Προς το περιεχόμενο

Αγορά υπολογιστή για αρχιτέκτονα

kavouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...

Ένας φίλος αρχιτέκτονας θέλει να πάρει καινούριο pc σχετικά οικονομικό.Υπόψιν οτι χρησιμοποιεί μεν archicad και autocad,αλλα είναι σχετικά αρχάριος με τους υπολογιστές και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις(δεν κάνει 3d κτλ).

Πώς βλέπετε το συστηματάκι?Η βασική απορία μου είναι αν θα υπάρξει πρόβλημα με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της μητρικής,εφόσον ούτε παιχνίδια παίζει,ούτε απαιτήσεις άλλες έχει...

Edit:Να πω οτι για επεξεργαστή θέλω να βάλω τον Ε8400 που έχει μόνο 10 ευρώ παραπάνω,απλα δεν τον έχει το e-shop αυτη τη στιγμή...

pcnp3.jpg

Δημοσ.

Φίλε, το θέμα έχει συζητηθεί πάρα πολύ εδώ μέσα:

1. Όταν ένας υπολογιστής προορίζεται για workstation, κοινός να βγάλεις το ψωμί τις οικογένειάς σου, δεν ξεκινάς ΠΟΤΕ από το θέμα "οικονομικό" διότι μετά βαράς το κεφάλι σου σε όποια γωνία βρεις.

2. Ο υπολογιστής για την δουλεία που θέλεις ΔΕΝ είναι ακριβός. Τα ακριβότερα συστήματα θα τα βρείς όταν θέλεις να παίξεις παιχνίδια, ή χρειάζεται να δουλέψεις πολύπλοκα κινούμενα 3Δ γραφικά. Τα σχέδια δεν έχουν καμιά τέτοια απαίτηση.

Ο επεξεργαστής που διάλεξες είναι καλός.

Μνήμη min 2Gig - 4 Gig (για τα 4 χρειάζεσαι χ64 windows xp x64 για να το δούν)

Κάρτα Γραφικών Nvidia Quadro FX 540 ή 560 openGL

HDD sata 2 τεμάχια. 1 χ raptor 150g + 1 x 500g (store)

DVD ότι θέλεις

Οθόνη 22'' min.

Windows XP Professional SP2

Η κάρτα γραφικών openGL είναι μονόδρομος για εφαρμογές CAD. Τα CAD συστήματα γενικά χρησιμοποιούν openGL για τα γραφικά τους και ΟΧΙ directX το οποίο είναι παιχνιδάδικο πρότυπο. Φυσικά και το Autocad θα τρέξει με το directX. Αλλά μιλάμε για δουλεία τώρα σαν κύριο παράγοντα.

Για την onboard κάρτα γραφικών το εκλαμβάνω ως πλάκα το σχόλιό σου.

Το σύστημα που σου προτείνω (αν βάλεις και UPS, keyboard, mouse etc) δεν θα ξεπεράσει τα 1000-1200?. Αν σκεφτείς πως το κόστος μιας άδειας οικοδομής ξεκινά από τα 8-15.000? τότε καταλαβάινεις για τί πράγμα μιλάω.

Τα παραπάνω ισχύουν για έναν υπολογιστή που θα χρησιμοποιείται ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Όχι παιχνίδια...

Και για το τέλος: Πουσαρίσματα, υπερχρονισμοί, υδροψύξης και λοιπά ολυμπιακά αθλήματα απλά, ξεχασέ τα. Απαγορεύονται δια ροπάλου σε τέτοια συστήματα.

Δημοσ.

Φίλε σε ευχαριστώ για τις συμβουλές...

Θέλω να τονίσω οτι όλα αυτά δεν είναι για εμένα,αλλα για φίλο,ο οποίος πολύ λίγο ξέρει απο υπολογιστές...

Η βασική μου απορία ήταν για το τι δυνατότητες έχει η onboard κάρτα γραφικών.Βέβαια αν έβλεπα οτι δεν τα σηκώνει,απλά βαζαμε μια εξτρα κάρτα..Όλα αυτά με τη λογική οτι δεν θέλει καθόλου 3d κτλ..Κυρίως δουλεύει τοπογραφικά στο archicad...Άντε και καμια συντεταγμένη στο autocad...

Για τις quadro που λές δεν τις βρίσκω.To eshop έχει μόνο την 370 και την 570.Αντίστοιχα 189 και 265 ευρώ..Απλά ξαναρωτάω και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.Θα τη χρειαστεί μια τέτοια κάρτα για τη δουλειά που θέλει,ή μπορεί να έχει καλή απόδοση με κάτι πιο φτηνό?

Δημοσ.

Δεν γίνεσαι καθόλου κουραστικός και βεβαίως και μπορεί να δουλέψει με μία άλλη κάρτα. Η διαφορά θα έρθει από αυτά που θα κάνει στον υπολογιστή του - άσχετα αν κάνει 3δ ή 2δ.

AutoCAD δουλεύεις και με μια κάρτα των 50? ή ακόμα και με την onboard.

Bottom line είναι το πως ο καθένας βλέπει την δουλειά του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...