R_Barrichello Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Σκεφτομαι να αναβαθμισω το σκληρο δισκο του laptop μου. Τωρα του εχω εναν Seagate Momentus 7200.1 100GB. Οπως καταλαβενεται η χωρητικοτητα αυτη δεν επαρκει και ετσι ψαχνω κατι μεγαλυτερο. Εδω και καιρο ειχα καταληξει στον Seagate Momentus 7200.2 200GB. Ομως σημερα κοιτωντας τυχαια στο Tomshardware ειδα οτι ο WD Scorpio 320GB (5200 RPM) εχει παρομοιες η και πολλες φορες καλυτερες επιδοσεις απο τον Momentus παρολο που ο τελευταιος γυριζει στις 7200 RPM. Σημειωτεον πως οι τιμες των 2 δισκων ειναι πανω κατω ιδιες και ο WD εχει 1.5 φορα μεγαλυτερη χωρητικοτητα.... Τον εχει κανεις τον WD? Η ακομα καλυτερα, τον εχει κανεις που πριν ειχε δισκο στις 7200 RPM?? Επισης θελω να πω οτι εχει μεγαλη σημασια για εμενα η ταχυτητα του δισκου. Για παραδειγμα θα αναφερω οτι ο δισκος που ειχε πριν το Laptop, δε θυμαμαι μαρκα, νομιζω Samsung στις 5400 RPM μου φαινοταν οτι σερνοταν ανελεητα και μολις εβαλα τον Momentus ηταν η μερα με τη νυχτα...
washcloud Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 ...εξαρτάται τι σκοπούς έχεις. Αν 100 giga είναι λίγα,δε νομίζω πως τα 200 είναι τόσα πολλά (ειδικά αν αποθηκεύεις ταινίες/ή/και παιχνίδια). Από την άλλη,η εγγύηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας (εκτός και δεν είναι για 'ΣΕΝΑ).Και ΣΥΝΗΘΩΣ η Seagate την έχει..μεγαλύτερη (...την εγγύηση). Απ' την..παρα-άλλη,μόνος σου είπες ότι "σαν επιδόσεις ισοφαρίζει-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ-τον Seagate,o WD (..οπότε τί ανησυχείς,πάει ο Samsung,ό,τι ήτανε -ήτανε...) ...τα ξαναλέω,εξαρτάται πώς το βλέπεις....
Spitzenklasse Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Φίλε R_Barrichello (ο γνωστός, δέξου την ταπεινή γνώμη ενός χρήστη φορητού Toshiba που είχε αρχικά ελεεινό σκληρό μεγάλης μεν χωρητικότητας (200 GB) αλλά ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΗΣ ταχύτητας (4200 rpm). Αν και ήμουν λίγο προβληματισμένος, αν τελικά άξιζε να τον αλλάξω, όταν τελικά αγόρασα από e-shop της Γερμανίας τον Seagate Momentus 7200.2 200GB, το χαμόγελό μου μετά από λίγες μέρες χρήσης έφτανε στην απέναντι πολυκατοικία, παρ' όλο που από χωρητικότητα δεν κέρδισα τίποτα και ο αδερφός μου με "έκραζε" ότι έδωσα περί τα 200 Ευρώ απλά για ταχύτητα. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον παλιό! Να συνεχίσω;;;; Ταχύτητα, αδερφέ μου. Αυτό να ζητάς πρώτα από όλα και άσε τα υπόλοιπα, αν θες την υγεία σου... Γιατί εξάλλου μου φαίνεται και λίγο δύσκολο να μην υπάρχει καμία διαφορά σε δύο δίσκους με διαφορά περί τις 1800 στροφές ανά λεπτό. Αλλά πάλι δεν είμαι και master στις τεχνικές λεπτομέρειες, οπότε.... Αυτά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.