phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μόλις μου ήρθαν 2 ράπτορες και λέω να τους αξιοποιήσω με μια συστοιχία... Ποιά είναι η διαδικασία στα Vista; Θα χρειαστώ floppy οπωσδήποτε; Η μητρική είναι η Asus P5K Deluxe.
phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Επίσης πόσο πρέπει να είναι το stripe size;
myst77 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 strip 128kb το raid το ρυθμιζεται απο το BIOS και οχι απο τα win
isspro Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 εγω εχω ενα ραπτορα (εκει ειναι και τα βιστα) και εναν samsung 500αρη. δεν εχω πειραξει γενικα τιποτα. ο πρωτευον πρεπει να ειναι RAID 0 και ο δευτερευον RAID 1? και αυτο το strip τι ειναι ακριβως?
antonl Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 εγω εχω ενα ραπτορα (εκει ειναι και τα βιστα) και εναν samsung 500αρη. δεν εχω πειραξει γενικα τιποτα. ο πρωτευον πρεπει να ειναι RAID 0 και ο δευτερευον RAID 1? και αυτο το strip τι ειναι ακριβως? Επειδή δε νομίζω να κατάλαβα τι ρωτάς, θες να κάνεις raid με έναν raptor κι έναν samsung 500GB;
isspro Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 παμε παλι. τι ειναι το raid και σε τι χρησιμευει και τι strip? εχω 2 σκληρους, ο πρωτευον πρεπει να ειναι raid 0 και ο δευτερευον raid 1? γενικα ειναι απο μονοι τους raid ή οχι και τι πρεπει να ειναι για την καλυτερη αξιποιηση τους. ελπιζω να βοηθησα τωρα
antonl Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Raid λέγεται η διάταξη κατά την οποία >=2 δίσκοι συνδέονται μεταξύ τους (συνήθως/βέλτιστα ίδιοι ακριβώς δίσκοι) είτε για αύξηση της ταχύτητας διαμεταγωγής δεδομένων είτε για λόγους ασφαλείας δεδομένων είτε και για τα δύο. Raid-0 έχουμε όταν πχ βάζουμε δύο ίδιους δίσκους σε ένα array για αύξηση της ταχύτητας. Ο υπολογιστής βλέπει τους δίσκους σαν έναν φυσικό δίσκο. Αν ορίσεις strip size = 64kB και αποθηκεύσεις ένα αρχείο 256kB, τότε τα 0-64kB & 128-192kB θα γραφούν στον πρώτο δίσκο και τα 64-128kB & 192-256kB θα γραφτούν στον δεύτερο. Οπότε ο χρόνος εγγραφής μειώνεται (θεωρητικά) στο μισό. Raid-1 έχουμε όταν πχ βάζουμε δύο ίδιους δίσκους σε ένα array και ορίζουμε ο ένας να είναι mirror του άλλου. Η ταχύτητα σ' αυτήν την περίπτωση είναι ελαφρώς μικρότερη από ό,τι αν είχαμε ένα δίσκο μόνο του και ο εκμεταλλεύσιμος χώρος ισούται με το μέγεθος του ενός δίσκου. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί όμως κάποιο πρόβλημα στον έναν απ' τους δίσκους, τα δεδομένα δεν κινδυνεύουν μιας και υπάρχουν και στον άλλον. Οπότε όπως κατάλαβες οι όροι "πρωτεύον" και "δευτερεύον" δεν ισχύουν. Αν θες μπορείς να δεις εδώ ή με ένα search με λέξη κλειδί raid (Τίτλους μόνο) και αναζήτηση στις Μονάδες Αποθήκευσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.