Προς το περιεχόμενο

Firefox vs Internet Explorer

gsib_123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας ...μια ερώτηση,

έχω ανεβάσει μερικές σελίδες και ενώ προβάλλονται κανονικά με Internet Explorer, οταν κάποιος τις ανοίξει με Firefox σχεδόν γίνεται "χαμός". Πολλά απο τα στοιχεία των σελίδων εμφανίζονται απο δω κι απο κει...υπάρχει κάτι που επηρεάζει την εμφάνισή των σελίδων στους διάφορους browsers?? Οι σελίδες είναι .htm και .asp αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο..

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτό που επηρεάζει είναι η κακογραμμένη HTML.

Ο ΙΕ συγχωρεί πολλά λάθη στον κώδικα, εν αντιθέση με τον firefox που είναι πιο αυστηρός να το πώ...

Αν θες να παίζουν σωστά οι σελίδες σου, πέρασε τες από w3c

http://validator.w3.org/

Δοκιμασέ το και θα σου πεί πια λάθη πρέπει να διορθωθούν.

Δημοσ.

Κάνε ένα δοκιμαστικό και βλέπεις τι θα γίνει. Γενικότερα θα σου πρότεινα να γράφεις HTML που να είναι αποδεκτή και από τους 2 browsers γιατι κρίμα είμαστε τα παιδάκια με το firefox ή τον opera.

Όχι τπτ άλλο, αλλά οι χρήστες FF έχουν ανέβει

Δημοσ.

OK..δεν έχω και τόση εμπειρία απ' οτι κατάλαβες...είδα τη σελίδα που μου πρότεινες.. βάζω απλά το url της σελίδας μου έτσι?

Δημοσ.

Επίσης θα σε βοηθούσε να ελέγχεις παράλληλα τις σελίδες που φτιάχνεις σε FF και IE (τουλάχιστον) κατά την ανάπτυξή τους - κι όχι μόνο στο τέλος -, μιας και τότε θα επικρατεί ένας ψιλοχαμός από τις συσσωρευμένες ασυμβατότητες.

Δημοσ.

ωχ antonl ...αγχώθηκα ήδη.... άντε να βρω γιατι μερικά tr και td εμφανίζονται 10 εκατοστά πιο δεξιά στον firefox απ' οτι στον I.E. ..

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς dreamweaver μπορείς να κάνεις compatibility check τον κώδικά σου για να δεις ποια ακριβώς είναι τα πιθανά προβλήματα,και σε ποιους browser.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...