Προς το περιεχόμενο

Σεισμος!!!! [uk]

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δεν κανουνε καν συνδεσεις εδω, τουβλακια ενα πανω στο αλλο

στην αμερικη, στην νεα υορκη που εχω μινει συνολικα 1μιση μηνα σε 3 ταξιδια, τα σπιτια ηταν αρκετα γερα, αλλα δεν ειδα καποιο μικρο σπιτι να χτιζετε να δω τα θεμελια πως ειναι (στα μεγαλα κτίρια ακομα βαζουνε τα κλασσικα τεραστια ατσαλενια μακριναρια αν δεν κανω λαθος)

γιατί όχι ? Σάμπως είχαν και ποτέ σεισμούς ? Γι'αυτούς το "γερό σπίτι" μεταφράζεται στο σπίτι που αντέχει την ανεμοπίεση και το 1 μέτρο χιόνι στη στέγη. Όταν λες "τα τεράστια ατσαλένια μακρινάρια" (:lol:) εννοείς τις πεδιλοδοκούς (που συνδέουν τα πέδιλα μεταξύ τους) ? Όσο για την Ολλανδία, αυτοί παλεύουν -χρόνια τώρα και με μεγάλη επιτυχία- το νερό. Σεισμούς δεν έχουν ούτε εκεί. Κάθε πέδιλο (βάση της κολώνας) σπιτιού στο Άμστερνταμ έχει από κάτω εκατοντάδες ατσάλινες ανοξείδωτες βελόνες, που εμπήγονται στην ιλύ. Κάθε τόσο ανοίγουν τις θύρες των φραγμάτων ώστε να αναεώνεται το νερό των καναλιών. Το νερό αυτό συμπαρασύρει κάθε φορά ιλύ. Γι'αυτό τα σπίτια στο Άμστερνταμ γέρνουν (πράγματι γέρνουν ! Δε φταίει ότι ήπιες !B))

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όσο πάει και χειρότερα. =ρ

αγριεύεσαι ?:P

μπααα.. ιδέα σου είναι. :-P πάντως thanks για τα info. πάρα πολύ ενδιαφέροντα αυτά που είπες.

ένι τάιμ αγαπητέ !:-)

Δημοσ.
Τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες μόνο πολ μηχ θα τις ήξερε.... Αναπόφευκτα μου κίνησες την περιέργεια.

ε καλά, δεν ανέφερα και καμιά τρομερή τεχνική λεπτομέρεια.:o

Σου κινούν την περιέργεια οι πολ. μηχ. ? Να το κοιτάξεις αυτο...:P

Δημοσ.
Όταν λες "τα τεράστια ατσαλένια μακρινάρια" (:lol:) εννοείς τις πεδιλοδοκούς (που συνδέουν τα πέδιλα μεταξύ τους) ?

Ούτε τα μαστόρια στις οικοδομές δεν ξέρουν τι δουλειά κάνουν οι ρημάδες οι πεδιλοδοκοί.:P

Σου κινούν την περιέργεια οι πολ. μηχ. ? Να το κοιτάξεις αυτο...:P

Δεν θεραπεύεται γιατρέ μου. Μόνο αν μου κάνετε πλύση εγκεφάλου να ξεχάσω τι σπούδασα.:lol:

Δημοσ.

Το χειρότερο είναι πως εγώ καταλαβαίνω γεωμηχανικούς όρους και ξέρω απ' έξω ΦΕΚ επειδή όλοι μου οι γονείς είχαν την ίδια σάπια αντίληψη για το τι είναι ενδιαφέρον.

Εσείς τουλάχιστον το σπουδάσατε, στρώσατε να κοιμηθείτε.

Δημοσ.
Το χειρότερο είναι πως εγώ καταλαβαίνω γεωμηχανικούς όρους και ξέρω απ' έξω ΦΕΚ επειδή όλοι μου οι γονείς είχαν την ίδια σάπια αντίληψη για το τι είναι ενδιαφέρον.

Εσείς τουλάχιστον το σπουδάσατε, στρώσατε να κοιμηθείτε.

και κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, όπως είναι φανερό από τις κατασκευές στην Ελλάδα... Αλλά, ΑΣ ΜΗΝ αρχίσω τη γκρίνια...

όλοι σου οι γονείς ? Και σαν πόσους γονείς έχεις βρε Λούσι ?:-)

(μηχανικοί οι γονείς σου ?)

Δημοσ.

Ναι. 3 έχω. Οι 2 κλασσικοί, ο τρίτος πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στη γεωμηχανική.

Έχω κατουρήσει απ' όλα τα φράγματα της Ελλάδας και σε όλες τις σήραγγες.

Δημοσ.
Ναι. 3 έχω. Οι 2 κλασσικοί, ο τρίτος πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στη γεωμηχανική.

Έχω κατουρήσει απ' όλα τα φράγματα της Ελλάδας και σε όλες τις σήραγγες.

Έτσι εξηγούνται τα γερά θεμέλια της προσωπικότητάς σου, παιδί μου...

...όπως κι η ψωνάρα σου να νομίζεις ότι είσαι ο κυρίαρχος του Κόσμου ! :P

κάποια στιγμή να μου το εξηγήσεις αυτό σα γιατρός : πως γίνεται γενετικά να έχεις τρεις γονείς ...

....τερατογέννεση !:P

Δημοσ.

Ξέρω βρε τι κάνουν οι πεδιλοδοκοί!:lol: Απλά το ανέφερα για να σου δείξω ότι και εσύ, δεν ξεφεύγεις από τον κανόνα... όταν περιγράφεις κάτι που άπτεται του αντικειμένου σου καρφώνεσαι.:o Και είναι τουλάχιστον άλλος ένας συνάδελφος εδώ στο φόρουμ, πιστεύω θα κάνει και αυτός την εμφάνισή του ωσονούπο. Σας χαιρετώ προσωρινά, πάω να τσικνιστώ!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...