Προς το περιεχόμενο

Νέος υπολογιστής μέχρι 700 ευρώ

vasilis74

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα δηλαδή πρέπει να πάρω dvdrw που να συνδέεται με sata.Αν και η μητρική λέει ότι έχει:

Marvell 88SE6111 controller: 1 x UltraDMA 133/100/66/33 (δυνατότητα σύνδεσης 2 συσκευών IDE) ,είναι κάτι διαφορετικό αυτό;

Επίσης μια ακόμα ερώτηση για τις μνήμες.Ο seitan2102 μου είχε προτείνει τις GEIL και είχα καταλήξει σε αυτές όμως τώρα βλέπω τις OCZ που έχουν λίγο καλύτερους χρονισμούς.Να προτιμήσω αυτές μιας και η διαφορά στην τιμή είναι μικρή;

Και κάτι ακόμα ρε παιδιά..έχω ακούσει ότι πλέον αντί για θερμοαγώγιμη πάστα υπάρχουν κάποια ειδικά αυτοκόλλητα για την ψύκτρα;Κάνουν καλύτερη δουλειά από την πάστα;

Δημοσ.

Sorry που διπλοποστάρω αλλά επείγομαι να το παραγγείλω και ακόμα δεν έχω αποφασίσει για τις μνήμες.:shifty:

Είχαμε μείνει στις GEIL αλλά να δούμε και άλλες 2 να μου πείτε την γνώμη σας..Έχουμε λοιπόν:

Οι 2 τελευταίες λένε χαρακτηριστικά:

Προσοχή: Για να λειτουργήσει η μνήμη σταθερά στους χρονισμούς αυτούς, θα πρέπει να υποστηρίζεται από την μητρική πλακέτα, η τεχνολογία ΕΡΡ.

Όσο κι αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω αν η ASUS P5K SE υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία..:confused: Any ideas?

Δημοσ.

για την κάρτα γραφικών:

επειδη λες για περιστασιακο gaming, θελεις ησυχία, και δεν λες τιποτα για overclocking...

ισως η XFX 9600 δεν ειναι οτι καλύτερο.

Την ίδια αυτη κάρτα φυσικά δεν την έχω, αν την εχει καποιος ας ενημερώσει για το θόρυβο.

Αλλα εχω την XFX 6600GT, και ο ανεμηστήρας της έκανε σαν τρακτέρ.

το οτι ήταν φτηνότερη (απο άλλες 6600GT) προφανώς κάπου φαινόταν.

σκεψου, οτι αν σε ενοχλεί πολύ ο θόρυβος, αν δεν την αλλάξεις την κάρτα , θα πάς σε εξτρα ανεμηστηράκι+ψυκτρα. πχ το κλασικό Zalman VGA VF900-CU , τη δουλειά του σιγαστήρα την κάνει πολύ καλά, αλλα έχει και 25 ευρώ. Δηλ, αν την χρειαστείς, η καρτουλα των 173 ε, σου στοίχισε 198 τελικά.

για 9600, θα εξέταζα και την Sparkle 9600GT 512 Cool Pipe, με 189 ευρώ, ή αν δεν εχει ερθει ακόμα, κάποια άλλη, χωρίς fan.

αλλα και η Asus 8600 GT Silent 512MB HDCP με 119,50 ? δεν ειναι άσχημη για περιστασιακό gaming. χάνεις κάποια fps, κερδιζεις ησυχια και κόστος.

Δημοσ.

EPP (Enhanced Performance Profiles)

http://en.wikipedia.org/wiki/Enhanced_Performance_Profiles

It is a feature of the nForce 5 and nForce 6 chipsets

Asus P5K SE = Intel P35

μαλλον αφορά overclocking, και οχι εναν τυπικό χρήστη

sudhian.com: SLi-Ready/EPP Memory In Use

-----------------------------------------------------

προσωπικά, εφ όσον δεν ξέρεις ή/και δεν εχεις διάθεση να ασχοληθεις με OC, ειμαι της λογικής,

* τη φτηνότερη μνήμη, άσχετα μαρκας, και συχνότητας, αρκει να εχει εγγύηση, και ταβάνι τα 2 Gb.

μετά πας ..

* 3 Gb, κι ας ειναι single channel, αν χρησιμοποιεις καποια συγκεκριμένα προγράμματα που δικαιολογούν τη χρήση της. (μπορεις να τα κατονομάσεις; )

* 4 Gb αν σκοπευεις να δουλεψεις με 64-bit OS. μπορεις να δικαιολογήσεις τη χρήση του;

ετσι οπως περιγράφεις τη χρήση, στο αρχικο σου ποστ, δεν βλεπω καμια αναγκη για 64-bit.

με pc 2-3 χρόνια παλαιότερο απ'αυτο που πας να αγοράσεις (amd 4200 X2, gforce 6600GT), τα vista τα σηκώνει ανετότατα, απλά επειδή εχει 2 gb RAM.

για τα xp δε συζητάμε, και το 1 γιγα φτάνει.

Η έξτρα δύναμη ενος μοντερνου pc, θα φανεί στα παιχνίδια.

τα οποία όμως, ή τα σηκώνεις ή όχι. με το σετακι CPU + VGA. αν αυτα τα δυο δεν "τραβάνε", δεν θα σε σώσει η μνήμη, ακομα κι αν πας στα 16 Gb

Δημοσ.

Είναι ίσως η μανία που σε πιάνει όταν αγοράζεις κάτι καινούργιο και θες να έχει πάνω τα καλύτερα στο μέτρο του δυνατού πάντα,άσχετα αν δεν τα χρειάζεσαι εν τέλει :o

Και επειδή δεν έχω πολλές απαντήσεις σε αυτά που με ρωτάς,σε ακολουθώ τυφλά και καταλήγω στην Asus 8600 GT Silent 512MB HDCP και από μνήμες στις GEIL GE22GB800C4DC DDR2 2GB (2X1GB) EVO ONE PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT (εντάξει δεν είναι και οι φτηνότερες :-D )

Τελευταία ερώτηση γιατί σας έχω παραζαλίσει..Αυτό το ρημάδι το panel μου έχει καρφωθεί στο μυαλό,μην ρωτάτε γιατί ίσως γιατί θέλω και μια οπτική αναβάθμιση τελικά και κάποια στιγμή αργότερα θέλω να το βάλω.Και μάλιστα έχω καταλήξει σε αυτό ZALMAN ZM-MFC2 FAN CONTROLLER.Αυτό θα το πάρω αργότερα,όμως τώρα πρέπει να πάρω 2 ανεμιστηράκια 120αρια για το κουτί,και για να μην έχω πρόβλημα όταν θα πάρω και το panel,τι ανεμιστηράκια να διαλέξω για να μπορούν να ρυθμίζονται από το panel σωστά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...