Προς το περιεχόμενο

Δεν δουλεύει το ριμάδι!

sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους τους φίλους του forum.Εχθες έκατσα να στίσω ένα PC με μια ASUS M2N-3 SLI,AMD X2 6400+,2GB RAM KINGSTON,2X NVIDIA 8600GT 256,1 SATA WD 160 KAI ENA 750 THERMALTAKE PSU...Ενώ συνδέω τα πάντα μόλις το βάζω στο ρεύμα και πατάω το power on,ανοίγει το pc,χωρις να γυρίζει το fan τις cpu και χωρίς να πέρνω σήμα στην οθόνη.To cpu ,οι μνημες και οι vga δουλεύουν μια χαρά αφού τις δοκίμασα και στο δικό μου pc.Η asus λεεί ότι υποστιρίζει όλα αυτά τα υποσυστήματα..Λέτε να είναι off η mobo?Μολις την αγόρασα από e-shop...Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Δημοσ.

Δοκίμασες να το ανοίξεις με μία κάρτα γραφικών μόνο? Μήπως έχει πρόβλημα η γέφυρα? Μήπως έχει πρόβλημα η μια vga? Για δες το...

Παίζει να θέλει και κανένα bios update για να παίξει sli... Bugs ίσως...

Δημοσ.

Καταρχήν βγάλε τα πάντα απο πάνω και βγάλε και τη μητρική απο το κουτί.Βαλτην στο ρευμα και δοκίμασε αν ανάβει.(Οταν λεω τα πάντα εννοώ ακόμα και τα καλώδια του κουτιού).Κάνε ενα Cear και το bios και αν δεν ανάψει τότε είναι καμένη η μητρική....Αλλά μην παιδεύεσε και πολύ μετά απο αυτό...βαλτα όλα μέσα στο κουτί ακόμα και τα καλώδια sata και πίσω στο e-shop θα σου την αλλάξουν.

Δημοσ.

Τότε κάνε αυτό που λέει ο leukonas, δες αν ανάβει μόνη της. Αν ανάβει, ή κάτι άλλο είναι προβληματικό ή έχεις πέσει σε ασυμβατότητα. Αν δε δουλέψει, τη στέλνεις πίσω κι ο Θεός βοηθός... Σε κανα μηνάκι θα την έχουν ακτικαταστήσει.

Δημοσ.

Παιδιά ασυμβατοτητα δεν πιστευω..τι να πω..ένα led που έχει η mobo δουλεύει..αλλά επεξεργααστης και καρτες γιοκ..το pc ανάβει δλδ αλλά δεν έχω σήμα ότι δουλεύει τπτ

Δημοσ.

O μόνος τρόπος να βρεις πια μόνος σου τι φταίει, είναι να έχεις ένα ακόμα pc amd και να δοκιμάσεις cpu και ram. Αν δεν έχεις, πάρτο πακέτο και στείλτο πίσω.

Δημοσ.

απο το beeper του pc ακουγεται τιποτα? Κούμπωσες το ρευμα πανω στις καρτες γραφικών?

αν εχεις και αλλο μηχανημα δοκιμασε οποια κομματια απο το καινουργιο μπορεις και σε εκεινο για να δεις αν καποιο εχει προβλημα...

Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα αποσυναρμολογείς όλα και τα τεστάρεις έξω απ'το κουτί ξεκινώντας με τα εντελώς βασικά μόνο: Μητρική, επεξεργαστή, ραμ, σκληρό, τροφοδοτικό, vga.

Θα καταλάβεις αν το τροφοδοτικό δίνει ρεύμα-δεν είναι δύσκολο. Οι μητρικές κάνουν μπιπ ή έχουν διαγνωστικά λαμπάκια (βλέπε εγχειρίδιο μητρικής). Σκληρούς και ραμ αν έχεις πάνω από ένα δοκιμάζεις μήπως είναι εκεί το πρόβλημα. Ειδικά για τη ραμ μπορεί να είναι ασύμβατη με τη μητρική ή αν έχεις δύο modules σε μερικές μητρικές πρέπει να τα τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα slots γιατί αλλιώς δεν ξεκινάει (βλέπε εγχειρίδιο μητρικής). Ο επεξεργαστής ποτέ δεν έχει πρόβλημα-ούτε μου έχει τύχει ούτε έχω ακούσει κάτι. Μερικές φορές ο υπολογιστής δεν ξεκινάει γιατί η μητρική βραχυκυκλώνει με το κουτί. Στην περίπτωση αυτή βάζεις πλαστικά στρόγγυλα πραγματάκια (δεν ξέρω πως τα λένε) στις βίδες που τη στερεώνουν στο κουτί.

Δημοσ.

Παιδια δοκίμασα και όλα τα κομμάτια ένα ένα στο δικό μου mobo και δουλεύουν κανονικά...Tην asus την έβαλα στο δικο μου κουτι και δουλεύει παλι δεν δουλεύει..(γιατι είπα μηπως βραχυκυκλωνει)..το buzzer τις δεν δουλεύει καθόλου άρα λέω μπας και παίζει κάτι με το ρεύμα της..δεν στέλνει κανονικά ΄΄η παντου..και άλλο τροφοδοτικό δοκίμασα αλλά μάταια..και με μια μνήμη και με μια καρτα γραφικων..χωρις σκληρους και cd-roms..το ότι δεν δουλεύει το buzzer με προβληματίζει και λέω ότι φταίει η mobo αφου όλα τα άλλα δουλεύουν στο δικό μου mobo..όσο για το sli...οι κάρτες δεν έχουν υποδοχή για ρεύμα..απλώς τις σύνδεσα με την γεφυρα στις δοκιμές..τα πράγματα τα παρέλαβα στις 21/1/08..αυτοί λεν εντός 14 ημερών επιστροφη άρα λιγό χλομό?έστειλα mail και περιμένω απάντηση..εντούτης παρήγγηλα μια gigabyte γιατί το pc πρέπει να δουλέψει όπως δίποτε μέχρι την άλλη βδομάδα

Δημοσ.

...πώς λέμε, "αι γενεαί αι πάσαι" ;

...Κάτι τέτοιο τέλος πάντων...

(...επικοινώνησε λέω εγώ με e-shop,πες τους "ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!"=υποχρέωσέ τους να την πάρουν πίσω και να την τσεκάρουν,και μην κάνεις update σε BIOS γιατί αν πεις να την επιστρέψεις ΜΕΤΑ μπορεί και να σου πούνε ότι κατέστησες άκυρη την εγγύησή της.Αν σου την επιστρέψουν και σου πούνε "σε μας δουλεύει",ΤΌΤΕ ψάξου με BIOS upadate).

Aλλά προς θεού,μπορείς να τσεκάρεις και στο site της μητρικής,τί BIOS upadates υπάρχουν,κι αν είναι απαραίτητα για τον επεξεργαστή που προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...