Προς το περιεχόμενο

OTEnet - καταγγελία χρηστών για trafic shaping

nucleogenesis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ γιατί δεν βλέπω διαφορά με το 1.8; Έκανα δοκιμή με την παλιά και με την καινούρια έκδοση, και το open office (πειρατικό λογισμικό και αυτό μέσω p2p) που παντα κατέβαινε ταχύτατα δεν ξεπέρασε τα 30κβ, δλδ χωρίς καμία αύξηση στην ταχύτητά του. Το encryption ήταν ενεργοποιημένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δηλαδή τι κατεβάζεις;

Κάνεις τέτοια εξειδικευμένη επιστημονική εργασία και ανταλλάσσεις δεδομένα μέσω p2p;

Μοιάζει τουλάχιστον απλοϊκό...

Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να μας ανέφερες ένα παράδειγμα του τι κατεβάζεις μέσω p2p...

LINUX DISTROS/STEAM GAMES/MMORPG GAME UPDATES και αυτά είναι μόνο 3 από πολλά προγράμματα που παίζουν με BitTorrent πρωτόκολλο...

Δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος κατεβάζει παράνομα αρχεία με το BT...

Δηλαδή τι κατεβάζεις;

Κάνεις τέτοια εξειδικευμένη επιστημονική εργασία και ανταλλάσσεις δεδομένα μέσω p2p;

Μοιάζει τουλάχιστον απλοϊκό...

Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να μας ανέφερες ένα παράδειγμα του τι κατεβάζεις μέσω p2p...

Mπορείς να μου πείς εσένα τι σε νοιάζει τι κάνω με την σύνδεση μου?Τι κι αν κατεβάζω πειράτικα μήπως σου παίρνω το ψωμί από το στόμα?

Δεν έχει σημασία τι κάνουν οι περισσότεροι με τα p2p πρωτόκολλα, έχουν πολλές εφαρμογές πέρα από τη διακίνηση παράνομων αρχείων. Δεν είναι δουλειά ενός ISP να κρίνει ποια πρωτόκολλα είναι σημαντικά και ποια όχι για τους πελάτες του. Αν το κάνει, το λιγότερο που έχει υποχρέωση είναι να το ξεκαθαρίσει δημόσια.

Επίσης το p2p traffic είναι αρκετά δύσκολο να απομονωθεί, τουλάχιστον όταν είναι κρυπτογραφημένο, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κατηγοριοποίησης θα έχει μεγάλο ποσοστό false positives-negatives.

Από την άλλη κάποια εξισορρόπηση ανάμεσα στους χρήστες που κάνουν διαρκή χρήση της σύνδεσής τους και σε αυτούς που απλά χρειάζονται τακτικά "bursts" πρέπει να γίνεται. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει αρκετό bandwidth για να καλυφθούν όλοι, οι πρώτοι είναι λογικό να παίρνουν τα αποφάγια των δεύτερων (όχι με γνώμονα το application protocol εννοείται). Αλλά αυτη η πολιτική δικαιολογείται να αξιοποιείται μόνο προσωρινά, σε οριακές κατάστασεις. Σε κάθε περίπτωση που το μέσο utilization του δικτύου του ISP φθάνει στα όρια η μόνη αποδεκτή λύση πρέπει να είναι η αναβάθμιση των γραμμών του. Αν δε του βγαίνουν τα κέρδη, ας φτιάξει χωριστά ακριβότερα πακέτα "υψηλής χρήσης" (ορίζοντας συγκεκριμένα τι εννοεί υψηλή χρήση), όχι να ρίχνει το επίπεδο σε όλους.

Όχι ρε μάγκες... Νισάφι πια με τον ΟΤΕ... Να πάει στα τσακίδια (την Δευτέρα!!!).

Ούτε εγώ είμαι torrent-ακιας. Αλλά όταν υπογράφω το συμβόλαιο, ναι ξέρω ότι αν μπούνε 5-10 με 24MBit και στίβουνε την σύνδεση τους θα έχω πρόβλημα. Το ξέρω και επιλέγω να υπογράψω το συμβόλαιο.Αλλά να εφαρμόζεται κάτι για το οποίο ουδέποτε με ενημέρωσαν, ε όχι αυτό πάει πολύ...

Τέλος. Αν γουστάρουν να βγουν να το παραδεχτούν δημόσια, και να ισχύει μόνο για νέους συνδρομητές και όχι για αυτούς που δεν έχουν δικαιωμα να διακόψουν το πρόσφατο συμβόλαιό τους.

Ούτε που με νοιάζει τί κατεβάζει ο καθένας με p2p. Γούστο του και καπέλο του. Άλλο το "καλύτερα θα ήταν να μην το παρακάνουμε" και άλλο το "πάρε τσεκούρι στα p2p αφού σου πήρα πρώτα τα φράγκα".

Έχω μείνει Αγγλία παλιότερα (για την ακρίβεια Σκωτία), τώρα μένω Γαλλία. Στην Αγγλία το κάνουν αποδεδειγμένα, επειδή έχουν πρόβλημα με το bandwidth. Στην Γαλλία δεν το κάνουν γιατί το δίκτυο είναι καλύτερο, όμως πρόσφατα πέρασε νόμος που λέει ότι αν σε βρουν να κατεβάζεις copywrite protected υλικό σε προειδοποιούν μια φορά, και στην δεύτερη σου κόβουν την σύνδεση.

Πέταξα μπούρδα λες; :rolleyes:

και εγω ημουν περισυ σκωτια και δεν ειχα κανενα προβλημα με 2mbs συνδεση κατεβαζα 24 ωρες το 24 με 200-248kbs. εκει κατεβασα τα παντα και ολοι οι φιλοι μου που ηξερα εκει και ξερω κανενας δεν εχει προβλημα και τωρα αυτη τη στιγμη εχω ατομα που επικοινωνω και μου λεν πως ειναι τα πραγματα.

δεν μου λες και πως θα σε πιασουν αφου υποτιθεται οτι η διακινηση γινεται με αποκρυψη. κατι μου λεει οτι θα πρεπει να σε παρακολουθουν ή να κατεβαζεις τεραστιο ογκο αρχειων. (εδω δεν κξερω και μπορει να κανο λαθος)

Διαβαζα το αντιστοιχο thread στο adsl.gr. Και απορω, οι "torrentακιδες" οπως τους αποκαλουν users και mods. ΕΙναι χειροτεροι απο τους "DC++κιδες" και τους "Rapideshareακιδες" που κατεβαζουν 24/7??? ΕΛΕΟΣ!!!

δεν μου λες και πως θα σε πιασουν αφου υποτιθεται οτι η διακινηση γινεται με αποκρυψη. κατι μου λεει οτι θα πρεπει να σε παρακολουθουν ή να κατεβαζεις τεραστιο ογκο αρχειων. (εδω δεν κξερω και μπορει να κανο λαθος)

Θα πρέπει να σε καταγγείλει κάποιος που να έχει στοιχεία ότι όντως συμμετείχες στην παράνομη διακίνηση υλικoύ. Αυτός ο κάποιος, για να είναι σε θέση να απειλήσει νομικά (και άρα για να ληφθεί υπόψιν από τον ISP), θα πρέπει να έχει τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου υλικού. Πρακτικά η μόνη πιθανότητα είναι κάποια εταιρία να κατεβάσει επίτηδες υλικό του οποίου έχει τα πνευματικά δικαιώματα και να σημειώσει τις διευθύνσεις αυτών που συμμετείχαν στη διακίνηση. Στη συνέχεια στέλνει απλή ενημέρωση ή και C&D notice στον πάροχο ο οποίος διαχειρίζεται τις συγκεκριμένες διευθύνσεις επισυνάπτοντας τα στοιχεία (μου είχε προωθηθεί πιο παλιά από αμερικάνικο ISP ένα τέτοιο εκ μέρους της Paramount με την αντίστοιχη δική του προειδοποίηση). Συνήθως σε ευρωπαϊκούς providers οι ειδοποιήσεις αυτές καταλήγουν στα σκουπίδια και οι εταιρίες δεν κάνουν τον κόπο να τις στείλουν καν αφού ξέρουν τι θα πάρουν. Αλλά διάβασα ότι γίνονται προσπάθειες αυτό να αλλάξει σιγά σιγά με την υιοθέτηση αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου, τουλάχιστον στην Αγγλία και τη Γερμανία, δε ξέρω στην πράξη... Στην Σουηδία πάντως διατυπώνονται ανοικτά από βουλευτές θέσεις υπέρ της πειρατείας με ευρεία απήχηση στην κοινή γνώμη.

Το σίγουρο είναι ότι κανένας ISP δε θέλει το μπελά της παρακολούθησης στο κεφάλι του, οπότε μην περιμένεις να ληφθούν μέτρα με πρωτοβουλία των ISPs, εκτός και αν αλλάξει τόσο δραματικά το νομοθετικό πλαίσιο.

Καταρχην το bandwidth το πληρωνουμε ολοι. Και αυτοι που εχουμε OΤΕ περισσοτερο απο τους αλλους.

Το p2p εχουν σαμποταρει οχι την πειρατεια. Αυτη καλα κρατει και οι πιο επαγγελματιες αν δεν το εχεις προσεξει εχουν μετακινηθει στο rapidshare. Τα torrent ειναι πλεον για τους ερασιτεχνες.

Αυτοι ειναι που θελουν και τις συνδεσεις των 24Μβιτ. Χαρακτηριστικο παραδειγμα καποιου που μου ειπε "Βαζω 8:00 να κατεβει το επεισοδιο Lost και 8:10 ξεκιναω να βλεπω"

Τι θα κανει ο OTE? Θα κοψει τα direct downloads? Θα βαλει σε blacklist τους σερβερ του rapidshare?

Σε οποιαδηποτε περιπτωση, αυτος που μπαινει 1 ωρα τη βδομαδα για να δει τα email του θα το κανει χωρις ιδιαιτερο προβλημα οπως και να χει. Αυτοι που ενδιαφερονται για πειρατικα θα αφηνουν το pc τους ανοιχτο ολη νυχτα, η θα αποκτησουν ενα λογαριασμο στο rapidshare οταν συνειδητοποιησουν οτι γλυτωνουν περισσοτερα ετσι απο τους μειωμενους λογαριασμους ρευματος

Έχεις δίκιο ότι τα torrent τα έχει μάθει και η κουτσή Μαρία. Αλλά σίγουρα είναι ακόμη αρκετά δημοφιλή και για τους έμπειρους χρήστες. Εγώ έχω 24mbit και κατεβαίνουν όταν υπάρχουν πολλοί seeders video σαν το lost σε 10 λεπτά μη πω και σε λιγότερα. Βέβαια στο Lost δε μου έχει τύχει ποτέ γιατί το κατεβάζω το πρωί της Παρασκευής πριν πάω σχολείο όταν οι leechers είναι 5πλάσιοι από τους seeders:-D. Νομίζω πως το 1mbit up της FORTH είναι πολύ καλό. Ποτέ δεν είχα τέτοιο share ratio και ανέβαζα τόσο γρήγορα στο rapid. Από p2p μόνο καινούρια τραγούδια κατεβάζω, και αυτό γιατί στα torrent Βρίσκεις ολόκληρα album. Κανένα άλλο μέσω downloading Υπάρχει; Για εμάς που είμαστε και μικροι:-D...

Εγώ με 8άρα κατεβάζω ένα torrent με συνδεμένους 68seeders με ταχύτητα 200kb/s. Δεν μπορούμε να κάνουμε μέτρηση όμως από torrent. Οι seeders απο τους οποίους παίρνω εγώ δίνουν και σε άλλους.

μα ακριβως εκει πονταρουν.οτι δεν μπορουν να γινουν ασφαλεις μετρησεις απο τορρεντ προγραμματα.γι αυτο και βγαζουν τρελους οσους περνουν τηλ....

η ολη ιστορια μου θυμιζει τη φραση και κερατας και δαρμενος...

και παγιο οτε και 10 kb/sec!!!!

καλη φαση.

ευτυχως τον εκοψα τον τρισκαταρατο εδω και 3 χρονια και βρηκα την υγεια μου.(οπως και πολοι αλλοι)

μενει να δουμε την επομενη διαφημιση.

(- κυριε μου κατεβαζω με 10 kb/sec...

- ναι αλλα πληρωνεις παγιο οτε!)

Wow νομιζα πως την ειχα γλιτωσει...και γω προβλημα εχω 2 mbit και κατεβαζω σαν να ειχα 512kbit....το θεμα ειναι πως θα γινει η δουλεια ωστε να λυσουμε το προβλημα οχι μονο στα torrents οπου απο οσο βλεπω με το utorrent 1.8 το προβλημα προς το παρον λυνεται αλλα γενικοτερα στο πρωτοκολλο p2p.

Για ακου να σου πω εσένα.Διαβασα πως μίλησες και στον 21century...

Λοιπον αν εσύ τα ξέρεις όλα και τα καταλαβαίνεις όλα να γίνεις administrator ή δεν ξέρω κι εγω τι άλλο.Και γενικα κατι τύποι σαν εσένα με αγένεστατο- μάγκικο υφάκι πολύ μου την δίνουν...

Εσύ ποιος είσαι που θα πεις σε κάποια Χ μέλη πότε να γράφουν?

Μάθε να μιλάς πιο όμορφα με τους ανθρώπους και τότε τα λέμε...:mad:

Απ' όσο θυμάμαι δεν σε έβρισα. Εγώ δεν μπορώ να βλέπω κάτι χρήστες σαν εσένα να απαντάνε έτσι για να απαντήσουν, χωρίς να έχουν διαβάσει και/ή κατανοήσει το μήνυμα. Έτσι φτάνουν τα θέματα σε 10+ ανούσιες σελίδες. Το θέμα του τόπικ ήταν το Traffic Shaping και εσύ μίλαγες για νόμο κατά της πειρατείας. Και επειδή δεν σε θεωρώ χαζό, θεωρώ ότι έκανες κάτι πολύ σύνηθες, διάβασες τον τίτλο και μια-δυο απαντήσεις (ίσως) και απάντησες με τις "γενικές" σου γνώσεις. Έχεις το δικαίωμα να το κάνεις, έχω το δικαίωμα να στην "πω".

Άστον 21century, όπως είπα είναι bot, οπότε δεν προσβλήθηκε. Έχεις δει ποτέ να γράφει πάνω από ένα ποστ ανά τόπικ;:lol: Και δεν είπα κάτι κακό, πραγματικά μερικές φορές δεν βγάζουν νόημα τα ποστ του. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή, αν πω τον Σχορτσιανίτη χοντρό πρέπει να μου την πέσουν οι γαύροι; Αφού είναι.

Στο θέμα τώρα, νιώθω υπέροχα που η μέρα που πήγα σε Conn-X από Shared LLU με γραμμή ΟΤΕ-συνδρομή Forthnet είναι η μέρα που δημιουργήθηκε το αντίστοιχο θέμα τόπικ στο ADSLgr... Ένας φίλος από δίπλα έχει ήδη πρόβλημα, το οποίο τσεκάραμε με τη νέα έκδοση του μTorrent, οπότε στο DSLAM μας γίνεται traffic shaping.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...