Προς το περιεχόμενο

Ο δίσκος μου αργοπεθαίνει ή μήπως όχι;

peponis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαβαζοντας ολα αυτα τα αρθρα περι ηχου σκληρςν μου γεννηθηκε ενα ερςτημα... εχς αγορασει εναν western didital 320gb και απο την πρςτη στιγμη που τον εβαλα οταν δουλευει ακουγετε ενασ ηχοσ σαν γρατσουνισμα..(και χωρις να εχς το αυτη μοθ κολημενο στο κουτι) αρχικα νομιζα οτι ηταν φυσιολογικος λογο μεγαλης χωριτηκοτητας ( ενας seagate 80gb δεν ακοθγοταν καθολου) τι λετε;;; backup επειγόντος;;

Δημοσ.

Την ξέρεις την παροιμία που λέει "...ΑΦΟΥ ******** η κυρά,έκλεισε την πόρτα" ; Έχει το νόημα της "κατόπιν εορτής χρόνια πολλά".Και οι 2 ενέχουν το εξής "δίδαγμα" :"Μην αναβάλλεις γι' αύριο,το backup που μπορείς να κάνεις σήμερα"....

Μα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να σου δώσει προειδοποίηση ο δίσκος για να έχεις back up; Μηχανήματα είναι,και μάλιστα πολύ ευαίσθητα...Μπορεί ν' αντέξουν χρόνια.10ετία ίσως και.Μπορεί και με το που πάρεις έναν,να είναι ΗΔΗ "προβληματικός"...

Κατέβασε πάντως κι απ' το site της εταιρίας του,το σχετικό διαγνωστικό εργαλείο για έλεγχο.Κι αν σου δώσει error code,δως τον γι' αλλαγή.

Δημοσ.

Το Back Up είναι προλυπτικό και όχι κατασταλτικό μέτρο. Οποιοσδήποτε έχει σημαντικά αρχεία πρέπει να τα έχει 2 φορές. Εγώ χωρίς να με "προειδοποιήσει" ο υπολογιστής αγόρασα εξωτερικό σκληρό και λαμβάνω Back Up συχνά(Σημ. Έχω και βολικό πρόγραμμα οπότε σε 1-5 λεπτά είμαι έτοιμος).

Δημοσ.

ok. παιδια συμφωνω με ολα οσα εχετε πει. εγω δεν ενδιαφερομαι τοσο πολυ για το backup διοτι δεν εχω και τοσο πολυτιμα δεδομενα αλλα κθριως θελω να κσερω εαν τελικα εχει προβλημα επειδη μολισ εγκατεστησα τα vista και εαν οντως εχει προβλημα μετα την αλλαγη του δισκου χρειαζετε να ξαναπερασω τα αρχεια ολα απο την αρχη. διαδικασια την οποια βαριεμαι πολυ. Τελικα αυτοσ ο θορυβος ειναι υποπτος για τυχον προβληματα στο δισκο;;

Δημοσ.

Nαι αλλά αν βαριόμαστε και να διαβάζουμε ΚΑΛΑ και τις απαντήσεις αυτών που κάνουν τον κόπο....

Κατέβασε πάντως κι απ' το site της εταιρίας του,το σχετικό διαγνωστικό εργαλείο για έλεγχο.Κι αν σου δώσει error code,δως τον γι' αλλαγή.

(άσε που η αρχική ερώτησή σου ήταν "back up επειγόντως;")

Επίσης,η αρχική σου περιγραφή,είναι σα να παίρνεις τηλέφωνο τον γιατρό,και του λες "γιατρέ,έχω 1αν πόνο κάπου στην κοιλιά,να πάω για ταξίδι που θέλω,ή θα χειροτερέψει και θ' αναγκαστώ να γυρίσω πίσω,κάνοντας τζάμπα έξοδα;"

Το "απο την πρςτη στιγμη που τον εβαλα οταν δουλευει ακουγετε ενασ ηχοσ σαν γρατσουνισμα "πως να μας καλύψει,όσον αφορά την "κατάσταση" του δίσκου;..Εξαρτάται αν είναι "σα γρατσούνισμα από γάτα"....ή από...λεοπάρδαλη.

Και για να εξηγηθώ,η καλύτερη περίπτωση θα ήταν να ηχογραφούσες με καλή ποιότητα (και με άλλους αρχικά,ήχους περιβάλλοντος,για να έχουμε κι 1 μέτρο "σύγκρισης")κανένα λεπτό(αν έχεις κάποιο μικρόφωνο,ακόμα και το recording των Windows φτάνει )λειτουργίας του δίσκου,και να ανεβάσεις κάπου το αρχείο να το ακούσουμε...(πχ http://www.senduit.com ),γιατί αυτό που σου φαίνεται "ανησυχητικό",μπορει και να είναι φυσιολογικό...(επίσης,είναι SATA o WD ; )

Δημοσ.

ο δισκος μου ναι ειναι sata. επισης ειναι λογικο οι σκληροι να κανουν τοσο αισθητη την παρουσια τους;; (απο το 1μ και με τουσ ανεμιστρηρες ολους στο low akoygete) rwtaw γιατι ο seagate 80gb δεν ακουγοταν καθολου(sata)

Δημοσ.

Τί να σου πω βρε παλληκάρι,αν κάνεις μια αναζήτηση και μόνο στο insomnia,θα βρεις πλήθος threads που μιλάν για "θορυβώδεις δίσκους",και πολλοί μάλιστα έχουν υιοθετήσει και συστήματα "κρεμάσματός των" , με λάστιχα...(ειδικά κάτι raptors της WD,υποτίθεται ότι βγάζουν "φρικαλέο θόρυβο")...Τώρα,όπως σου είπα,όλα σχετικά είναι...Αν δεν μας δώσεις "ντοκουμέντα" του τί ακούς,περί ορέξεως θα είναι ο λόγος....

Δημοσ.

OK. ευχαριστς πολυ παιδια. ο δισκος μου περναει ολα τα διαγνωστικα δεν πιστευω να εχει προβλημα. ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...