Προς το περιεχόμενο

E8400 και asus p5k pro ερώτηση

rem451

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ενα νέο PC με μητρική την asus p5k pro κι επεξεργαστή τον E8400, τρέχωντας το προγραμματάκι CPU-z μου δείχνει τον επεξεργαστή να τρέχει στα 2ghz αντι για 3, επίσης το multiply στα 6 αντι στα 9 κι επίσης τις μνήμες στα 400 αντι 800...τι πέζει πρέπει να κλανω κάτι ή για κάποιο λόγο το βγάζει αυτό, πχ εξικονόμιση ενέργειας κτλ..

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ναι ειναι ενεργοποιημένα τα EIST και C1E function. Σε κατάσταση idle για εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορείς να τα απενεργοποιήσεις από τα Bios / cpu settings

Δημοσ.

Ακριβώς... Σωστός ο Κοσμάς. Επίσης αφού βλέπεις τις μνήμες 400, είναι 800 ;)

πρέπει να κλανω

Μπα, δεν είναι απαραίτητο!!! Άσε που μπορεί να ανεβάσεις θερμοκρασία.. :P ;)

Δημοσ.
Ακριβώς... Σωστός ο Κοσμάς. Επίσης αφού βλέπεις τις μνήμες 400, είναι 800 ;)

Μπα, δεν είναι απαραίτητο!!! Άσε που μπορεί να ανεβάσεις θερμοκρασία.. :P ;)

αυτό με τις μνήμες δε το πιασα, δηλαδή δε θα πρεπε να έδειχνε 800 frequency ?

επίσης συμφέρει να την απενεργοποιήσεις αυτήν την εντολή για εξικονóμηση ενέργειας ή όχι ?

Δημοσ.
ddr=double data rate...δλδ τα 400mhz είναι effective 800

thanks , οσον αφορά τις εντολές εξοικονόμισης ενέργειας..έχει κανείς ιδέα τι πέζει, συμφέρει να είναι ενεργοποιημένες?

Δημοσ.
Απο την πλευρα των επιδοσεων πως παει το μηχανημα;

ακομα δε το χω τεστάρει αλλα σκέφτομαι να κάνω o/c,κανείς με παρομοια εμπειρία με αυτον τον επεξεργαστή ?

Δημοσ.
Χα! Κομμάτια πάνε αυτοί οι καινούριοι!!! Εγώ με 8200 έχω benchάρει μέχρι 4300!!! Και με αέρα πάντα, έτσι? ;)

του χω βάλει μια καλή ψύκτρα..να του κάνω oc λές ? έχω ένα κουτάκι της thermaltake midi cace , το amor jnr. Να του ρίξω ή χριάζεται υδρόψυξη?

Δημοσ.

Συμβουλή μου είναι να μην πας περισσότερο από 1.36v που δίνει ο κατασκευαστής καθώς από αυτά που διαρκώς διαβάζω πολλοί επεξεργαστές που δουλεύουν πάνω από τα όρια τους αρχίζουν και ψοφάνε. Δες μέχρι που θα φτάσεις με 1.36v και προσπάθησε να μην το υπερβείς κατά πολύ. Αρκετός κόσμος σε φόρουμ που είδα τους έχασαν από 24/7 χρήση στα 1.4+. Άλλοι πάλι τους τρέχουν στα 1.6v!!!!

Τα 4 θεωρώ τα έχεις άνετα με τον 8400/8500 αν και μπορεί να έπεσες σε διαμάντι κομάτι και να πας ψηλότερα (εννοώ εντός των ορίων των 1.36v).

Το κακό με αυτούς τους επεξεργαστές είναι ότι δουλεύουν σε χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες και μόλις φτάσεις στο όριο από πλευράς τάσης, παρατηρείς ότι σε παίρνει να ανεβάσεις και άλλο από άποψης θερμοκρασίας. Μην πέσεις στην παγίδα καλύτερα. Προσωπικά τον έχω στα 4.1 και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

Δημοσ.
Συμβουλή μου είναι να μην πας περισσότερο από 1.36v που δίνει ο κατασκευαστής καθώς από αυτά που διαρκώς διαβάζω πολλοί επεξεργαστές που δουλεύουν πάνω από τα όρια τους αρχίζουν και ψοφάνε. Δες μέχρι που θα φτάσεις με 1.36v και προσπάθησε να μην το υπερβείς κατά πολύ. Αρκετός κόσμος σε φόρουμ που είδα τους έχασαν από 24/7 χρήση στα 1.4+. Άλλοι πάλι τους τρέχουν στα 1.6v!!!!

Τα 4 θεωρώ τα έχεις άνετα με τον 8400/8500 αν και μπορεί να έπεσες σε διαμάντι κομάτι και να πας ψηλότερα (εννοώ εντός των ορίων των 1.36v).

Το κακό με αυτούς τους επεξεργαστές είναι ότι δουλεύουν σε χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες και μόλις φτάσεις στο όριο από πλευράς τάσης, παρατηρείς ότι σε παίρνει να ανεβάσεις και άλλο από άποψης θερμοκρασίας. Μην πέσεις στην παγίδα καλύτερα. Προσωπικά τον έχω στα 4.1 και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

ευχαριστώ για το info , υπάρχουν κάποια βήματα για επιτυχής OC με αυτή τη μητρική και αυτόν τον επεξεργαστή ?

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να βρεις κάποια πετυχημένη συνταγή. Αυτοί οι επεξεργαστές (8200, 8400, 8500) πάνε από μόνοι τους αρκετά και χωρίς να δώσεις ρεύμα. Δοκίμασε να δεις μέχρι πόσο πάει κι άστον εκεί. Θα είναι ήδη αρκετό. Αρκεί να σου πω οτι εγώ τον 8200 @ 2.66 τον έχω @ 3.00 χωρίς να δώσω καθόλου ρεύματα. Πάει κι άλλο, απλά δεν τον έχω δοκιμάσει χωρίς τάσεις.

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με τους προαναφερθέντες. Και εγώ τον ανέβασα μέχρι τα 3,6 χωρίς να αλλάξω τίποτα στις τάσεις. Όλα στο auto τα έχω αφήσει. Δεν το πήγα παραπάνω λόγω του "idle temp bug" που έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και δεν έχω πραγματική εικόνα των temps. Σίγουρα πάντως πάει αρκετά παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...