Προς το περιεχόμενο

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΠΤΟΠ

honeyed_bee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που μπορώ να δώσω τον παλιό μου laptop ώστε να γίνει η ανάλογη ορθολογική διαχείρηση αποβλήτων; Δεν θέλω να τον πετάξω στον κάδο μιας και είμαι συνειδητοποιημένη ως προς το κακό που θα επιφέρει στο περιβάλλον (βαρέα μέταλλα στον υδροφόρο ορίζοντα κτλ).

Υπάρχει κάποιος αρμόδιος που αναλαμβάνει την αποκομιδή ηλεκτρονικών απορρημάτων στην Ελλάδα μας;

Αλήθεια έχετε αναλογιστή πόσοι τόνοι ηλεκτρονικών πετιούνται ετησίως; Ποιές οι περιβαντολλογικές επιπτώσεις του όλου θέματος;

Έχει πάρει πρωτοβουλίες το Insomnia.gr για το συγκεκριμένο θέμα;Παρακαλώ τους operators του site να δημοσιεύσουν και να προωθήσουν το συγκεκριμένο θέμα όπως του αξίζει.

Εμέις οι χρήστες πως οφείλουμε να πράξουμε για να δώσουμε μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα; Ποιά η ευθύνη των εμπόρων ηλεκτρονικών ειδών στο όλο θέμα;

Βοηθήστε με να μην μολύνω τον πλανήτη μας!!! Πως να πράξω για να μην επιβαρύνω με τα ηλεκτρονικά μου σκουπίδια (CDs, DVDs, Laptops, Τηλεόραση, κτλ κτλ);

Δημοσ.

είμαι επίσης πολύ περίεργη να δω την αναγνωσιμότητα του post μου αλλά και την ανταπόκριση (σε σχέση με τα υπόλοιπα ποστς...)... Πόσο άραγε οικολογικά ευαισθητοποιημένοι είμαστε ως πολίτες και καναταλωτές... Πραγματικά αναρωτιέμαι...

Καλό απόγευμα σε όλους,

Δέσποινα

χ

Δημοσ.

Αν απευθυνθείς σε μια μεγάλη εταιρία πώλησης, ή σε μια μεγάλη αντιπροσωπεία, ίσως να βρεις λύση.

Βέβαια κάπου υπάρχει ένα θέμα που χαριζουν, αν μπορείς βαλτο εκεί, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον.

Δημοσ.
[...]Βέβαια κάπου υπάρχει ένα θέμα που χαριζουν, αν μπορείς βαλτο εκεί, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον.

Θα συμφωνήσω με τον ppetr. Είναι κι αυτό μια μορφή ανακύκλωσης.

Αρκεί βέβαια να μην έχει βλάβη το laptop και γι' αυτό θες να το "ξεφορτωθεις".

Δημοσ.
Θα συμφωνήσω με τον ppetr. Είναι κι αυτό μια μορφή ανακύκλωσης.

Αρκεί βέβαια να μην έχει βλάβη το laptop και γι' αυτό θες να το "ξεφορτωθεις".

Δεν θα διαφωνήσω... Μιλάω όμως για την περίπτωση που το προιόν έχει κάνει τον κύκλο του και δεν το χρειάζεται κανείς. Νομίζω έιναι ένα θέμα που αφορά όλους και το insomnia.gr θα έπρεπε είδη να έχει πάρει θέση ώστε να προσφέρει υπεύθυνη ενημέρωση. Όλα αυτά με την προυπόθεση πως το site θέλει να λέγεται καινοτόμο και να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές ευαισθησίες της εποχής.

Προς το παρόν δεν είδα την συμμετοχή κάποιου op στο thread πάντως.

Προτείνω επίσης να σταλεί ένα γράμμα εκ μέρους της κοινότητας του Insomnia.gr στις μεγάλες αλυσίδες πώλησης προιόντων για να τοποθετηθούνε (Eshop, Germanos, Multirama κτλ). Προσωπικά ως καταναλωτής θα προτιμήσω την αλυσίδα με πράσινο προσανατολισμό όχι μονο στην θεωρεία αλλά και στην πράξη...

θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη επίσης να δω κάποια πρωτοβουλία από το Insomnia.gr για το θέμα αυτό. Έιναι ένα επίκαιρο θέμα και πρέπει να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της κοινότητας πιστεύω. Απαντήσεις τύπου παραπομπών σε διάφορα sites σίγουρα είναι ένα πρώτο θετικό βήμα αλλά το νούμερο ένα τεχνολογικό forum στην Ελλάδα είναι αδιανόητο να μην έχει ξεκάθαρη θέση και πολιτική ώς προς το δεδομένο ζήτημα.

Καλό Απόγευμα.

Δημοσ.
Που μπορώ να δώσω τον παλιό μου laptop ώστε να γίνει η ανάλογη ορθολογική διαχείρηση αποβλήτων; Δεν θέλω να τον πετάξω στον κάδο μιας και είμαι συνειδητοποιημένη ως προς το κακό που θα επιφέρει στο περιβάλλον (βαρέα μέταλλα στον υδροφόρο ορίζοντα κτλ).

Υπάρχει κάποιος αρμόδιος που αναλαμβάνει την αποκομιδή ηλεκτρονικών απορρημάτων στην Ελλάδα μας;

Αλήθεια έχετε αναλογιστή πόσοι τόνοι ηλεκτρονικών πετιούνται ετησίως; Ποιές οι περιβαντολλογικές επιπτώσεις του όλου θέματος;

Έχει πάρει πρωτοβουλίες το Insomnia.gr για το συγκεκριμένο θέμα;Παρακαλώ τους operators του site να δημοσιεύσουν και να προωθήσουν το συγκεκριμένο θέμα όπως του αξίζει.

Εμέις οι χρήστες πως οφείλουμε να πράξουμε για να δώσουμε μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα; Ποιά η ευθύνη των εμπόρων ηλεκτρονικών ειδών στο όλο θέμα;

Βοηθήστε με να μην μολύνω τον πλανήτη μας!!! Πως να πράξω για να μην επιβαρύνω με τα ηλεκτρονικά μου σκουπίδια (CDs, DVDs, Laptops, Τηλεόραση, κτλ κτλ);

Η πλάκα είναι ότι μέσα στο ποσό της αγοράς συμπεριλαμβάνεται και ο φόρος ανακύκλωσης.:mrgreen:

Δηλαδή εμείς τον πληρώνουμε αυτοί τον τρώνε και ανακύκλωση πατάτες φρέσκιες.

Μόνη λύση ή τον δωρίζεις (σε σχολείο, ίδρυμα, κλπ ) αν λειτουργεί

ή καταγγέλεις την εταιρεία που στον πούλησε στο ΥΠΑΝ και σε καταναλωτικές οργανώσεις.

Μπράβο πάντως που το έθεσες.

Δημοσ.

θέλω το Insomnia.gr να πάρει επίσημη θέση, να έρθει σε επικοινωνία με τις μεγάλες αλυσίδες ώστε να ενημερωθούμε και εμέις οι καταναλωτές σε ποιούς δίνουμε τα λευτά μας.

Δημοσ.
θέλω το Insomnia.gr να πάρει επίσημη θέση, να έρθει σε επικοινωνία με τις μεγάλες αλυσίδες ώστε να ενημερωθούμε και εμέις οι καταναλωτές σε ποιούς δίνουμε τα λευτά μας.

Το βασικό είναι να ευαισθητοποιηθούμε πρώτα εμείς οι καταναλωτές για να δουλέψει το όλο "σχέδιο". Και έχω την εντύπωση πως πολλοί από μας θα προτιμούσαμε έχουμε λίγο ταχύτερο υπολογιστή ή να γλυτώναμε 10?, παρά να ψωνίσουμε από κάποιο "απλώς" πράσινο κατάστημα. Αυτό βέβαια είναι θέμα παιδείας κι αν αρχίσουμε να το αναλύουμε θα βγούμε τελείως offtopic.

Btw, είναι υποχρεωμένα όλα τα καταστήματα να μεριμνήσουν για κάτι τέτοιο; Γνωρίζει κάποιος σίγουρα να απαντήσει; Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας κι όχι σύμφωνα με το τι έχει ακούσει.

Τέλος, αν θες να πάρει θέση κάποιος (s)mod/admin, όπως αναφέρεις, καλύτερα να στείλεις ένα pm.

Δημοσ.

Δεσποινα χαλάρωσε λίγο. Καταρχάς αναριωτιέμαι αν έχεις επιδείξει ανάλογο ζήλο απευθύνοντας τα ερωτήματά σου προς το δήμο που κατοικείς ή προς το κόμμα που ψήφισες. Τι είναι δηλαδή το insomnia που πρέπει να πάρει επίσημη θέση για εσένα.

Συμφωνώ με το να αναφέρουμε τα στοιχεία που μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς ανακύκλωση του παλιού hardware όταν πλεον δεν μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κανέναν και να φροντίσουμε να μάθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται που μπορεί να απευθυνθεί για να μην καταλήξουν οπουδήποτε τα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σκουπίδια του και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ως sticky ένα τέτοιο θέμα αλλά "να πάρει το insomnia επίσημη θέση...".

να έρθει σε επικοινωνία με τις μεγάλες αλυσίδες ώστε να ενημερωθούμε και εμέις οι καταναλωτές σε ποιούς δίνουμε τα λευτά μας.

Και εσύ γιατί δεν το κάνεις από μόνη σου? Αν δεν έχεις χρόνο, υπάρχουν οργανώσεις που μπορείς να απευθυνθείς και να πάρεις τις απαντήσεις σου.

Προσωπικά πέραν του παλιού hardware ανακυκλώνω σχεδόν τα πάντα μιας και στο δήμο που κατοικώ λειτουργεί πρόγραμμα ανακύκλωσης εδώ και κάποια χρόνια, αρκετά πριν ξεκινήσει σε πολλούς μεγάλους δήμους ανά το Ελλαδιστάν. Βέβαια περιττό να πώ πως καταλήγουν όλα μαζί στην ίδια χωματερή...Το ίδιο ισχύει και για την συντριπτική πλειοψηφία των άλλων δήμων.

Αυτό για πράδειγμα δεν σε προβληματίζει????εκεί δεν έχουμε βαρέα μέταλλα και ότι άλλο επικίνδυνο τοξικό τερατούργημα βρίσκουμε στα ράφια των σούπερμαρκετ και η καταναλωτική βλακεία μας μας υποδυκνείει να το αγοράσουμε και φυσικα μετά το ίδιο εύκολα να το πετάξουμε όπου βρούμε.

Εκεί δεν ενοχλήσαι?

Οταν πηγαίνεις μια απόσταση 10 μέτρων με τα πόδια και αν είχες 10 σακούλες μαζί σου πάλι δεν θα έφταναν να μαζέψεις από κάτω αυτά που ο κάθε ΚΑΦΡΟΣ πετά κάτω δε σε προβληματίζουν? Μήπως να πάρει και εκεί επίσημη θέση το insomnia...

Τα forum έχουν δύναμη και μπορούν να γίνουν μοχλός πίεσης για απαραίτητες αλλαγές αλλά πρώτα να ενεργοποιήσουμε τους εαυτούς μας και να αλλάξουμε τις συνήθειες. Πιστοποιητικό περιβαλλοντοσύνης με ένα topic ή 2 post δεν παίρνουμε...άλλα πράγματα πρέπει να κάνουμε πρώτα.

Φιλικά, ότι λέω, φυσικά, από τη βιοκλιματιστική κατοικίa (straw bale - passive solar) που μενω...και μπορώ να κάνω πολλα ακόμα, προσπαθώ όμως.

Δημοσ.
Τα carefur(τουλαχιστον της Αργυρουπολης) εχουν εγκαταστησει κουτια μεγαλα για ανακυκλωση μικρομεσαιων συσκευων.

στην αργηρυπυλη πυ ειναι το carefur ?

Δημοσ.

Είναι όπως ανεβαίνεις την αλίμου προς βουλιαγμένης (από ποσειδώνος) στο δεξί σου χέρι.Υπάρχει και ένα άλλο μικρότερο που είναι πάνω στη από το κολυμβ. και το γήπεδο ποδοσφαίρου...(δεν ξέρω αν έλεγε αυτό ο xp-user),λογικά στο μεγάλο θα είναι πάντως του Αλίμου

Δημοσ.

Ορίστε και ο ιστότοπος της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε

Οποιος θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα, εδώ μερικά άρθρα-προτάσεις...(μισά από αυτά να κάναμε)

http://www.greenpeace.org/greece/137368/137393/50

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_09/02/2008_1287209

Και κάτι που αφορά όλους τους κάτοικους Αθηνών ανεξαρτήτου χρώματος...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_04/02/2008_1287228

Οποιος αντί για να "χαζεύει" βιτρίνες θέλει να δει κάτι ενδιαφέρον στο Φάληρο.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_1_08/01/2008_1287157

Βίντεο με πολύ ενδιαφέρον. Δείτε το 1ο και το "Το Έκτισαν Μόνοι τους".

http://www.buildings.gr/greek/greek.htm

Τέλος να αποδώσω τα credits εκεί από όπου ξεκίνησα.

http://www.treehugger.com/files/2007/01/building_green_2.php

http://www.cob.gr/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,el/

http://www.balewatch.com/

Λίγο offtopic αλλά πάντα επίκαιρα.

Δημοσ.

ολα τα μαζευω ολα τα σιδερωνω αν θελεις μπορεις να μου το χαρισεις απλοχερα και εγω θα αναλογιστω τις ευθυνες μου,,,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...