Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με drivers ΑΤΙ HD 3870x2

sTaNLeY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω μια ΑΤΙ HD 3870x2 και εχω προβλημα με τους drivers στο Catalyst Control Center.

Συγκεκριμενα, δεν εχο προσβαση σε αυτο, δηλαδη οταν "κλικαρω" την επιλογη "Catalyst Control Center" ο κερσορας βγαζει κλεψυδρα και διχνει να φορτωνει την εφαρμογη αλλα δεν την ανοιγει. Ορισμενες φορες οταν κλικαρω για να μπω στο catalyst control center η εφαρμογη αρχιζει να ανοιγοκλινει γρηγορα μονη της....ουτε να προλαβω να κλικαρω μεσα δε προλαβενω.

Τωρα εχω την εκδοση 8.2 , εχω δοκιμασει 8.1 και ακομα παλαιοτερες μηπως και... αλλα τιποτα.

Εχω δοκιμασει uninstall / install / reinstall, το προβλημα παραμενει το ιδιο.

Επισης σε start-run-dxdiag μου διχνει την καρτα σε 512Mb ram εναντι του 1ος Giga που ειναι.

Το pc το εφιαξα μολις χθες και ειμαι μετα απο format(αν παιζει ρολο)

Εχοντας εγκαταστισει βεβεα ολα τα απαραιτητα drivers και updates φυσικα.

*Επισης δεν μπορω να δω video αρχεια,ο ηχως απο αυτα ακουγεται κανονικα αλλα ολα διχνουν μαυρη οθονη (εχω δοκιμασει και με διαφορετικα players)

Εχω αγανακτησει ηλικρινα δε βρισκω λυση...

*Το ολο συστημα ειναι το εξης...

Windows XP (Service Pack2)

Ram: 2Gb DDR2 Geil / 800Mhz

Mainboard: MSI K9A2 Platinum V2 (AMD 790FX Chipset Based)

CPU: AMD Athlon64 6000+ x2

GPU: Sapphire Ati Radeon HD 3870 X2

PSU: Enermax 620W

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μολης το κανα install version 1-2-3. και εκανα restart.

Το προβλημα παραμενει, δοκιμαστικα θα κανω uninstall και install τους drivers παλι...

ok το ιδιο ακριβως προβλημα... και με uninstall / install τους drivers για ακομα μια φορα...

thanks για τη βοηθεια παντος Thresh.

Δεν ξερω που να καταληξω....Format παλι ισως :( ?

Δημοσ.

δοκίμασε να κάνεις unistall ότι drivers έχεις περάσει και το net framework και καθάρισε τη registry με το tune up ή ότι άλλο διαθέτεις.μετά ξαναπέρασε τους drivers μόνο χωρίς το catalyst control center και κοίτα εάν παίζουν τα video..εάν όλα οκ πέρνα το catalyst απο το cd της vga και κανονικά θα σου περάσει και το framework αυτόματα πάντα έτσι γίνεται.αφού τα κάνεις όλα αυτά προσευχήσου...είναι γνωστά τα προβλήματα με τους catalyst και εμένα ανάλογα με τη version που είχα περασμένη στη x1950 pro πότε μου άνοιγε και πότε όχι...πάντως το πρόβλημα πρέπει να είναι καθαρά λόγω drivers και όχι hardware.το καλό με την ati είναι ότι βγάζει συνέχεια drivers οπότε έτσι και αλλιώς θα λυθεί σύντομα το πρόβλημά σου.αυτό που δε καταλαβαίνω είναι γιατί στο dxdiag σου δείχνει τη κάρτα με 512 και όχι με 1gb εάν μπορεί ας μας απαντήσει ένας πιο ειδικός επί του θέματος...

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ Outlaw star θα δοκιμασω αυτα που προτινες και θα ενιμεροσω

ok , για καποιο σατανικο λογο τα NetFrameWork δεν γινονται uninstall...

Κανω ενα format λοιπον και ενιμερωνω σηντομα

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι.

Εγινε format -> full updated windows -> drivers (χωρις control center) τα απαραιτητα μονον.

Video βλεπω κανονικα πλεον. σε dxdiag εξακολουθει και διχνει 512 ram στη gpu εναντι του 1Ghz.

Αυτο που δεν ξερω ειναι πως θα περασω το control center μονο. απλα κατευαζω τους τελευτεους drivers και παω προσαρμοσμενη εγκατασταση και επιλεγω control center μονο; ρωταω για να μη γινουν μπαχαλο οι drivers παλι...

Δημοσ.

τι να σου πω ρε φίλε εγώ πάντως ειλικρινά δε ξέρω μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω...και πάλι θα παρακαλέσω κάποιους ειδικούς να σου παντήσουν!τα θπόλοιπα προβλήματά σου λύθηκαν?επίσης αν δε σοθ απαντήσει κανένας σου προτείνω να στείλεις ένα mail στην ati και ένα στην εταιρία της κάρτας σου και να τους ρωτήσεις..λογικά θα σου απαντήσουν γρήγορα.έγώ πάντως όσες φορές έχω στείλει στην evga μου απαντήσαν σε μία ημέρα

Δημοσ.

ναι ολα οκ τωρα. εκτος απο αυτο με το dxdiag. (δεν εχω βαλει catalyst controlcenter ακομη,λεω να περιμενω τους τελευτεους drivers) οσο για mail που ηπες να στειλω, καλη ιδεα θα στειλω αυριο αν προλαβω.καποιος ειδικος αν απαντουσε επισης εδω θα ημουν ευγνωμον

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν εχει κανεις καμια ιδεα γιατι το εμφανιζει 512mb σε dxdiag, εναντι του 1gb τελικως;

λογικά γιατί η μνήμη σε SLI & CF δεν λειτουργεί ως άθροισμα

Δημοσ.

για το catalyst control center το εκανε και σε μενα οταν πηρα την 3850.

Να σου πω τι εκανα και αμα θες δοκιμαζεις ;).

Λοιπον φορματ,

περασμα net.framework,

full uptade windows,

drivers(οπα ολα τα υπολοιπα εξαρτηματα του pc),

τελος τους drivers της καρτας μαζι με το catalyst control center.

Για την μνημη ατο που λεει ο thresh ειναι.διοτι ναι μεν υπαρχει 1γβ μνημης στην καρτα αλλα δεν ο καθε πυρηνας χρισημοποιει απο 512μβ για δικες του εργασιες αρα εχεις 512μβ στον καθε πυρηνα(ουτε 1γβ μπορεις να πεις πως εχεις,ουτε 512μβ);)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...