Προς το περιεχόμενο

Δεν Αναγνωρίζει τα 4GB

MadMaximus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βαλε τις ram στα black slots της motherboard, εαν ειναι στα κιτρινα. επισης, κανε format και βαλε απλα windows xp ή win xp sp1, και προσθεσε στο boot.ini το /PAE switch και πες μου αν επιτελους βλεπεις 4gb στα windows.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Ίσως είναι μία λύση αυτή αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω πως θα ενεργοποιηθεί. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να το κάνω, αν μπορείςπες μου πως.

Α!!! και κάτι άλλο , μετά που έκανα update to bios στη ver.1001 αυτό που βλέπω είναι στην boot screen οι μνήμες λένε PC2 5300 DUAL CHANNEL INTERLEAVED.

ενώ ήταν PC2 6400. ????

όταν κάνεις bios update γίνεται clear το cmos...άρα πρέπει να ορίσεις εσύ manually τις ram να τρέχουν στα 800mhz

Δημοσ.

αν δεν χρησιμοποιησεις καποιο switch (π.χ. /cc), εαν δεν βγαλεις τη μπαταρια ή δεν βαλεις το jumperακι στη θεση clear cmos στη motherboard αφου που φλασαρεις το bios το cmos δεν παθαινει τπτ, αρα και οι παλιες ρυθμισεις μενουν. απο οσο ξερω δηλαδη.

στη περιπτωση του παιδιου παντως, απο οσο ειδα, δεν ειναι ο μονος με τετοιο προβλημα μετα απο bios update, οποτε μαλλον αυτο φταιει, και οχι το cmos.

• Super Moderators
Δημοσ.

στις Asus όταν κάνεις bios update μέσα από windows, σου γίνεται reset το bios...είναι από default ρυθμισμένο έτσι...

• Super Moderators
Δημοσ.

ούτε εγώ να λέει το αντίθετο :P

το θέμα είναι πως μπορεί να μπει bios και να το φτιάξει manually...

από ότι θυμάμαι chipsets 965/975 χρειάζονται να ορίσεις manually τις μνήμες για να παίξουν στα 800...αλλιώς παίζουν από default στα 667...

Δημοσ.

Σήμερα πρόσθεσα άλλα 2 GB μνήμη στον υπολογιστή μου και τώρα έχω σύνολο 4 GB. Έχω τα XP SP2 Pro 32bit, τα οποία βλέπουν 3,5 GB μνήμης. Συγκεκριμένα, στο System properties αναφέρονται "3,50 GB of RAM" και στον Task Manager 3.668.396 Κbytes RAM.

Διαβάζοντας το παρόν θέμα μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί σε μένα φαίνεται τόση RAM, τη στιγμή που στον topic starter φαίνονται μόνο 2,8 GB και γενικότερα υποστηρίζεται ότι "Τα λειτουργικά 32-bit αναγνωρίζουν μέγιστο 3 GB μνήμης RAM". Τόσο τυχερός είμαι;

Έχω στον δεύτερο δίσκο εγκατεστημένα και τα Vista 64 bit που λογικά θα βλέπουν ολόκληρη τη RAM (δεν το έλεγξα ακόμα).

Δημοσ.
Σήμερα πρόσθεσα άλλα 2 GB μνήμη στον υπολογιστή μου και τώρα έχω σύνολο 4 GB. Έχω τα XP SP2 Pro 32bit, τα οποία βλέπουν 3,5 GB μνήμης. Συγκεκριμένα, στο System properties αναφέρονται "3,50 GB of RAM" και στον Task Manager 3.668.396 Κbytes RAM.

Διαβάζοντας το παρόν θέμα μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί σε μένα φαίνεται τόση RAM, τη στιγμή που στον topic starter φαίνονται μόνο 2,8 GB και γενικότερα υποστηρίζεται ότι "Τα λειτουργικά 32-bit αναγνωρίζουν μέγιστο 3 GB μνήμης RAM". Τόσο τυχερός είμαι;

Έχω στον δεύτερο δίσκο εγκατεστημένα και τα Vista 64 bit που λογικά θα βλέπουν ολόκληρη τη RAM (δεν το έλεγξα ακόμα).

πφφφφ :X 4gb λεμε ειναι το οριο στα 32-bit, οχι 3gb :fear:

να υποθεσω οτι εχεις καρτα γραφικων με μικρη μνημη. επισης ποια motherboard/chipset εχεις?

και ναι εισαι απο τους τυχερους. εισαι κοντα στο max που μπορει να δει καποιος σαυτα τα xp

Δημοσ.
Mάλιστα, 4 GB είναι το όριο, νόμιζα ότι είναι 3...

Mobo: Gigabyte P35C-DS3R / F2 BIOS

GPU: nVidia 8800 GT

αν η 8800 εχει 256 μνημη τοτε οκ. αλλιως κατι δε παει καλα :o

• Super Moderators
Δημοσ.

αμφιβάλω αν πήρε 8800 GT με 256mb...anyway δεν είναι ο πρώτος που πετυχαίνω να του βλέπουν 3.5gb ram τα XP 32bit

Δημοσ.

απλα το λεω, γιατι ειχα διαβασει καπου οτι οση μνημη εχει η καρτα γραφικων τοσο κοβει και απο το max οριο στα xp, και απο κει και περα εχουμε και λεμε και για τα υπολοιπα περιφερειακα, buses, chipset, κτλ. δηλαδη με 512mb μνημη επρεπε να δειχνει σιγουρα κατω απο 3,5 στα xp, συμφωνα με τα παραπανω. αλλα μαλλον δεν ισχυει... η απλα εσυ το χεις χακαρει το συστημα για τα καλα :devil:

Δημοσ.

To enable PAE mode in Windows Vista:

1) Open an administrative command prompt (To run a program with Administrative rights:

Type the name of the program in the 'start' menu searchbar.

Right click on the program's icon in the search results and choose 'run as administrator.')

2) Type the following: 'bcdedit /set pae forceenable'. Restart the computer.

Vista should now see your full 4GB of memory.

Δημοσ.

από ότι θυμάμαι chipsets 965/975 χρειάζονται να ορίσεις manually τις μνήμες για να παίξουν στα 800...αλλιώς παίζουν από default στα 667...

Nope. :-) Το 965 τουλάχιστον βλέπει 800, και από εκεί και πάνω δίνεις ''με το χέρι''. Δεν νομίζω να αλλάζει κάτι στο 975.

απλα το λεω, γιατι ειχα διαβασει καπου οτι οση μνημη εχει η καρτα γραφικων τοσο κοβει και απο το max οριο στα xp,

Αυτό ισχύει μόνο στις onboard κάρτες γραφικών. (νομίζω) ... :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...