Προς το περιεχόμενο

MKV HD playback από DVD;

christos.p25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρητικά χρειάζεσαι έναν οδηγό που να μπορεί να δώσει sustained read rate >= 7x. Τέτοια ταχύτητα δε μπορούν να δώσουν όλοι, με το «καλημέρα» (από τις εσωτερικές σπείρες ενός δίσκου DVD). Άσε που οι buffers των οδηγών είναι τόσο μικροί που στο παραμικρό "glitch" κατά την ανάγνωση σε δισκάκια με χαμηλή/φθίνουσα ποιότητα, θα έχεις σίγουρο «σπάσιμο».

Απορία: Πού θα βρεις για αναπαραγωγή υλικό με 64Mbps bitrate; Είναι...τεράστιο! Ακόμη και επαγγελματικά συστήματα video archiving όπως το DVCPRO περιορίζονται στα 50Mbps...

Δημοσ.

parsifal βλακείες είπα τελικά... μπέρδεψα τα megabits/s με megabytes/s οσάν newbie :S, οπότε δικαιολογημένα απόρησες. Μα λέω κ εγώ 8 MB/s πολλά είναι LOL.

Το maximum bitrate σε ασυμπίεστο vc-1 από hd-dvd (.evo) ή blue-ray(.?) πόσο είναι; η απορία μου είχε να κάνει με το αν μπορώ π.χ να γράψω ένα segment από hd-dvd .evo σε dvd , χωρίς να έχω πρόβλημα σε playback on the fly. ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Δημοσ.

Όχι, το πιθανότερο είναι να μην έχεις πρόβλημα. 8Mbps είναι λίγο παραπάνω από τα Superbit DVDs που παράγει η Columbia Tristar και αυτά μπορούν να τα παίξουν όλα τα DVD players μια χαρά. Το θέμα είναι ότι αν δε γίνει author το δισκάκι ώστε να γραφτεί σε Mode2 (δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται αυτό, κάτι αντίστοιχο με τα miniDVD δηλαδή), αλλά έχεις αρχεία σε απλό Data DVD (Mode1 δηλαδή), κάθε PO physical error θα προκαλεί το glitch που αναφέρω παραπάνω, γιατί σε Mode1 τα drives συνήθως προσπαθούν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια error correction που έχουν. Αυτό σημαίνει απανωτές προσπάθειες ανάγνωσης του προβληματικού σημείου, μέχρι κάποιο όριο τερματικής αποτυχίας, πέρα από το οποίο συνεχίζει η ανάγνωση στους επόμενους sectors.

Βέβαια, υπάρχουν τόσο σοβαρά φυσικά σφάλματα σε δισκάκια που ακόμη και κανονικό authored DVD-Video μπορεί να προκαλέσει χοντρό πάγωμα σε μία ταινία. Εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές σε νοικιασμένα DVD με πολλές γρατσουνιές. Άρα, η περίπτωση αυτή θα πρέπει να θεωρείται non-issue...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...