ήμουν περίπου 12-15 χρονών).

Θα επανέλθω...

Δημοσ.

Den tha elega klama mias kai pote den eklapsa se tainia alla ekeino pou me xalase afantasta htan ta 20 teleutaia lepta apo to "sth folia tou koukou". Ksekinaei h tainia kai vlepeis enan apo tous pio cool typous pou mporeis na deis se tainia (Gia ton Jack milao) kai sto telos ola mamiountai.

Δημοσ.

Πολλές από τις ταινίες που αναφέρατε με έχουν συγκινήσει αλλά η μοναδική με την οποία δάκρυσα ήταν τα Πάθη του Χριστού. Κι όχι απλά δάκρυσα μιλάμε για κλάμα... έμεινα έκπληκτος με τον εαυτό μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

dpolal2, έκλαψες με το American Pie!;!;!;!;! (x70)

Μήπως, λέω τώρα εγώ μήπως, εννοούσες το American Gladiator; Ε, συγγνώμη, το American Beauty ήθελα να πω. Το επισημαίνω απλά, μη πάει κανείς να δει το American Pie κ περιμένει να κλάψει.

By the way, η σκηνή με τη σακούλα ήταν όλα τα λεφτά (αν κ δεν έκλαψα, αλλά τη βρήκα πάρα πολύ όμορφη)

Δημοσ.
Den tha elega klama mias kai pote den eklapsa se tainia alla ekeino pou me xalase afantasta htan ta 20 teleutaia lepta apo to "sth folia tou koukou". Ksekinaei h tainia kai vlepeis enan apo tous pio cool typous pou mporeis na deis se tainia (Gia ton Jack milao) kai sto telos ola mamiountai.

psaxno aytin tin tenia edw k kairo alla matea.

xereis an exei kikloforisei se dvd?

Δημοσ.

Viperman που ψάχνεις? Γιατι σίγουρα δεν ψάχνεις σε video-club! :P

Manuel ,τόνισες τον σκηνοθέτη αλλα δεν αναφέρθηκες στον ανθρωπο που προκάλεσε όλα αυτά τα συναισθήματα, γιατι και οι δύο ταινίες δεν είναι "τεχνικές".

Πρώτα το σενάριο, κ μετά το casting ειναι που εγιναν τόσο μεγάλες ταινίες.

Stephen King . Λοκ στο αριστερο.

Ρε Em_Zed πηγα στο Video Club και ζήτησα το εργάκι που προτείνεις , πέρα απο το κάζο που μου κάνανε, είχανε μόνο σε Vhs ,κατάρα!

Δημοσ.

Sto Megalo favori eixa dakrisei alla sto "ARISTERO MOY PODI" me mazeyan apo to kanape!

Episis Kai sto Birdy:o anthropos poyli gia poli klama milame.

Stamatao giati tha moy erthoyn kai alles.

Telika poli klama rixno kai den to eixa katalavei.Mipos prepei na to koitakso?

Δημοσ.
Ρ[/b']ε Em_Zed πηγα στο Video Club και ζήτησα το εργάκι που προτείνεις , πέρα απο το κάζο που μου κάνανε, είχανε μόνο σε Vhs ,κατάρα!

Κάζο;;; Γιατί; Επειδή δε ζήτησες το ΧΧΧ που τοχουν πρόχειρο, ακριβώς κάτω από τον υπολογιστή; Άντε ρε τους π*πάρες να πουμε...

Εσύ βασικά είσαι τυχερός γιατί το βρήκες. Στο δικό μου δεν υπάρχει καν. Νομίζω οτι αυτή θα είναι η πρώτη ταινία που θα παραγγείλω. Δεν έχεις βίντεο, ε; Ούτε καν 'θείο' απο αμερική;

Τώρα, δε θέλω και να σε πάρω στο λαιμό μου και να σου πω να την παραγγείλεις και να μη σαρεσει.. προσπάθησε να πάρεις κι άλλες γνώμες, ή ρώτα και άτομα από δω μέσα, και πράξε ανάλογα. Μπορείς να ξεκινήσεις με το τρέιλερ http://www.movie-list.com/l/loversofthearcticcircle.shtml

Δες και πες

Tasoti, μην ακούω χαζά..Δεν έχεις να κοιτάξεις τίποτα. Χρειάζεται να ξαναπώ τι είπε ο Dickens; :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

psilos2000, ε όχι κ δεν είναι τεχνικές αυτές οι ταινίες. Καθαρά τεχνικές είναι. Η σκηνοθεσία δίνει πάρα πολύ. Δηλαδή νομίζεις ότι αν το γύριζε ένας οποιοσδήποτε, κ με αυτούς τους ηθοποιούς θα μπορούσε να κάνει το ίδιο;

Ειδικά οι ταινίες που σε κάνουν να κλαις, βασίζονται πρώτα στη σκηνοθεσία, μετά στη μουσική (ίσως κ πρώτα στη μουσική), μετά στους ηθοποιούς (οι οποίο όμως αν είναι απαράδεκτοι, μπορούν κ να τα καταστρέψουν όλα) κ τέλος στο σενάριο. Το σενάριο μπορεί να είναι κ χάλια σε μια τέτοια ταινία, αλλά επειδή αυτός που το αποδίδει "σοβαρολογεί", να δημιουργήσει αίσθηση.

Συγγνώμη, αλλά ο Τιτανικός που έκλαψε ένα κάρο κόσμος είχε σενάριο; Ούτε ηθοποιούς είχε. Το μόνο που είχε ήταν μουσική (πρώτα) κ σκηνοθεσία.

Βασικά, ακόμα κ για τα σενάρια του Stephen King, πάντα έχω την αίσθηση ότι κάτι τους λείπει. Για όλα του τα σενάρια(εκτός από το Shawshank Redemption που μου φάνηκε πλήρες). Δηλαδή είναι σαν να υπάρχει ένας συμβολισμός σε αυτά που γράφει, αλλά αυτός ο συμβολισμός δεν οδηγεί πουθενά. Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι στη ζωή που να μου φαίνεται αντίστοιχο με το συμβολισμό, και έτσι μου μένει μετέωρος. Και ούτε έχει καταφέρει ποτέ να μου εξηγήσει κάποιος τους συμβολισμούς (αν υπάρχουν τελικά, γιατί μπορεί κ απλώς τυχαία να είναι αυτά που γράφει).

Μάλλον ξέφυγα πολύ off topic. Sorry, σταματάω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...