Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θερμοκρασία PWM

VampireKiSS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα P4 3,00GHz Prescot, Socket 478 με μαμά ψύξη φορεμένο σε μια ABIT AI7.

Το σύστημα αυτή τη στιγμή έχει θερμοκρασίες (σύμφωνα με το uguru της ABIT):

CPU 49-50

SYS 31

PWM 47

Αν το βάλω να κάνει μια ενσωμάτωση υποτίτλων σε ταινία, που διαρκεί πολλή ώρα, η θερμοκρασία PWM φτάνει του 85C, οπότε αρχίζει να χτυπάει η σειρήνα του m/b και κοκκινίζει αυτή η ένδειξη.

Ορισμένες φορές το κάνει και σε παιχνίδια. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή εκείνη την ώρα είναι στους 70-75C, ενώ το SYS παραμένει 31-33. Το PWM επεξηγείται ως "κύκλωμα τροφοδοσίας του επεξεργαστή με ρεύμα". Τι ακριβώς συμβαίνει και πώς μπορώ να λύσω το πρόβλημα?

Το τροφοδοτικό μου είναι 400W ονομαστικά, μάρκα... Βαγγέλης, έχω μπρος-πίσω ανεμιστήρες στο κουτί, η vga είναι η 7600GT, κι έχω 1 σκληρό.

Δημοσ.

Μάλλον δεν πατάει η ψύκτρα πάνω στα mosfet. Πάντως επειδή δεν ξέρω τι απόδοση έχει η ψύξη στο συγκεκριμένο board μέχρι τους 90-95 είσαι καλά μπορείς να ανεβάσεις το όριο από το μguru για να μη σου χτυπάει. Αλλιώς βγάλε το heatsink και βάλε άλλο ή βάλε ανεμιστήρα να χτυπάει εκεί πάνω.

Δημοσ.

σε idle 50 βαθμοί μου φαίνονται πολλοι...

εκτος και αν εχεις το καλοριφερ στο φουλ :Ρ

παντως αν δε σου πεταει επανεκκινήσεις και δε σου κανει προβλήματα,αστο και βλεπουμε ,μπορει οι θερμοκρασιες να ειναι πλασματικες.. και να δειχνει λάθος μη μομπο.

Στη δικια μου λεει... 35 βαθμους η cpu.. και

cpu1 45 βαθμους

cpu2 46 βαθμούς

τώρα πως γινεται ο μεσος όρος του 45+46/2 = 35 ...

Δημοσ.
Μάλλον δεν πατάει η ψύκτρα πάνω στα mosfet. Πάντως επειδή δεν ξέρω τι απόδοση έχει η ψύξη στο συγκεκριμένο board μέχρι τους 90-95 είσαι καλά μπορείς να ανεβάσεις το όριο από το μguru για να μη σου χτυπάει. Αλλιώς βγάλε το heatsink και βάλε άλλο ή βάλε ανεμιστήρα να χτυπάει εκεί πάνω.

Εννοείς να αλλάξω την ψύξη του επεξεργαστή?

Απ' ότι είδα σε άλλα threads η θερμοκρασίες που έχω είναι συνηθισμένες για τη CPU (και γενικά για P4 Prescot). Το όριο για CPU και PWM ήταν 75C και ανέβηκε αυτόματα στους 85C μετά από bios update που έκανα. Σκέφτηκα μήπως είναι κάποιο άλλο σημείο το PWM (που είναι και το πρόβλημά μου) πάνω στο m/b και θέλει καλύτερη ψύξη. Έκανα αλλαγές για να βελτιώσω το airflow αλλά δεν είδα πτώση της θερμοκρασίας

Δημοσ.

Όχι αν εννοούσα ψύξη επεξεργαστή θα έλεγα επεξεργαστή. Εγώ είπα mosfet. Τώρα είδα πως δεν έχει heatsink. Είναι στο κόκκινο πλαίσιο στη φωτό. Κόλλα επάνω τους τίποτα ramsinks ή πάρε μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή που να ψύχει και τη γύρω περιοχή.

ib7pwmdi5.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ!:-)

Έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη ψύκτρα που να το κάνει αυτό?

Τα ramsinks υποθέτω τα ζητάω με αυτό το όνομα, σωστά?

Δημοσ.

Καμιά τέτοια αρκετή θα είναι. Αλλά και με λίγο adhesive με 5-6 ramsinks θα΄στρώσει. Μόνο που μπορεί να χρειαστεί να κόψεις κανα δυο για να χωρέσουν. Αυτά τα akasa είναι λεπτά και κόβονται εύκολα κατα μήκος των fins. Όποιο τσιπάκι είναι με τρία ποδαράκια εκεί πάνω που σου έδειξα του κολλάς ένα τέτοιο. Πρέπει να έχει και στο πλάι 1 το νου σου

Δημοσ.

Για την ψύκτρα-ανεμιστήρα δεν έχω σχόλια. Με 12cm fan θα το κάνει... igloo το κουτί!! :lol:

Καλή και η άλλη λύση, πιο φθηνή, αλλά πιστεύω το 1ο θα κάνει γενικότερα καλό στην όλη κατάσταση.

Να 'σαι καλά φίλε! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...