aggelos7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπερα σε ολους. Εχω μια τηλεοραση Samsung 26'' HDREADY που υποστηριζει αναλυση μεχρι 720p. Προσφατα αγορασα νεο κουτι υπολογιστη με την motherboard GIGABYTE GA-M68SM-S2L η οποια εχει on board καρτα γραφικων με Chipset: NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a GPU. Εχω το εξης προβλημα: Οταν συνδεω τον υπολογιστη με την τηλεοραση μεσω D-SUB 15pin στην αναλυση 1366 x 768 πεζει κανονικα στα 60hz refresh rate. Δοκιμαζοντας να συνδεσω τον υπολογιστη απο την DVI θυρα της καρτας γραφικων στην HDMI θυρα (μεσω ειδικου καλωδιου dvi to hdmi ) τα αποτελεσματα ειναι τραγικα. Προσπαθωντας να βαλω την ιδια αναλυση μου δινει refresh rate 30 hz interlaced και η εικονα ειναι αθλια. Γνωριζει κανεις γιατι μπορει να συμβαινει αυτο? Εχω περασει τους τελευταιους drivers,BIOS...etc μεσα απο το επισημο site της Gigabyte. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Angeldust Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει σε 1366χ768 με DVI-HDMI καλώδιο. Σε αυτή την ανάλυση παίζει μόνο με DVI σε VGA. Με DVI to ΗDMI παίζει μόνο σε αναλύσεις 1280χ720 (720p) και 1920χ1080 (1080p). Παιδευόμουν κι'εγω αρκετό καιρό μέχρι που διάβασα σε ξένα forums οτι δεν γίνεται. Αλλωστε δεν είναι και τρελή η διαφορά, άστο όπως ειναι με VGA.
dimitris__ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Μπα, δεν συμφωνώ. Η VGΑ βγάζει ότι ανάλυση θέλεις, αρκεί να μπορεί κι η τηλεόραση. Δοκίμαστε το PowerStrip για να φτιάξεις ότι custom ανάλυση επιθυμείς για την κάρτα γραφικών σου. Κοίτα τι ανάλυση έχει η οθόνη και φτιάξε μια ανάλυση γι' αυτή π.χ. 1366χ768. Αν υποστηρίζει η τηλεόρασή σου 1-1 pixel mapping είσαι τέλειος.
alestr9s Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά επειδή θα πάω και γω αύριο για αγορά hdmi cable τι να κάνω? Θέλω να συνδέσω μία 1366χ768 32" samsung με την 8800GTS.... Τι να πάρω? Dvi to VGA adaptor και VGA καλώδιο ή Dvi to Hdmi adaptor και Hdmi καλώδιο? Γιατί να έχω πρόβλημα με hdmdi καλώδιο? Αφού δίνει 720p... Με το Ps3 π.χ. που είναι με hdmi στα 720p γιατί έχει τέλεια απεικόνιση?? Τι διαφορά έχει?
Angeldust Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2008 Παιδευόμουν αρκετό καιρό με το συγκεκριμένο θέμα και τα παράτησα. Σε οποιοδήποτε forum του εξωτερικού και να διαβάσεις, απλά σου λένε οτι δεν γίνεται, είτε μιλάμε για ATI, είτε για NVIDIA. Ούτε με Powerstrip παίζει, το έχω δοκιμάσει. Τζάμπα θα αγοράσεις HDMI καλώδιο, εγώ το αγόρασα και μετά είδα οτι δεν παίζει. Σύνδεσε το με VGA, άλλωστε η διαφορά δεν είναι μεγάλη. ΥΓ. Μιλάμε πάντα για τηλεοράσεις που ΔΕΝ υποστηρίζουν 1:1 pixel mapping. Αυτές που το υποστηρίζουν είναι τα πιο ακριβά μοντέλα και δεν ξέρω εκεί τι γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.