Προς το περιεχόμενο

Δεν Αναγνωρίζει τα 4GB

MadMaximus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα 2 GB μνήμης και μόλις έβαλα άλλα 2gb μνήμη ίδιες ακριβώς με τις προηγούμενες και βλέπω ότι από το bios βλέπει μόνο τα 2.8. Τι να κάνω? τις έχω αλλάξει και θέσεις . Τις Έχω βάλει και στα σλοτς με το χρώμα τους. Έχω XP 32bit. και το mobo από ο,τι φαίνεται από την υπογραφή δέχεται 8 gb.

Να κάνω update to bios?

thx

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα λειτουργικά 32-bit αναγνωρίζουν μέγιστο 3 GB μνήμης RAM. Για να αναγνωριστούν τα 4 χρείαζεται 64-bit λειτουργικό ή το 32-bit sp1 των Vista που λέγεται ότι λύνει αυτό το πρόβλημα.

Δεν είναι λοιπόν πρόβλημα bios ή τίποτα άλλο, αλλά περιορισμός του λειτουργικού 32-bit. Πάντως, λέγεται ότι τα συστήματα με 4 GB Ραμ λειτουργούν καλύτερα -πιο γρήγορα- από αυτά που έχουν 3 GB και ας αναγνωρίζει και στις δύο περιπτώσεις το λειτουργικό 3 GB.

Δημοσ.
Τα λειτουργικά 32-bit αναγνωρίζουν μέγιστο 3 GB μνήμης RAM. Για να αναγνωριστούν τα 4 χρείαζεται 64-bit λειτουργικό ή το 32-bit sp1 των Vista που λέγεται ότι λύνει αυτό το πρόβλημα.

Δεν είναι λοιπόν πρόβλημα bios ή τίποτα άλλο, αλλά περιορισμός του λειτουργικού 32-bit. Πάντως, λέγεται ότι τα συστήματα με 4 GB Ραμ λειτουργούν καλύτερα -πιο γρήγορα- από αυτά που έχουν 3 GB και ας αναγνωρίζει και στις δύο περιπτώσεις το λειτουργικό 3 GB.

Δηλαδή με προτείνεις να το αφήσω έτσι όπως είναι με 4 μνήμες αλλά ουσιαστικά 3.

Να μη τη βγαλω την 4?

Ο τύπος από το e-shop μου είπε με το συγκεκριμένο mobo δεν θα έχω πρόβλημα και ότι θα τις δει αλλά δεν θα μπορώ να διοχετεύω και τα 4 gb σε μια διεργασία....

ΔΕν ξέρω αν στέκει αυτό που μου είπε αλλά θα σε ακουσω....:fear:

Δημοσ.

Δε γίνεται αυτό. Όσο βλέπει το λειτουργικό, τόσο θα χρησιμοποιήσει. Αν αφήσεις μόνο 3, δε θα δουλεύει το dual ddr. Οπότε ή αλλάζεις λειτουργικό και βάζεις 64bit, ή το αφήνεις όπως είναι...

Δημοσ.
Δηλαδή με προτείνεις να το αφήσω έτσι όπως είναι με 4 μνήμες αλλά ουσιαστικά 3.

Να μη τη βγαλω την 4?

Ο τύπος από το e-shop μου είπε με το συγκεκριμένο mobo δεν θα έχω πρόβλημα και ότι θα τις δει αλλά δεν θα μπορώ να διοχετεύω και τα 4 gb σε μια διεργασία....

ΔΕν ξέρω αν στέκει αυτό που μου είπε αλλά θα σε ακουσω....:fear:

δλδ ποια διεργασια απαιτει 4GB???

Δημοσ.
αναρωτιέμει πόσα ακόμα τέτοια topics θα δούμε...μια αναζήτηση δεν βλάπτει...

Sorry !!!

Όσο για τα Vista θα δω αν και νομίζω θα το επιβαρύνω το σύστημά μου....

thx anyway

Δημοσ.

εαν πας σε vista οτι θα κερδισεις απο ram θα το χασεις την ιδια στιγμη, εκτος βεβαια αν κλεισεις aero και λοιπα. μπορεις να πας βεβαια και σε xp sp1 και να χεις 3.87GB, αλλα προσοχη στις μπλε οθονες

Δημοσ.
εαν πας σε vista οτι θα κερδισεις απο ram θα το χασεις την ιδια στιγμη, εκτος βεβαια αν κλεισεις aero και λοιπα. μπορεις να πας βεβαια και σε xp sp1 και να χεις 3.87GB, αλλα προσοχη στις μπλε οθονες

Δηλαδή να απεγκαταστήσω τα sp2 και να βάλω το sp1?

Μήπως θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα?

:whistle:

Δημοσ.

ενδεχεται να εισαι οκ και με το sp1, αναλογα με το τι προγραμματα χρησιμοποιεις και εαν οι drivers που θα βαλεις δεν παρουσιαζουν conflicts στο sp1. επισης υπαρχουν διαφορα θεματα τρυπών και exploits εαν δεν εχεις sp2, αλλα ειναι στη κριση του καθενος. δοκιμασε αν θες και δες αν αξιζει για σενα.

Δημοσ.
Είναι λογικό να μην στα βλέπει αφου έχεις vista.

xp εχει το παιδι... και το θεμα δεν ειναι αν εχει vista η οχι, αλλα αν εχει 64μπιτο λειτουργικο. καπου τα χεις μπερδεψει φανταζομαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...