ManosBar13 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Ανοίγω αυτό το topic μιας και θέλω να λύσω κάποιες απορίες που μ έχουν γεννηθεί βλέπωντας το Time Capsule της Apple.Σκέφτομαι πολύ να παραγγείλω ένα,μιας και είμαι τρελός με ό,τι καινούριο βγάζει η Apple,αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι τα λεφτά του θα πάνε κάπου,εκτός από το να ικανοποιήσουν τα «θέλω» μου! 1)Εκτός από έναν wireless σκληρό δίσκο,για wireless back up με το Time Machine(πράγμα που το θέλω πολύ...) τι άλλο είναι;Λογικά δεν αποτελεί wireless router μιας και στην ιστοσελίδα της Apple λέει ότι συνδέεις πάνω στο Time Capsule το modem/router σου... 2)Πως μπορώ να ξέρω ότι ο εκτυπωτής μου θα υποστηρίζει το Wireless Sharing,δηλαδή να συνδέεται πάνω στο Time Capsule και όποιος χρήστης στο δίκτυο θέλει να εκτυπώνει; 3)Έχω ένα wireless network ήδη στο σπίτι μου.Ο εκτυπωτής μου είναι συνδεδεμένος σε έναν υπολογιστή και μοιράζεται μέσω αυτού(όμως πρέπει να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής...προφανώς!!).Τι παραπάνω θα έχω με το Time Capsule;;Να υποθέσω σκληρό δίσκο και μοιρασμένο εκτυπωτή;
jtheogr Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Το περιμένω και εγώ το time capsule λοιπόν εκτός απο wireless backup υποστηρίζει a/b/g/n wireless οπότε θα έχεις ποιο γρήγορο δίκτυο εφόσον συνδέσεις τον router πάνω σε αυτό και μοιράζεις το wireless δίκτυο απο το capsule. Ως αναφορά των εκτυπωτή (δεν είμαι 100% σίγουρος απο ότι διάβασα στα specs ) τον βάζεις στην usb του capsule και τον μοιράζεις απο το capsule με ip οπότε έχεις δικτυακό εκτυπωτή για όλους πάνω στο δίκτυο σου.
georgeadams Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 1. a. Είναι Wireless access point (με υποστήριξη για 802.11a/b/g/n). b. Έχει 3 θύρες Gigabit ethernet για σύνδεση υπολογιστών. c. Έχει μια USB για σύνδεση εκτυπωτών ή δίσκων USB. Με άλλα λόγια είναι ένα Airport Extreme σε συνδυασμό με ένα σκληρό δίσκο. Αλλά όλα αυτά θα μπορούσες να τα δεις και στο http://www.apple.com/timecapsule/
georgeadams Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Στο Gizmodo έχουν μια ωραία αναλυτική παρουσίαση για το συνοδευτικό software του Time Capsule: http://gizmodo.com/362391/time-capsule-initial-verdict-smooth-sailing-no-surprises
ManosBar13 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Ευχαριστώ πολύ παιδιά... Απλά να ρωτήσω κάτι ακόμα.Το Time Capsule υποστηρίζει 802.11n αλλά το MacBook Pro μου και ένα PC στο σπίτι δεν νομίζω ότι το υποστηρίζουν...Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχω διαφορά στο δίκτυο σωστά;
georgeadams Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Σωστά. Σε αυτή την περίπτωση το Time Capsule θα δουλέψει σαν 802.11g. Όμως, σίγουρα δεν το υποστηρίζει το MacBook Pro σου? Πόσο παλιό είναι? Μήπως απλά χρειάζεται να εγκαταστήσεις το AirPort Extreme 802.11n Enabler for Mac? Αυτό παρέχεται δωρεάν μαζί με το AirPort Extreme Base Station, άρα φαντάζομαι και με το Time Capsule. Αλλιώς, πρέπει να το αγοράσεις (κοστίζει $1,99). Ρίξε μια ματιά στη σχετική σελίδα στο AppleStore
ManosBar13 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Έχω το 1.1 ...Νομίζω δεν το υποστηρίζει... Ουσιαστικά,έτσι όπως σας περιέγραψα παραπάνω το home lan που έχω,μάλλον θα πάρω το Time Capsule απλά για wireless δίσκο...Θα συνδέσω και τον ήδη υπάρχοντα σκληρό,γιατί πολύ απλά σιχαίνομαι τα καλώδια... Ερώτηση:Για να χρησιμοποιηθεί το Time Capsule θα πρέπει να συνδεθεί μέσω δικτύου;Ή το βλέπει αυτόματα το wireless πχ σαν το Mighty Mouse?(Το Mighty Mouse είναι Bluetooth όμως...) Το λέω αυτό,διότι απ'όσο γνωρίζω δεν μπορώ να είμαι σε δύο ασύρματα δίκτυα ταυτόχρονα...
georgeadams Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Αν το συνδέσεις ενσύρματα με το υπάρχον σου WiFi access point στο οποίο συνδέεις ασύρματα το MacBook Pro σου, τότε θα δουλεύει το Time Machine κανονικά. Προσοχή όμως. Την 1η φορά που θα τρέξεις το Time Machine, επειδή θα προσπαθήσει να πάρει full backup του δίσκου σου (δηλαδή πολλά GB δεδομένων), φρόντισε να έχεις συνδεδεμένο το MacBook Pro κατευθείαν πάνω στο Time Capsule με καλώδιο δικτύου. Αφού τελειώσει το 1ο backup, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ασύρματα μιας και τα επόμενα backup που θα παίρνει (κάθε μια ώρα) θα αποτελούνται μόνο από τα αρχεία που θα έχουν αλλάξει.
georgeadams Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Κάποιος ανέβασε στο Flickr τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Time Capsule: link Εκεί φαίνεται πως το μοντέλο του 1TB χρησιμοποιεί ένα συνηθισμένο δίσκο Hitachi DeskStar 7K1000 και όχι κάποιον εξειδικευμένο δίσκο για server. Βέβαια η Hitachi στα specs του δίσκου αναφέρει πως οι τυπικές του χρήσεις είναι: Internal and external storage for consumer computersNetworked storage servers Extreme gaming machines Video editing arrays Φαίνεται λοιπόν πως η Apple στηρίχθηκε στο "Networked storage servers" που αναφέρει η Hitachi και γι' αυτό διαφημίζει πως το Time Capsule χρησιμοποιεί "server grade hard drive".
pan-pan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να κανω το ιδιο με τον σκληρο δισκο που εχω συνδεδεμενο πανω στο airport extreme?
georgeadams Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Έλα ντε! Ή υποστήριξη για δικτυακούς δίσκους κανονικά είναι απενεργοποιημένη στο Leopard, γιατί υποτίθεται πως η διαδικασία δεν ήταν πάντα αξιόπιστη. Φαίνεται πως τελικά η Apple βρήκε τη λύση. Ελπίζω να την κυκλοφορήσει και για το Airport Extreme μιας και δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές. Πάντως, υπάρχει ένα προγραμματάκι που μπορεί να ενεργοποιήσει την υποστήριξη για δικτυακούς δίσκους, αν και με δικό σου ρίσκο. Το πρόγραμμα λέγεται iTimeMachine και είναι δωρεάν.
georgeadams Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Φαίνεται λοιπόν πως η Apple στηρίχθηκε στο "Networked storage servers" που αναφέρει η Hitachi και γι' αυτό διαφημίζει πως το Time Capsule χρησιμοποιεί "server grade hard drive". In a briefing, senior product manager Jai Chulani [...] clarified that the "server-grade" drives in a Time Capsule are the same 7200 rpm drives used for Apple's Xserve servers, and that they have a higher mean time between failure (MTBF) rating than consumer drives. The MTBF for server-grade drives is often 1 million hours (114 years), which is a measure of probability; in this case, that out of a set of drives with similar properties, an extremely high percentage will still be fully functional after several years.(πηγή: TidBITS) Δηλαδή, η Apple θεωρεί τους δίσκους αυτούς ως "server-grade" γιατί έχουν μεγαλύτερο χρόνο MTBF(*) από τους συνηθισμένους δίσκους και γιατί τους χρησιμοποιεί και στους XServe server της. (*) MTBF: Mean Time Between Failure: ο μέσος χρόνος μεταξύ βλαβών - μια στατιστική μέτρηση της αξιοπιστίας των δίσκων.
xalia Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Διαβάζοντας το βιβλιαράκι που συνοδεύει το time capsule, βλέπω ότι στη μοναδική του usb μπορεί να δεχτεί και usb hub! Διάβασα και σε ένα review ότι δούλεψε κανονικά εκτυπωτής πάνω στο hub αλλά και flashaki. Έτσι σκέφτομαι πάνω σε ένα hub στο time capsule, ένα ipod, έναν εκτυπωτή, ένα card reader, ας βάλουμε και ένα δίσκο ακόμα, άντε και ένα δυο flasakia, αυτά μόνο! Έχω ελπίδες η θα με μουντζώσει το time capsule? Καμιά παρόμοια εμπειρία? πως μπορούμε να μάθουμε ποιοι εκτυπωτές είναι συμβατοί?
georgeadams Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω αν θα κάνει sync το iPod με το iTunes του Mac σου αν το συνδέσεις στη usb του Time Capsule. Δοκίμασε το και πες μας.
georgeadams Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Και μια παρατήρηση: για τη μέγιστη απόδοση του WiFi στο πρωτόκολλο 802.11n, πρέπει να επιλέξουμε να δουλεύει στα 5GHz και να χρησιμοποιεί "Wide Channels" (χρησιμοποιεί ταυτόχρονα 2 κανάλια αντί για 1). Βάζοντας το να παίζει στα 5GHz έχουμε λιγότερες πιθανότητες παρεμβολών (αφού τα περισσότερα WiFi Access Points στη γειτονιά σου θα δουλεύουν στα 2.4GHz). Έτσι όμως χάνουμε τη συμβατότητα με συσκευές 802.11b και 802.11g. Εγώ αυτό το ξεπέρασα αφήνοντας ενεργό και το παλιό μου 802.11g AP για να συνδέεται εκεί το iPhone μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.