Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με XP ύστερα από αλλαγή Motherboard

pershs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι το εξής απλό μου έμεινε η mothebroard στο χέρι και την άλλαξα αλλά τώρα ποια δεν μου μπείναι στα windows φτάνει σην πρώτη οθώνη πριν το καλοσ ήρθατε και εκεί βαράει reboot υπάρχει τρόπος να το αντιμετοπήσω αυτό χωρίς formt ή γενικά επνεγκατάσταση των windows

Δημοσ.

Kάνε διορθωτική εγκατάσταση στα ΧΡ

(Κάνε boot απ' το cd και στη επιλογή δίσκο για εγκατάσταση λειτουργικού πάτα το πλήκτρο R )

Δημοσ.

Επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα... άλλαξες μητρική χωρίς να κάνεις format; Αλλάζοντας την "καρδιά" του συτήματος ένα format στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αναγκαίο (και επιβεβλημένο).

Δημοσ.

παίδες σε αυτά που λέτε συμφωνώ αλλά ας πούμε ότι δεν μπορώ να κάνω αυτή την εργασία γιατί δεν έχω cd windows και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ ή δεν πρέπει να χρσημοποιήσω copia

Δημοσ.

αν η καινούρια σου μητρική ΔΕΝ είναι η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ με την παλιά,τότε μην απορείς που δεν μπορούν ν' ανοίξουν τα windows.Aυτή η εγκατάσταση έχει μέσα της στοιχεία για τους disk controllers,και το chipset γενικώς...Είναι σα να προσπαθάς να βάλεις το κλειδί απ΄το παλιό σου διαμέρισμα στην πόρτα του καινούριου,κι αναρωτιέσαι γιατί δεν ανοίγει...

Αν όντως η νέα μητρική είναι διαφορετική από την προηγούμενη και θες ντε και καλά τα windows που έχεις στο δίσκο,χρειάζεσαι "κλειδαρά",ένα cd ΙΔΙΩΝ windows έστω για να κάνεις repair (πας για εγκατάσταση windows,κι όταν σου βγάλει την επιλογή "επιδιόρθωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης windows",το επιλέγεις).Δυστυχώς μόνο αυτό...

....ΕΚΤΟΣ κι αν μπορείς ν' αλλάξεις την νέα μητρική,με πανομοιότυπη με την παλιά...

Δημοσ.

Η αλλαγή μητρικής δεν σημαίνει απαραίτητα και αδυναμία φορτώματος των windows xp. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα συνήθως όταν το νεο chipset είναι άλλου κατασκευαστή π.χ. αλλαγή από intel σε SIS. Όταν το hardware δεν έχει μεγάλη χρονική διαφορά στην ημερομηνία παραγωγής είναι πιθανό να έχει κοινά χαρακτηριστικά και να την γλυτώσετε απλά με αναμονή για την εγκατάσταση των νέων συσκευών. Το πιο πιθανο είναι όμως να σας ζητηθει να ξαναενεργοποιησετε τα windows xp. Το έζησα σήμερα δυο φορές αυτο μετα από μια "εγχείρηση".

Δημοσ.

..."δεν σημαίνει απαραίτητα και αδυναμία φορτώματος των windows xp" ;

...Για πές το αυτό στον IDE/SATA controller...

...απαραίτητο ΔΕΝ είναι,απλά είναι το ΠΙΟ πιθανό....

...όπως ακριβώς με την περίπτωση του αρχικού poster του thread,με το restart (που έκρυβε μία BSOD από πίσω) που με το "καλώς ήρθατε" (στην...κυριολεξία) του "έσκασε"...

Δημοσ.

η λύση δόθηκε στο #3

οκ. το θεμα έκλεισε

εκτος αν θελεις να μας διευκρινίσεις τι εννοείς..

δεν έχω cd windows και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ ή δεν πρέπει να χρσημοποιήσω copia

cd windows κατεβαζεις ή δανειζεσαι. παράνομο ή νομιμο δεν θα σε κανει το cd,

αλλα το serial και το activation που θα χρησιμοποιήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...