nucleogenesis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μειωμένη απόδοση σε Peer to Peer εφαρμογές έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε μερίδα χρήστων οι οποίοι χρησιμοποιούν ADSL συνδέσεις του ΟΤΕ. Το πρόβλημα δείχνει να έχει χαρακτηριστικά Traffic Shaping μέσω Deep Packet Inspection. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ, πιθανότατα ελέγχει με ειδικό εξοπλισμό τη δικτυακή κίνηση των χρηστών και στη συνέχεια προτεραιοποιεί την κίνηση. Η κίνηση P2P φαίνεται να επιβαρύνεται ιδιαίτερα και άρα συνάγεται ότι λαμβάνει αρκετά χαμηλή προτεραιότητα. Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει διάφορα P2P πρωτόκολλα (Torrents, DC++ κτλ) ενώ εμφανίζεται και σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας. Το Packet Inspection που χρησιμοποιεταί φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αφού πιάνει ακόμα και encrypted κίνηση - η οποία συνήθως "ξεγελάει" το Traffic Shaping. Εξαίρεση αποτελούν μερικοί εξελιγμένοι Torrent Clients των οποίων τo encryption ακόμα δεν είναι ευδιάκριτο από τον έλεγχο των πακέτων. Πιθανότατα αυτό θα αλλάξει στο μέλλον με ανανέωση του λογισμικού Packet Inspection. Η μειωμένη απόδοση δεν δείχνει να είναι χαρακτηριστική των ADSL συνδέσεων (ΑΡΥΣ) αλλά σχετίζεται με τον λογαριασμό πρόσβασης του παρόχου (ΟΤΕ/ΟΤΕΝΕΤ) αφού με την αλλαγή παρόχου, σε ίδια γραμμή, η απόδοση σε P2P διακίνηση διεξάγεται ομάλα. Αυτή τη στιγμή διενεργείται συλλογή στοιχείων από όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα από την ΕΕΤΤ. Πηγή: adslgr.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 καλά τα πήγε ο ΟΤΕ...μακρυά από μας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μια χαρά... Οι καφετιέρες και τα πάγια τους μαράνανε... Αλήθεια, αν πάρει ο τάδε συνδρομητής στην (εξαιρετική) εξυπηρέτηση πελατών να μάθει γιατί δεν κατεβάζει P2P, θα του πούνε πως υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 όχι του λένε πως το πρόβλημα είναι δικό του και όχι κάτι που κάνει η OTEnet... ακόμα δεν το παραδέχονται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 τον κακο τους τον καιρο τον μαυρο εχω να πω.και δεν ειμαι τορρεντακιας.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Είχει ακουστεί εδώ και πολύ καιρό αλλά επιβεβιαώνεται όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έτσι αλλοι κατεβάζουν ασύστολα και άλλοι δεν μπορουν καν να σερφάρουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Παιδιά, για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο ΟΤΕ έχει το μεγαλύτερο δίκιο, και κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι νόμος. Δεν ειναι σωστό να κατεβάζουμε πειρατικά προγράμματα,ταινίες,μουσική,παιχνίδια κ.α χωρίς να πληρώσουμε.είδη είναι σε εφαρμογή παρόμοιος νόμος αν δεν κάνω λάθος στην Γαλλία... Παντως το μόνο σίγουρο είναι οτι οπως σε όλους μας έτσι κι σε εμένα δεν αρέσει αυτό το πράμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konnak Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Είχει ακουστεί εδώ και πολύ καιρό αλλά επιβεβιαώνεται όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έτσι αλλοι κατεβάζουν ασύστολα και άλλοι δεν μπορουν καν να σερφάρουν.. Καταλαβαίνεις ποτέ τι στο διάολο γράφεις; Αλλά τι λέω, αφού είσαι bot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hetfield Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Παιδιά, για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο ΟΤΕ έχει το μεγαλύτερο δίκιο, και κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι νόμος.Δεν ειναι σωστό να κατεβάζουμε πειρατικά προγράμματα,ταινίες,μουσική,παιχνίδια κ.α χωρίς να πληρώσουμε.είδη είναι σε εφαρμογή παρόμοιος νόμος αν δεν κάνω λάθος στην Γαλλία... Παντως το μόνο σίγουρο είναι οτι οπως σε όλους μας έτσι κι σε εμένα δεν αρέσει αυτό το πράμα... Και ποιος σου ειπε οτι απο p2p προγραμματα κατεβαζουμε μονο πειρατικες ταινιες, μουσικη κτλ? Δεν ειναι εκει το θεμα... Το θεμα ειναι οτι ο ΟΤΕ αρνειται να αναβαθμισει το δικτυο του οπως πρεπει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mkpk Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Καταλαβαίνεις ποτέ τι στο διάολο γράφεις; Αλλά τι λέω, αφού είσαι bot. απλά απίστευτος!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konnak Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Παιδιά, για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο ΟΤΕ έχει το μεγαλύτερο δίκιο, και κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι νόμος.Δεν ειναι σωστό να κατεβάζουμε πειρατικά προγράμματα,ταινίες,μουσική,παιχνίδια κ.α χωρίς να πληρώσουμε.είδη είναι σε εφαρμογή παρόμοιος νόμος αν δεν κάνω λάθος στην Γαλλία... Παντως το μόνο σίγουρο είναι οτι οπως σε όλους μας έτσι κι σε εμένα δεν αρέσει αυτό το πράμα... Δεν έβαλαν Traffic Shape για να μην κατεβάζουμε πειρατικά προγράμματα, ταινίες, κτλ., το έβαλαν για μην "πνίγεται" το bandwidth από τους χρήστες που κατεβάζουν συνεχώς. Διαβάστε πρώτα το τόπικ, και αν καταλάβατε απαντάτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Παιδιά, για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο ΟΤΕ έχει το μεγαλύτερο δίκιο, και κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι νόμος.Δεν ειναι σωστό να κατεβάζουμε πειρατικά προγράμματα,ταινίες,μουσική,παιχνίδια κ.α χωρίς να πληρώσουμε.είδη είναι σε εφαρμογή παρόμοιος νόμος αν δεν κάνω λάθος στην Γαλλία... Παντως το μόνο σίγουρο είναι οτι οπως σε όλους μας έτσι κι σε εμένα δεν αρέσει αυτό το πράμα... στο συμβόλαιο το γράφουν αυτό το TS? αν δεν το γράφουν να πάνε να πνιγούν...έχουν να πέσουν μηνύσεις με το τσουβάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Και ποιος σου ειπε οτι απο p2p προγραμματα κατεβαζουμε μονο πειρατικες ταινιες, μουσικη κτλ? Δεν ειναι εκει το θεμα... Το θεμα ειναι οτι ο ΟΤΕ αρνειται να αναβαθμισει το δικτυο του οπως πρεπει! α ναι?συγγνώμη τότε.Πάω πάσο.Σαν δεν ντρέπεται ο ΟΤΕ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δεν έβαλαν Traffic Shape για να μην κατεβάζουμε πειρατικά προγράμματα, ταινίες, κτλ., το έβαλαν για μην "πνίγεται" το bandwidth από τους χρήστες που κατεβάζουν συνεχώς. Διαβάστε πρώτα το τόπικ, και αν καταλάβατε απαντάτε. Για ακου να σου πω εσένα.Διαβασα πως μίλησες και στον 21century... Λοιπον αν εσύ τα ξέρεις όλα και τα καταλαβαίνεις όλα να γίνεις administrator ή δεν ξέρω κι εγω τι άλλο.Και γενικα κατι τύποι σαν εσένα με αγένεστατο- μάγκικο υφάκι πολύ μου την δίνουν... Εσύ ποιος είσαι που θα πεις σε κάποια Χ μέλη πότε να γράφουν? Μάθε να μιλάς πιο όμορφα με τους ανθρώπους και τότε τα λέμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xolloth Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 καλα λενε οτι ,γελαει καλυτερα οποιοs γελαει τελευταιοs. βιαστηκαν πολλοι να την κανουν απο τουs ιδ.παροχουs παλι για ΟΤΕ μερια,βριζονταs για την ανυπαρκτη ΤΥ των ιδιωτων. τωρα θαθελα να ηξερα τι εχουν να πουν. καλα κανω εγω οπωs και πολλοι αλλοι που παραμενουμε σταθεροι στον παροχο μαs παρα τα τυχον προβληματα. χιλιεs φορεs να εχω προβλημα να βρω καποιον τεχν.να μου λυσει ενα προβλημα,απο το να μου κλεινουν το κατεβασμα. καλα τον λενε "ακατανομαστο" ονομα και πραγμα ειναι. τωρα ολοι οι ΟΤΕτζηδεs σιωπησαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα