Προς το περιεχόμενο

ιδιωτικός υπάλληλος....

bibibo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο agpr έχει δίκιο. Στην Ελλάδα αυτό θα μας φάει. Μάλλον οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι διεκδικώντας προνόμια και κερδίζοντάς τα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι παίρνει και λίγο η μπάλα και τους Ιδιωτικούς. Καλώς ή κακώς είναι οι μόνοι που μπορούν να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις που άλλοι δυστυχώς δεν μπορούν. Σίγουρα πάντα θα υπάρχει το χάσμα μεταξύ των προνομίων και ιδιαίτερα σε θέματα παροχών μητρότητας αλλά το να αντιμετωπίζουμε το θέμα χολώνοντας προς τους δημοσίους δεν οδηγεί πουθενά. Κακό σε όλους κάνουμε και στον εαυτό μας μαζί. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις δουλεύω σε Ιδιωτική Επιχείρηση και παράλληλα είμαι Ελεύθερος Επαγγελματίας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από τους πολίτες. Δεν είναι θέμα "να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα" διότι απλά ο γάιδαρος δε τρέφεται από ο γείτονα αλλά από όλους. Άρα οι ανισότητες είναι αδικία βάσει συντάγματος. Αν ο δημόσιος υπάλληλος πληρωνόταν από "άλλους" και όχι από εμάς, τότε ναι, μιλάμε για ζήλια και φθόνο, που ακόμα και τότε, αν λάβουμε υπόψιν πως το 99% αυτών των θέσεων είναι βύσμα, δικαιολογείται μερικώς!!

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος γιατι το επελεξα συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια. Το αν επραξα σωστα θα φανει στην πορεια. Ηξερα εκ των προτερον οτι θα φαω πολυ περισσοτερο ζορισμα και αγχος αλλα θα παρω περισσοτερα (ενα παραδειγμα). Δεν μου φταει το δημοσιο σε τιποτα, ουτε το ζηλευω. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας κανει τις επιλογες του. Αν δεν μπορει να ανταπεξελθει ας αλλαξει ροτα.

Δημοσ.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από τους πολίτες. Δεν είναι θέμα "να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα" διότι απλά ο γάιδαρος δε τρέφεται από ο γείτονα αλλά από όλους. Άρα οι ανισότητες είναι αδικία βάσει συντάγματος. Αν ο δημόσιος υπάλληλος πληρωνόταν από "άλλους" και όχι από εμάς, τότε ναι, μιλάμε για ζήλια και φθόνο, που ακόμα και τότε, αν λάβουμε υπόψιν πως το 99% αυτών των θέσεων είναι βύσμα, δικαιολογείται μερικώς!!

Η ανισότητα μπορεί να λυθεί με και με την άνοδο εκείνων που υστερούν, δεν είναι μονόδρομος η συνάντηση στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Αλλά αγαπητέ μου τα είπες όλα μόνος σου, ζηλεύεις και φθονείς το βύσμα, τα υπόλοιπα είναι κακοδεμένες σάλτσες. Από άνθρωπο που ζηλεύει και φθονεί το βύσμα τα κηρύγματα περί εργατικότητας και αποδοτικότητας ακούγονται γελοία. Φυσικά μπορεί πάλι να εννοούσες κάτι άλλο :-).

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν άνθρωποι που ούτε γεννήθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι ούτε διορίστηκαν με βύσμα, υπάρχουν και οι διορισμένοι μετά από εξετάσεις στον ΑΣΕΠ.

Δημοσ.

τι είναι αυτά ρε που λέτε? ποιός σας είπε ότι εμείς τρέφουμε τους δημοσιους υπαλλήλους? και αυτοι υπηρεσίες προσφέρουν.. τα γράμματα εσείς που τα μάθατε στα ιδιωτικά σχολεία? και anyway, δεν τρέφει κανείς κανέναν, ούτε οι δημόσιοι τους ιδιωτικούς ουτε οι ιδιωτικοί τους δημόσιους, μια διακίνησει υπηρεσιών και χρήματος γίνεται.. το ζήτημα είναι οτι άλλοι τρώνε τα χρήματα μας και μάλιστα με πολύ θράσος γι'αυτο μην κοιτάτε το δέντρο ενώ καίγεται το δάσος..

αυτά τα 7 εκ του θέμου για παράδειγμα, για να είμαστε και επίκαιροι, πιανού λεφτά ήταν?

και όλοι αυτοί οι μπιχλιάριδες που βγαίνουν με την μούρη την πλακέ στην tv και μας το παίζουν και μούρες, αυτοί πιανού λεφτά τρώνε... και όχι μόνο μας τα τρώνε αλλά τους ψηφίζουμε και όλας για να μας τα τρώνε.

Αηδία με πίανει :eek: σιχαμάρα (έπρεπε να ειχε και ένα emoticon που να ξερνάει κανόνικά, για να σας δείξω)

και ρε Ηοuston.. τι είπες ρε άτομο? εκβιασμός λέγεται το ότι αν ο άλλος με απολύσει θα χάσει χρόνο και χρήμα για να εκπαίδευση μια καινουργια? Τα έχεις μπερδέψει λίγο μου φαίνεται και σε θεωρούσα και έξυπνο παίδι.. αυτό δεν λέγεται εκβιασμός.. λέγεται γεγονός.... όπως το άσπρο είναι ασπρο και τα σκ@τ@ σκ@τ@@@@

Και δεν σου φταίνε αγόρι μου οι δημόσιοι υπάλληλοι, χαλάρωσε λίγο και ξεκόλλα, άλλοι σου πίνουνε το αίμα.... και γι αυτούς δεν είδα να κάνεις καμία νύξει...

πωω ρε γαμώτο τώρα κάτι θυμηθηκα..

κάπου δίαβασα ότι απαγορευονται οι πολιτικές συζητήσεις?

Για όλα οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε, αυτοί οι λεχριτες

Δημοσ.

δεν πινω καφέ με πειράζει

καλά το περίμενα ότι θα στραβώσεις..

οι μόνοι δημόσιοι που ειναι για κράξιμο είναι οι αστυνομικοί,

ρε έχουμε χιλίαδες αστυνομικούς και δεν έχουμε αστυνόμευση, αυτό πώς ακριβώς γίνεται?

και ας βγεί ένας εδώ να μου πεί ότι κάποιος καπου κάποτε έκανε κάτι γιάυτον

Δημοσ.
Ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος γιατι το επελεξα συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια. Το αν επραξα σωστα θα φανει στην πορεια. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας κανει τις επιλογες του. Αν δεν μπορει να ανταπεξελθει ας αλλαξει ροτα.

Δηλαδή μας λες ανοιχτά πως σου προσφέρανε θέση στο δημόσιο και αρνήθηκες???? Η αυταπατάσε και προσπαθείς να δικαιολογήσεις το χάλι του ιδιωτικού τομέα? Το δημόσιο είναι καλύτερα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Έχει ειδικοτητες σχεδόν για όλα τα επαγγέλματα και αν θες παραπάνω δουλειά, έχεις άαααααπλετο χρόνο για να κάνεις ότι γουστάρεις....

Δημοσ.
τι είναι αυτά ρε που λέτε? ποιός σας είπε ότι εμείς τρέφουμε τους δημοσιους υπαλλήλους? και αυτοι υπηρεσίες προσφέρουν.. τα γράμματα εσείς που τα μάθατε στα ιδιωτικά σχολεία? και anyway, δεν τρέφει κανείς κανέναν, ούτε οι δημόσιοι τους ιδιωτικούς ουτε οι ιδιωτικοί τους δημόσιους, μια διακίνησει υπηρεσιών και χρήματος γίνεται.. το ζήτημα είναι οτι άλλοι τρώνε τα χρήματα μας και μάλιστα με πολύ θράσος γι'αυτο μην κοιτάτε το δέντρο ενώ καίγεται το δάσος..

αυτά τα 7 εκ του θέμου για παράδειγμα, για να είμαστε και επίκαιροι, πιανού λεφτά ήταν?

και όλοι αυτοί οι μπιχλιάριδες που βγαίνουν με την μούρη την πλακέ στην tv και μας το παίζουν και μούρες, αυτοί πιανού λεφτά τρώνε... και όχι μόνο μας τα τρώνε αλλά τους ψηφίζουμε και όλας για να μας τα τρώνε.

Αηδία με πίανει :eek: σιχαμάρα (έπρεπε να ειχε και ένα emoticon που να ξερνάει κανόνικά, για να σας δείξω)

και ρε Ηοuston.. τι είπες ρε άτομο? εκβιασμός λέγεται το ότι αν ο άλλος με απολύσει θα χάσει χρόνο και χρήμα για να εκπαίδευση μια καινουργια? Τα έχεις μπερδέψει λίγο μου φαίνεται και σε θεωρούσα και έξυπνο παίδι.. αυτό δεν λέγεται εκβιασμός.. λέγεται γεγονός.... όπως το άσπρο είναι ασπρο και τα σκ@τ@ σκ@τ@@@@

Και δεν σου φταίνε αγόρι μου οι δημόσιοι υπάλληλοι, χαλάρωσε λίγο και ξεκόλλα, άλλοι σου πίνουνε το αίμα.... και γι αυτούς δεν είδα να κάνεις καμία νύξει...

πωω ρε γαμώτο τώρα κάτι θυμηθηκα..

κάπου δίαβασα ότι απαγορευονται οι πολιτικές συζητήσεις?

Για όλα οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε, αυτοί οι λεχριτες

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από το κράτος. Ποιος είναι το κράτος?Όλοι μας. Τη sony δεν τη πληρώνει το κράτος, αλλά η sony. Οι ιδιωτικοί πληρώνονται λοιπόν από τους πολίτες, από εσένα και εμένα. Όπως και οι πολιτικοί. Επομένως εγώ ο ιδιωτικός υπάλληλος πληρώνω τον δημόσιο. Ο δημόσιος δεν με πληρώνει....

Το ότι οι Ιδιωτικές εταιρίες πίνουν το αίμα των εργαζομένων είναι δεδομένο. Και κανείς δε θα ήθελε τον κόσμο της εργασίας να είναι "ιδιωτικό" αλλά "δημόσιο", όπως ήταν με τη γεννιά των γονιών μας. Ωστόσο μερικές φορές τα προνόμια του δημοσίου είναι υπερβολικά, σε τέτοιο βαθμό που ούτε οι εταιρίες μπορούν να δώσουν, ακόμα και αν ήθελαν στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Και επειδή αυτά τα προνόμια τα πληρώνω εγώ και εσύ, δε γουστάρω να υπάρχουν!! Δε μιλάμε τώρα για το 1 χρόνο εκτός δουλειάς που απολαμβάνουν οι δημόσιες μητέρες που είναι καλό μέτρο, μιλάμε για τα αίσχη:

Ξέρεις τι είναι ο άλλος να μην πατά καθόλου στη δουλειά και να του χτυπάνε κάρτα με υπερωρίες? Ξέρεις τι είναι να πηγαίνει ο άλλος στη δουλειά στις 12 και ο κοσμάκης να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του? Ξέρεις τι είναι ο άλλος να έχει σύνταξη μεγαλύτερη από το μισθό του? Ξέρεις τι είναι οι καθηγητές να βάζουν μεταξύ 20ρια στα παιδιά τους για να περάσουν πανεπιστήμιο ευκολότερα? Καλά, μη τα λέμε τώρα, τα ξέρουμε τα αίσχη. ΝΑ πουληθούνε όλα και να πήξει ο κάθε τεμπελχανάς.Και ας πληρώνω παραπάνω. Εγώ τουλάχιστον όταν μια μέρα θα γίνω δημόσιος υπάλληλος, θα σέβομαι τον κόσμο και θα θυμάμαι τι σημαίνει "σας γράφω στα....μου" . Γιαυτό, όποιος υποστηρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους , είναι για γιαούρτωμα. Δε μιλάμε τώρα για τη μειοψηφία, μιλάμε για άισχη που κάνουν σχεδόν όλοι. Στη ζωή μου μόνο έναν δημόσιο ύπαλληλο είδα να κάνει καλά τη δουλειά του, το χημικό μου στο Λύκειο, που έκανε καλύτερο μάθημα και από το φροντιστήριο. Χημεία από αυτόν έγραψα 19 στις πανελλήνιες.

Βέβαια αυτά τα αριθμητικά συμπεράσματα σχετίζονται πιο πολύ με την Ελληνική κατάντια,παρά με το δημόσιος vs ιδιωτικός, αλλά δε γουστάρω ρε παιδί μου να πληρώνω κάποιον που ΔΕΝ αποδίδει.

Δημοσ.

την sony δεν την πληρώνει το κράτος αλλά η sony... xa xa xa xa xa :lol: xa xa xaχα χα χα χα χα χα χα χα να σαι καλά μας έκανες και γελάσαμε, χα χα χα χα χα

ναι δεν βλέπεις γεννάει λεφτά η sony και τα τρώει μόνης της

μόνος σου το είπες, το κράτος είμαστε εμείς και την sony την πληρώνουμε εμείς και μάλιστα με το αζημειωτο.. άλλο θέμα τώρα αυτο, το πόσο κοιμισμένοι είναι οι καταναλωτές, συμπεριφέρονται όσο κοιμισμένα συμπεριφέρονται και οι υπάλληλοι

Τέλος πάντων δεν θα διαφωνίσω μαζί σου, ούτε γώ είμαι ευχαριστημένοι απο τον τρόπο που δουλευουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά αυτοι ζήτημα να μου τρώνε 50 λεπτά απο το μισθό μου κάθε μήνα.... δεν τους χρυσοπληρώνουν και όλας..

οι δρόμοι, τα πάρκα, οι καθαριότητα, τα πάρκινγκ, που είναι, δεν νομίζω να τα τρώνε και αυτά οι δημόσιοι υπάλληλοι

Δημοσ.

οι δρόμοι, τα πάρκα, οι καθαριότητα, τα πάρκινγκ, που είναι, δεν νομίζω να τα τρώνε και αυτά οι δημόσιοι υπάλληλοι

Αυτό είναι άλλο μέτωπο με άλλα διαμάντια της ελληνικής πραγματικότητας που θα έρθει και για αυτούς η ώρα....

Την πραγματικότητα της ευρωπαικής ένωσης θα τη νοιώσουμε καλύτερα!! Διότι υπογράψαμε ότι πρέπει να γίνουμε κράτος. ... και θα γίνουμε!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...