silverthan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα παίδες, Θέλω να βγάλω τα vista (καλά τους ήτανε 1 χρόνος... ) από το desktop. Ακολουθώ τη γνωστή διαδικασία, boot from cd κτλ... αλλά τίποτα! Το περίεργο είναι ότι αν τρέξω το setup μέσα από τα windows είναι ανενεργή η επιλογή Install Windows XP. Το ίδιο συμβαίνει με 2-3 διαφορετικα cd που έχω δοκιμάσει, οπότε δε φταίει το cd... Any ideas?
antonl Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς προσπάθησες να κάνεις Πάντως ο μόνος τρόπος για να βγάλεις τα Vista είναι το format του αντίστοιχου partition.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μπουταρεις με το cd των xp επιλεγεις εγκατασταση εκει που εχεις τα vista ,σου λεει οτι υπαρχει λειτουργικο εκει , επιλεγεις διαγραφη του partition ή δισκου ,μετα το κανεις φορματ και συνεχιζεις εκει την εγκατασταση των xp.
silverthan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δεν μπουτάρει όμως, αυτό είναι το πρόβλημα!
harrys23 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δεν μπουτάρει όμως, αυτό είναι το πρόβλημα! Μπαινεις στο bios και αλλαζεις την σειρα του boot η οταν ανοιξη το pc και ψαχνει για σκληρους και μνημες πατα F8 αλλαξε να μπουταρει απο το cd αν και παλι αν δεν σου βγαλει την ενδειξη press any key to boot from cd τοτε αλλαξε Cd-rom η dvd-rom μαλλον τα επαιξε
-NetHawk- Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Αν εχεις καποιο cd windows98 τοτε μπορεις να κανεις μπουτ απο εκει να βγεις στην command prompt και να τρεξεις το fdisk ετσι ωστε να μπορεσεις να σβησεις το partition με τα βιστα.Αν παλι οχι τοτε μπορεις φανταζομαι να κατεβασεις ενα recovery boot cd το οποιο θα εχει αυτη την επιλογη. Edit:Δεν ειχα δει οτι ελεγες οτι δεν bootarει καν...Μπερδευτηκα με το οτι ετρεξες το setup.Συγγνωμη.Ακυρo το μηνυμα μου λοιπον.
litsaki73 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ SITE, ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ...) ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΕΛΑΓΩΣΑ. ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΩ VISTA HOME BASIC ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ FORMAT ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ VISTA, WORD, NERO, ΚΛΠ. ΠΑΙΡΝΩ BACK UP, ΠΑΩ ΣΤΟ BIOS KAI EΠΙΛΕΓΩ ''BOOT FROM CD'', ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΕ DIALOG BOX, ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ WINDOWS ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΕΙΤΕ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ DRIVE TO CD ΤΩΝ VISTA ΕΙΤΕ ΟΧΙ...). ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ SITE, ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ...) ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΕΛΑΓΩΣΑ. ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΩ VISTA HOME BASIC ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ FORMAT ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ VISTA, WORD, NERO, ΚΛΠ. ΠΑΙΡΝΩ BACK UP, ΠΑΩ ΣΤΟ BIOS KAI EΠΙΛΕΓΩ ''BOOT FROM CD'', ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΕ DIALOG BOX, ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ WINDOWS ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΕΙΤΕ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ DRIVE TO CD ΤΩΝ VISTA ΕΙΤΕ ΟΧΙ...). ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! Kαποια στιγμη σου εει να πατησεις ενα κουμπι για να ξεκινησει με cd ή dvd ???Αν ναι το κανεις ???? Αν εχεις δυο drive cd , dvd μηπως να δοκιμαζες στο αλλο ???? Γραφε με μικρα γραμματα γιατι τα κεφαλαια στο internet σημαινουν οτι φωναζουμε.
litsaki73 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 κατ' αρχην, ευχαριστώ για την αμεση απόκριση, και sorry για τα κεφαλαια!!! α)Οντως μου λεει press.. και παταω any key, αλλα με βαζει κατ'ευθειαν στα windows, χωρις να μου δινει την δυνατοτητα διαμορφωσης. β) εχω μονο ενα drive! εχεις μηπως καμια αλλη ιδεα???
tsakonas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δε γινεται να πατησεις και να μην bootarei
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 κατ' αρχην, ευχαριστώ για την αμεση απόκριση, και sorry για τα κεφαλαια!!!α)Οντως μου λεει press.. και παταω any key, αλλα με βαζει κατ'ευθειαν στα windows, χωρις να μου δινει την δυνατοτητα διαμορφωσης. Αυτο σημαινει οτι το dvd ειναι bootable αλλα ειναι πολυ παραξενο αφου πατας ενα κουμπι να μην σε παει στον οδηγο εγκαταστασης. Κατι που ειχα παθει μια φορα. Μηπως λες οτι πατας ενα κουμπι αλλα το πληκτρολογιο σου δεν δουλευει εξω απο τα windows οποτε ειναι σαν να μην πατας ??? Για δοκιμασε αν εχεις ενα αλλο πληκτρολογιο με συνδεση καλυτερα ps2 που σιγουρα δουλευει και εξω απο τα windows.
litsaki73 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 μου λεει press any key to boot from cd. το κανω, και αρχιζει να φορτωνει τα windows κανονικα. Πουθενα δε μου λεει για διαμορφωση κλπ. Επισης, πηγα και απο πινακας ελεγχου>εργαλεια διαχειρισης>διαχειριση υπολογιστη>αποθηκευση>διαχειρισ η δισκων>C και οταν κανω δεξι κλικ η διαμορφωση δεν ειναι φωτισμενη! Επισης, εκανα κατευθειαν δεξι κλικ στο σκληρο δισκο απο το "ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ" και οταν παταω διαμορφωση προειδοποιει οτι δεν μπορω να προχωρησω γιατι περιεχει τα windows και δεν θα μπορει να λειτουργησει ο υπολογιστης , και τα σχετικα. Τι αλλο να κανω εκτος απο το να το παρω στην πλατη και να το παω σε τεχνικο????
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 μου λεει press any key to boot from cd. το κανω, και αρχιζει να φορτωνει τα windows κανονικα. Πουθενα δε μου λεει για διαμορφωση κλπ. Δεν θα σου πει αμμεσα για διαμορφωση αλλα αφου εγκαταστησει καποια αρχεια οταν του πεις οτι θελεις να κανεις εγκατασταση τοτε πρεπει να επιλεγξεις το κομματι του δισκου που εχεις το λειτουργικο σου και να το κανεις format και μετα να συνεχισεις την εγκατασταση των windows. Αντι για τεχνικο ψαξε για καποιο φιλο εκει κοντα.Ολο και καποιος θα ξερει.
litsaki73 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 μου λεει press any key to boot from cd. το κανω, και αρχιζει να φορτωνει τα windows κανονικα. Πουθενα δε μου λει για διαμορφωση κλπ. Επισης, πηγα και απο πινακας ελεγχου>εργαλεια διαχειρισης>διαχειριση υπολογιστη>αποθηκευση>διαχειρισ η δισκων>C και οταν κανω δεξι κλικ η διαμορφωση δεν ειναι φωτισμενη! Επισης, εκανα κατευθειαν δεξι κλικ στο σκληρο δισκο απο το "ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ" και οταν παταω διαμορφωση προειδοποιει οτι δεν μπορω να προχωρησω γιατι περιεχει τα windows και δεν θα μπορει να λειτουργησει ο υπολογιστης , και τα σχετικα. Τι αλλο να κανω εκτος απο το να το παρω στην πλατη και να το παω σε τεχνικο????
giorgosa5 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 πιασε εναν γκομενο που να ξερη απο υπολογιστες. ετσι θα στο φτιαξη αυτος και τσαμπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.