Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ CPU???

kflabouris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ενας φιλος μου εδωσε το pc τoου που ειναι ενα pentium 4 sta 3.08

το θεμα ειναι πω εχω μαλλον προβλημα με την θερμοκρασια δηλαδη η θερμοκρασια ειναι απο 51 εως και 58!επισης στο βιος μου λεει πως το φαν εχει 0rpm ενω παιζει κανονικα!:mad:

1)τι λετε να φταει?να παρω μια ψυκτρα με ενα φαν?

2)εχετε στο μυαλο σας κανενα προγραμμα το οποιο να κανει shut down το pc απο καποια θερμικρασια και μετα?(δεν με ενδιαφερει αν ειναι free h πρεπει να το αγορασω):lol:

Περιμενω τις απαντησεις σας και τισ συμβουλες σας!:-(

Καλη συνεχεια!

Δημοσ.
να παρω μια ψυκτρα με ενα φαν

βάλε κανα κεσεδάκι γεμάτο πάγο *(το έχω κάνει!!!)

εχετε στο μυαλο σας κανενα προγραμμα το οποιο να κανει shut down το pc απο καποια θερμικρασια και μετα?(δεν με ενδιαφερει αν ειναι free h πρεπει να το αγορασω)

καλλίτερα να βάλεις αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης

είναι πιο αποτελεσματικό.

Περιμενω τις απαντησεις σας και τισ συμβουλες σας!

Αστειεύομαι,

tip:μη γίνεσε υπερκαταναλωτικός!!!

* αλήθεια λέω

Δημοσ.

Εντάξει οι θερμοκρασίες είναι ψηλές αλλά δεν είναι και τραγικές. Όσο για το Shutdown γίνεται έτσι κι αλλιώς από bios μην ανησυχείς. Μπορείς πάντως να πάρεις μια ψύκτρα για να είσαι ήσυχος.

Chemical καλή η πλάκα αλλά να πάρει κανα δυο σοβαρές απαντήσεις πρώτα ο τόπικστάρτερ και μετά. Έτσι κι αλλιώς δεν είπε και τίποτα τόσο γελοίο να τον αρχίσεις στην ειρωνεία. Δεν είπε ούτε για κεσεδάκια ούτε για κεφτεδάκια ας πούμε....

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι,δεν ενοχλούμαι απο την πλακα μιας και δεν ηταν περιεργη!

Απλα πρεπει να βρω μια λυση..οσο για υπερκαταναλωτικός δεν ειμαι απλα θελω το pc αν δουλευει το βραδυ και εχω τον φοβο μη λιωσουν ολα!

Οσο για το shutdown δε πιστευω να γινετε μονο του μαλλον θα θελει καποια ρυθμιση που δε την εχω βρει ακομη!

Περιμενω και αλλες απαντησης απο οποιον γνωριζει,οπως και για το θεμα προγραμματος που ζητησα!

:-)

Φιλικα,

Κωστας

Δημοσ.

Κοίταξες καλά στο BIOS όπως είπε ο frenzy και δε βρήκες κάτι σχετικό;

Ένας "μπακάλικος" τρόπος να το κάνεις είναι με τη χρήση του rivatuner και ενός batch file.

Batch file:

Φτιάχνεις στο C: (πχ) ένα αρχείο κειμένου και γράφεις SHUTDOWN -s -t 01. Το σώζεις σαν "shutdown.bat".

Rivatuner (guide*):

- Ορίζεις στο "Hardware monitoring" να εμφανίζεται η θερμοκρασία του cpu.

- Κάνεις δεξί click στο αντίστοιχο "πινακάκι" -> setup.

- Στο "Thresholds settings" πατάς το "+".

- Στο πρώτο πεδίο του παραθύρου που θα ανοίξει γράφεις "shutdown" (ή ό,τι να ναι).

- Στο δεύτερο (με τους βαθμούς) γράφεις τη θερμοκρασία που θες να κλείνουν τα windows.

- Στο πρώτο πεδίο "path" (αφήνεις το "application" στο παραπάνω menu) βάζεις το πλήρες path του batch file C:\shutdown.bat.

- Πατάς οκ. Τέλος.

Απλά θα πρέπει να ορίσεις να ξεκινάει το rivatuner με τα windows (υπάρχει τέτοια επιλογή).

Μπορεί να πήγα μέσω Λαμίας για να κάνω αυτό που θες αλλά δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα που να το κάνει πατώντας 2 clicks και επίσης έχω ξυπνήσει από τις 7 το πρωί κι είναι 1 το βράδυ :P

*: Προφανώς για να πάρεις μια γενική ιδέα δίνω το link. Η ίδια λογική είναι ασχέτως που στο guide μιλάει για gpu fans κλπ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...