Προς το περιεχόμενο

Μετατροπη Επεισοδιου 720p με το ConvertXtoDvd

tenoros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να μετατρέψω επεισόδιο ξένης σειράς έκδοσης High Definition(720p) σε Dvd χρησιμοποιώντας το ConvertXtoDvd;;

Έχω την εκδοσή του προγράμματος 2.0.17.138.

Μου βγαζει αυτο --> 521q5f5anpkszza6ggwg_thumb.jpg

Αν πατησω αυτοματο, μετα απο την διαδικασια βγαζει αυτο --> nkthxvw5pczhfhndbpoe_thumb.jpg

Και αν δωσω την ακριβη ωρα(το επεισοδιο ειναι 41:46, εγω δινω 42:00) βγανει αυτο --> ep1d3nspx1q94kmkbzno_thumb.jpg

Στην τελευταια εικονα κατω κατω βγαζει τα ιδια ακριβως ποσοστα οπως και με ενα κανονικης εκδοσης επεισοδιο (δηλαδη 350mb).

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα και δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως όταν καταφέρεις και το μετατρέψεις θα χάσεις την ανάλυση 720p και το επεισόδιο θα υποβαθμιστεί στα 576p.

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι. Εγώ να δεις, που γέμισα τον σκληρό με ripαρισμένα στα 720 αλλά το τελικό αποτέλεσμα απέχει μακράν, μιας και μετά το πέρασμα σε δίσκο DVD μέσω του ConvertToDVD για να τα βλέπω στο επιτραπέζιο DVD player, η ανάλυση πέφτει στα...τυπικά 576.

Μακάρι να βρεθεί κάποιος τρόπος...

Δημοσ.

Δεν αξίζει τον κόπο.

Η ταινία στην αρχική της μορφή έχει ανάλυση 1920x1080, non interlaced (κοινώς 1080p). Και στο HD-DVD και στο Blue Ray το βίντεο είναι ήδη συμπιεσμένο.

Για την μετατροπή σε 720p (1280x720 non interlaced) γίνεται αποσυμπίεση, σμίκρυνση του καρέ και επανασυμπίεση.

Χάνεις σε ποιότητα 2 φορές (λόγω της σμίκρυνσης και λόγω της επανασυμπίεσης). Η ποιότητα όμως είναι καλύτερη από το επανασυμπιεσμένο 1080p στο μέγεθος DVD (4.5GB επειδή έχει μεγάλύτερο bitrate ανά pixel).

Για να το ξανασυμπιέσεις και να το γράψεις σε DVD, το πρόγραμμα το αποσυμπιέζει, μικραίνει το καρέ σε 720x576 (interlaced συνήθως) και το ξανασυμπιέζει με κωδικοποίηση mpeg2, οπότε έχεις άλλες 2 φορές μείωση της ποιότητας.

Δημοσ.

Οι προδιαγραφες το DVD για την περιοχη pal εναι 576 (720x576), 25καρε ανα sec κ.λ.π.

Αρα, αν θες να φτιαξεις ενα dvd που θα ειναι συμβατο με ολα τα dvd player (αυτο που υποχρεουται πανω απ όλα να κανει το convertxtodvd) πρέπει να μειωθει η αναλυση του στα 576 και το βιντεο να επανασυμπιεστει σε mpeg2, το οποιο φυσικα μειωνει την ποιοτητα.

Αμα θες να φτιαξεις αρχειο vob (mpeg2) με λαθος αναλυση (720p) προχωρα και κανε το (γινεται, χρησιμοποιωντας το προγραμα μετατροπής σε mpeg2 της αρεσκειας σου, και μετονομαζοντας το παραγομενο αρχειο από file.mpg σε VIDEO_TS.VOB ή VTS_01_1.VOB νομιζω), αλλα μετα μην διαμαρτυρεσαι που δεν θα παιζει σε σχεδον κανενα επιτραπεζιο dvdplayer.

Η λυση που προτεινω εγω, ειναι, αμα θες ντε και καλα να κρατησεις την αναλυση στα 720p, να το γραψεις όπως ειναι στο δισκακι, και οσα dvd player εχουν υποστηριξη dvix μπορουν και τα παιζουν. Αλλα θα εισαι πολύ καλύτερα αμα ακολουθησεις τις προδιαγραφες του dvd χρησιμοποιωντας το convertxtodvd

ΥΓ Επισης, πρέπει να μπεις στην ρυθμισεις του convertxtodvd και στην καρτελα κωδικοποιηση να βαλεις "μεγιστη ποιοτητα/αργη κωδικοποιηση"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...