Προς το περιεχόμενο

Τα φωτα σας για επιλογη laptop

BRAXOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσπασε η οθονη ενος toshiba φορητου που εχω και επειδη η αντιπροσωπια ζηταει τα εντερα της παω για αγορα καινουριου... πηγα μια βολτα και ειδα τιμες απο 600 ευρω και εδω θελω την βοηθεια σας. ενδιαφερομαι να δωσω μεχρι 800 ευρω και ειδα καποιες μαρκες, αλλα επειδη εκτος toshiba δεν εχω αλλες γνωσεις απο μαρκες φορητων, ποια κατα την γνωμη σας απο acer, fujitsu siemens, hp ειναι καπως καλυτερη; ο πωλητης μου προτεινει και toshiba με amd αλλα τους φοβαμαι πολυ λογο του οτι εχω παθει πολλα απο σταθερο amd. ειναι καλες αυτες οι μαρκες με κρητιριο του οτι δεν θα σβηνει ποτε το laptop, και οχι πολλες αλλες απαιτησεις. ο δικος μου ηταν cetrinio 1,6 και αν και ειχε χαλια καρτα γραφικων το ελιωνα στα παιχνιδια... τι μου προτεινεται να αγορασω... γερνω προς hp αλλα προτειμω την γνωμη σας... ευχαριστω

Δημοσ.

Θα βρεις καλές προτάσεις από σχεδόν όλες τις εταιρείες. Το θέμα είναι τι χρήση θα κάνεις, οπότε να αγοράσεις κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Στο όριο τιμής που θέτεις για γενική χρήση προτείνω το ΗΡ 530 KP479AA στις προσφορές από το You & Msystems. Προσθέτεις 1GB RAM ακόμα και έχεις ότι χρειάζεσαι.

Θεωρώ ότι πρόκειται για φοβερό πακέτο. Ταχύτητα-Ποιότητα-3ετής εγγύηση. Οποιος προλάβει. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά κομμάτια.

Δημοσ.

προτείνω το ΗΡ 530 KP479AA

Θεωρώ ότι πρόκειται για φοβερό πακέτο. Ταχύτητα-Ποιότητα-3ετής εγγύηση. Οποιος προλάβει. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά κομμάτια.

Αν ήμουν στέλεχος της ΗΡ και παρακολουθούσα αυτό το forum τις τελευταίες εβδομάδες, ειλικρινά θα στο έκανα δώρο ύστερα από τόσες φορές που το έχεις προτείνει:lol:

Δημοσ.

Βασικά το 6910p θα προτιμούσα αν γίνεται παρακαλώ. :))

Μη κάνουμε τσιγγουνιές.

Πέραν της πλάκας πάντως το συγκεκριμένο πακέτο είναι ΤΟ value for money.

Δημοσ.

οκ αλλα θα προτειμουσα dual core 2 αν ειναι δυνατον...

με ενδιαφερει απο τα 3 που εγραψα με πιο απο αυτα θα κλαψω λιγοτερο...

για τα amd τι λετε;;

τα acer εκτος του οτι εχει προβλημα στην αντιπροσωπια (Ιταλια) εχει αλλα προβληματα;;

τα f siemens ειναι καλα ή επειδη θα δουλευει 24 ωρο θα τα τιναξει;;

ειμαι και εγω κοντα σε hp αλλα αν υπαρχει κατι σε dual 2;;

ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

για τα amd τι λετε;;

τα acer εκτος του οτι εχει προβλημα στην αντιπροσωπια (Ιταλια) εχει αλλα προβληματα;;

ευχαριστω και παλι

εγω δε θα κοιταγα για το αν εχει amd ή Intel αλλα θα εψαχνα την καλυτερη εγγυηση και service και αυτα τα εχει η DELL

Δημοσ.

Γιατί έχεις την εντύπωση ότι θα καταλάβεις διαφορά?

Ποιά έγραψες? Δεν μας λές κάποιο μοντέλο. Εταιρείες μας λες. Σαν να ρωτάς να πάρω Toyοta, Opel ή Fiat χωρίς να μας λές ποιό Toyata, ποιό Opel και ποιό Fiat. (Οι μάρκες τυχαίες)

Αυτό δεν αρκεί? Στους φημισμένους για τον επαγγελματισμό και με εμμονή στην ποιότητα και συνέπεια Ιταλούς...

Η FS έχει 60 μοντέλα. Υπάρχουν και καλά υπάρχουν και "μάπες". Ποιό έχεις δει?

Οτι ισχύει για την FS ισχύει και για την ΗΡ. Και για ολες τις εταιρείες, ακόμα και τις πιό "ακριβές" και upper-class βλέπε (Sony, IBM, Dell). Μάπες βγάζουν όλοι.

Προσωπικά θα επιμείνω σε αυτό που πρότεινα καθώς για αυτά που μας λες απλά δεν πρόκειτε να βρεις ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο. Μετά μπορείς να κοιτάξεις και αυτό.

Αν δεις κατι άλλο, γράψε το να το σχολιάσουμε.

Δημοσ.

εχεις δικιο...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1079786'>http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1079786

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1078836

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1025902

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029622

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1074660

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1079786

απλα με ενδιαφερει και σαν μαρκα γιατι πχ toshiba εχει πολυ καλη ποιοτητα αλλα ειναι λιγο ακριβα για αυτο που θελω τωρα...

αλλα το multirama που μου εγραψες φαινεται πολυ καλο...

για πιο λογο δεν θα δω διαφορα απο dual σε dual 2;;

Δημοσ.

mallon autos pou proteinei hp einai ektos topou k xronou....to service ths hp exei xalasei katakorifa....ta simperasmata apo kapoious pou eixan problima me hp kai oxi apo aytous pou IPO8ETOYN...to lew ayto giati oloi nomizoun oti kseroun apo pc....8ewrw oti 2 katastimata stin ellada einai poli kala gia agores....den onomazw gia logous diafimisis....8ewrw episis oti Opws kai me to internet eimaste poli pisw sto 8ema twn pc kai iparxei ama8eia.I gnwmh mou einai oti to laptop apeu8inete se epagelmatika atoma kai oxi se gamers...asxeta oti exoume eksikonomisi xwrou k.t.l....to kaimeno to laptop den exei ftiaxtei gia tetoies anoxes...polioris leitourgias...epidoseis prosferei me to parapanw...alla skepsou ton poromeno gamer pou den ksekolaei apo to pc ....kai na pezei kirios se kalokairines periodous (kirio problima tou laptop einai 8ERMOTITA alla milame gia megalo problima...koitakste times sistimatwn psiksis tou laptop....san na agorazeis FERRARI)...ftei i eteria kataskeuis tou laptop ,i autos pou den kserei na to xrisimopoiei....sorry an prosbalw kapoious alla kai egw etsi eimoun kapote.... Eimai mixanikos H/y kai ayta ta lew kai se ipopsifious agorastes gia na min tin patisoun ,MAKROPRO8ESMA....Den xalaei to pc apo ti mia mera stin alli :D....dektes einai oles oi apopsis....apla ayti einai i gnwmi mou apo tis empiries mou! (DEN POULAW IPOLOGISTES ....to lew giati kapoio mporoun na poun oti einai kata tis hp logw proo8isis allis markas pc)

Δημοσ.

Προσπερνάω το μήνυμα του poths καθώς σέβομαι τις απόψεις του καθένα αλλά από ύφος τη δομή και κυρίως τη γλώσσα που γράφει δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια να ασχοληθώ μαζί του.

@BRAXOS.

Για να πάρεις μια εικόνα της ταχύτητας του επεξεργαστή πήγαινε εδώ και κοίτα το πίνακα Notebook / CPU wPrime 32M time που είναι το νεότερο benchmark πρόγραμμα για την δυναμομέτρηση του επεξεργαστή. Οσο μικρότερος ο χρόνος τόσο ταχύτερος ο επεξεργαστής.

Θα δεις ότι ο T8100 @ 2.1GHz ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 37.251s αντίστοιχη με τον Turion X2 TL-60 @ 2.0GHz σε 38.720s ενώ ο Core Duo T2500 @ 2.0GHz σε 42.947s την ώρα που ο νεότερος Core 2 Duo T5250 @ 1.5GHz σε 58.233s.

Οπως καταλαβαίνεις τη διαφορά στις επιδόσεις την κανει η κατά κόρων η συχνότητα του επεξεργαστή και έχει λιγότερη σημασία (ειδικά για τους απλούς χρήστες) αν είναι INTEL ή AMD, C2D ή προηγούμενης γενιάς κτλ...

Ειλικρινά δεν βρίσκω το λόγο να προτιμήσεις κάποιο από τα φορητά που δίνεις. Δεν βλέπω που πλεονεκτούν έναντι των άλλων.

Η απόφαση δική σου. Ας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του...Στα ελληνικά και ας έχουν και κανένα ορθογραφικό...

Δημοσ.

Κοίτα BRAXOS εγώ αν ήμουν στη θέση σου δεν θα κοίταζα καν για acer & Fujitsu Siemens γιατί έχουν πολύ κακή ποιότητα κατσκευής.Μόνο την HP θα κοιτάγα και αυτή με το ζόρι επειδή η Toshiba είναι πιο σταθερή και ποιοτική.Πάντως αν κοίταγα από αυτές τις εταιρείες θα έπαιρνα από ACER τη σειρά aspire τον 5920G και τον 5720,από τη F.S. θα κοίταγα μόνο τη σειρά ΧΙ και πιο συγκεκριμμένα τον Χ12428 και τον ΧΙ2528 όλα τα αλλά ειναί πολύ υποδυέστερης ποιότητας και από HP θα κοιτάγα τη σειρά 9000 και τους φορητούς της hp-compaq όπως είναι η σειρά Νχ.

Δημοσ.

@michalis τα φορητα που διαλεξα τα διαλεξα μονο λογο τιμης και τιποτα αλλο. δεν θελω να δωσω πολλα ευρα για φορητο μιας και ειχα centrino 1.6 και ημουν υπερ ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις του και πιστευω με τα λιγα που ξερω πως ολα τα παραπανω ειναι καλυτερα απο αυτον που ειχα... αφου απο αυτα που εγραψα δεν αξιζει κανενα θα παω να δω αυτο που προτεινεις+μνημη... αν και μου εκατσε καλα και του multirama...

@sintalka 50 ευρο το εριξε το φορητο αλλα ειναι φορερο σε χαραστηριστικα... δεν ξερω απο αντωχες και απο ποιοτητα αλλα πιστευω δεν θα ειναι χειροτερο απο FS

ευχαριστω πολυ ολους για την υπομονη σας και τις συμβουλες σας

Δημοσ.

Αφου μπορεσες και διάβασες τα greeklish παρε και αυτο στα ελληνικα για να εχεις και μια αλλη αποψη.Μην το παιζεις υπερανω διοτι δε σε τιμαει 1ον.Κανοντας αναλυση δεν σημαινει και οτι ξερεις 2ον.3ον δε σου απαγορεψε κανεις να πεις τη γνωμη σου .Απλα ειδα οτι καπιος εγραψε οτι προτεινετε συνεχως τα HP .δεν θελω να θιξω κανεναν αλλα οπιος υποστηριζει οτι ξερει απο pc ,πρεπει κα ξερει και πολυ καλα την αγορα....δεν ειναι απολυτο αυτο ,αλλα με τη σταση σου κατι τετοιο καταλαβαινω....τσπ δεν με ενδιαφερει καθολου τι υποστηριζεις ...δικο σου θεμα...αλλα πρεπει να αναφερω τι συμβαινει με την εταιρια διοτι καποιος αλλος πορει να την πατησει....Ο απλος χρηστης μπορει ανετα να βγαλει τη δικη του γνωμη....απλα μπορει να συγκρινει....Braxos δες το μηχανημα που σου λεω και μετα πες σε αυτον που κανει αναλυση χαρ/κων να το κοιταξει ....και να βρει το αντιστοιχο στα χρηματα που διαθετεις....Giname oloi eidikoi....:shock:

Δημοσ.

Δηλαδή ήθελες καλύτερα να τσακωθώ μαζί σου σαν τις κατίνες της μεσημεριανής ζώνης για να μην χαρακτηριστώ υπεράνω...Αυτό θα με τιμούσε περισσότερο? Ενδιαφέρουσα άποψη.

Δεν έχω ισχυριστεί ποτέ ότι είμαι ειδικός. Και σίγουρα όχι στα pc. Ομως μπορώ να τεκμηριώσω γιατί προτείνω το οτιδήποτε. Με ορθολογιστικό τρόπο. Αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου όμως ειδικό, οκ. Αλλωστε σε αυτή τη χώρα ο καθένας δηλώνει ότι θέλει. Οπως το να δηλώνει 53 ετών αλλά να γράφει σαν 13χρονο.

Και φυσικά σε forum είμαστε και δεν απαγορεύει κανείς σε κανένα να εκφράζει τη γνώμη του, αρκεί να τηρούνται κάποιοι κανόνες.

Οπως σωστά γράφεις, τελευταία υπάχρει μια πολύ καλή προσφορά από μοντέλο που είναι της ΗΡ, την οποία προσφορά όποιος γνωρίζει έστω και μέτρια την αγορά των φορητών την διακρίνει αμέσως και αν βάση των αναγκών που γράφει ένα μέλος, το συγκεκριμένο τον καλύπτει και με το παραπάνω μάλιστα, φυσικά και θα προταθεί ξανά και ξανά. Εσένα πιό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου?

Το ίδιο άλλωστε έχει γίνει και με άλλα μοντέλα άλλων εταιρειών όπως το Toshiba A210-16F ή το Fujitsu Siemens xi 2428-008.

Δηλαδή τα παίρνω και από εκεί? Μπράβο μου και δεν το ήξερα...

Το ενδιαφέρων με εσένα είναι ότι γράφεις ότι δε θέλεις να θίξεις κανέναν αλλά ξεκινάς νωρίτερα με το "οποιος προτείνει το τάδε είναι εκτός τόπου και χρόνου...". Οτι να'ναι δηλαδή, παιδική χαρά...

Και γιατί δε μας λες συγκεκριμένα σαν ειδικός τι συμβαίνει με την ΗΡ δηλαδή?

Και τελικά τι έχεις να προτείνεις στον άνθρωπο πέραν από θεωρίες? Τι λύση έχεις για τις ανάγκες του? Γιατί δύο post σου διάβασα και ακόμα να φτάσεις στην ουσία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...