Προς το περιεχόμενο

ιδιωτικός υπάλληλος....

bibibo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και αυτό που λέω εγώ είναι ότι θα πρέπει και οι υπάλληλοι να διεκδικούν περισσότερα μαζικά...

δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτήν την δουλική συμπεριφορά τους, ο οποίος σαφώς οφείλεται στο ότι φοβούνται να μην χάσουν τη δουλεία τους.. παρολαυτά es ist zum kotzen (γερμανική έκφραση που σημαίνει είναι για να ξερνάς)

όταν σε κάποιο meeting έκανα νυξει για τις υπερωρίες οι ίδιοι οι υπάλληλοι εναντιώθηκαν λέγοντάς μου ότι έτσι είναι η κατάσταση και αν μου αρέσει...

δεν είμαι τίποτα μαρξίστρια αλλά λίγο περισσότερο τουπέ απο τους εργαζομένους δεν θα μας κάνει κακό, αντε γιατί πολύ τους καλομάθαμε, πουλάμε την εργασία μας, τον χρόνο μας, την ευφυία μας, θυσιάζουμε τα 2/3 της ζωής μας γι' αυτόυς και καλά θα κάνουν να μας έχουν στα όπα όπα.. γιατί αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια και κάνουν μπάνιο στα τζακούζι, πάνε και κάνουν σκί στις Άλπεις γιατι οι μάνες δεν έχουν χρόνο να δούν τα παιδιά τους και οι άντρες δεν έχουν χρόνο ούτε για να κ:X....

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Bibibo, μπορεί να έχεις και δίκιο( στα περισσότερα,όχι σε όλα),αλλά αυτή είναι η καπιταλιστική κοινωνία του σήμερα. Ο καθ'ένας πουλάει τον εαυτό του. Όποιος έχει την ικανότητα να το κάνει καλύτερα θα βγει κερδισμένος. Αν αντιδράσεις απερίσκεπτα όπως λες (και ζητάς και από άλλους να κάνουν το ίδιο) ,στην καλύτερη θα σε αγνοήσουν ,στην χειρότερη θα σε απολήσουν. Και αυτό γιατί δεν σε έχουν ανάγκη. Ούρα κάνουν αυτή που ψάχνουν για δουλεία. Σημασία έχει ο τρόπος που θα διαλέξεις να αντιδράσεις.

Δημοσ.
και δεν καταλαβαινω γιατι δεν πρεπει μια μανα να μεγαλωσει αυτη το παιδι της για το πρωτο χρονο τουλαχιστον, και οχι η φιλλιπινεζα!!!!

Οι γυναίκες που σφουγγαρίζουν σκάλες, που δουλεύουν στα εργοστάσια δεν μεγαλώνουν παιδιά?

Θέλεις κυρά μου του δημοσίου να κάτσεις να μεγαλώσεις παιδιά, κάτσε όσο θες και 1 και 2 και 5 χρόνια, εγώ τι φταίω να σε πληρώνω? (άνευ αποδοχών μλστ)

Δηλαδή μια κοπέλα μπορεί να πάρει αν δεν κάνω λάθος 3 χρόνια για διδακτορικό, σας λέω τώρα περίπτωση, μετά έκανε και 2 παιδιά και καθόταν συνολικά 5 χρόνια. Ε μετά πως να μη ξεσκίζουν καθημερινά την bibibo και την κάθε bibibo στη δουλειά? Πως θα βγουν αυτά ?

Άλλη βλακεία:

Κανει μια μάνα 2 κόρες κ 1 γιο μικρότερο. Τις παντρεύει, ενηλικιώνεται ο γιος (κάνει και μειωμένη θητεία εν τω μεταξύ στο στρατό, δήθεν προστάτης χαχαχα) και η μάνα εξακολουθεί να παίρνει το επίδομα πολυτέκνων.

Καταλάβατε τώρα πως μας παίζουν μπάλα: Κάνουν κοινωνική πολιτική με τις πλάτες τις δικές μας, μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα που λένε…

Άντε μετά εσύ bibibo κάνε υπερωρίες για να τα βγάλεις πέρα και να βγαίνει ο κύριος υπουργός στο γυαλί καμαρωτός για την κοινωνικοσοσιαλιστική του πολιτική…

Τίποτα, το κράτος ξέρει καλά να προστατεύει τα δικά του παιδιά, εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, εργάτες κτλ το πούλο.

garnele, σα πολύ αέρα δεν έχεις πάρει?

Δημοσ.

Όταν παντρευτείς φίλε afentiko7, πες στην γυναίκα σου όταν σπάσουν τα νερά της να ζητήσει 2-3 ώρες άδεια άνευ αποδοχών να πάει να γεννήσει, και μετά να γυρίσει στην δουλειά να κάνει και υπερωρία όσες ώρες έχασε για να μην πάει πίσω η επιχείρηση.

Και στην Γερμανία όταν κάνουν απεργία τα συνδικάτα μεταλλείων και ορυχείων κλάνει μέντες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μην συγκρίνεις ΗΠΑ με Ελλάδα. Εκεί έχουν πραγματικό καπιταλισμό, και μπορεί η Bibibo και η κάθε Bibibo να πάει με τσαμπουκά στο αφεντικό της και να πει ''μάγκα, αυτοί οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι λόγω της δικής μου προσφοράς και αν φύγω θα τους χάσεις, πέσε λοιπόν το μπόνους'', ενώ εδώ έτσι και αλλιώς βλέπεις πόρτα κατευθείαν και τρως μετά και πόλεμο μην τυχόν και σταθείς.

Μου φαίνεται ότι κάποιοι εδώ μέσα ή δεν δούλεψαν ποτέ τους, η δεν έχουν ανάγκη την δουλειά και αμπελοφιλοσοφούν.

Δημοσ.
Δηλαδή μια κοπέλα μπορεί να πάρει αν δεν κάνω λάθος 3 χρόνια για διδακτορικό, σας λέω τώρα περίπτωση, μετά έκανε και 2 παιδιά και καθόταν συνολικά 5 χρόνια.

Σορρυ φίλε, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Για το διδακτορικό εντάξει, ας παίρνει λιγότερα μιας και θα πληρώνεται για το διδακτορικό (λέμε τώρα, τίποτα δεν παίρνουν στην ελλάδα οι διδακτορικοί), αλλά σε μια γυναίκα που είναι να γεννήσει τι θα της πεις? Μην γεννήσεις, ή άμα θες να γεννήσεις δεν θα σε πληρώνω? Δεν πάει έτσι. Και δεν ξέρω εσύ αν είσαι παντρεμένος ή όχι, οι παντρεμένοι όμως ξέρουν οτι αυτές είναι δύσκολες καταστάσεις και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση τέτοια αντιμετώπιση.

δεν είμαι τίποτα μαρξίστρια αλλά λίγο περισσότερο τουπέ απο τους εργαζομένους δεν θα μας κάνει κακό, αντε γιατί πολύ τους καλομάθαμε, πουλάμε την εργασία μας, τον χρόνο μας, την ευφυία μας, θυσιάζουμε τα 2/3 της ζωής μας γι' αυτόυς και καλά θα κάνουν να μας έχουν στα όπα όπα.. γιατί αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια και κάνουν μπάνιο στα τζακούζι, πάνε και κάνουν σκί στις Άλπεις γιατι οι μάνες δεν έχουν χρόνο να δούν τα παιδιά τους και οι άντρες δεν έχουν χρόνο ούτε για να κ....

Μην το πάρεις προσωπικά, δεν σε ξέρω καν, αλλά στον ιδιωτικό τομέα τέτοιες ψευτομαγκιές δεν περνάνε. Και δεν περνάνε για τον απλό λόγο οτι ο κόσμος κάνει ουρά και περιμένει. Όπως είπα και πριν, για τον εργοδότη, ο εργαζόμενος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 'αναλώσιμος'.

Δημοσ.
Όταν παντρευτείς φίλε afentiko7, πες στην γυναίκα σου όταν σπάσουν τα νερά της να ζητήσει 2-3 ώρες άδεια άνευ αποδοχών να πάει να γεννήσει, και μετά να γυρίσει στην δουλειά να κάνει και υπερωρία όσες ώρες έχασε για να μην πάει πίσω η επιχείρηση.

Να παρει η γυναικα του που ειναι δημοσιος υπαλληλος οσο και αυτη του ΙΚΑ εννοει.Αλλα αν θελει παρπανω να μην εχει αποδοχες.Και γιαυτες τις γυναικες που εχουν επιχειρησεις εκει τι γινεται,εφοσον το Συνταγμα μας λεει οτι ολοι πολιτες ειναι ισοι απεναντι στους Νομους.Που εχουν αυτο το σουπερ και γεναιοδωρο ταμειο που οπου πας πληρωνεις απο την τσεπη σου κρατωντας βιβλιαρια.Περνει 400 ευρω και απο την επομενη στην δουλεια ετσι.Τωρα αν εκανες καισαρικη δικο σου προβλημα θα την πουν να μην εκανες.

Και στην Γερμανία όταν κάνουν απεργία τα συνδικάτα μεταλλείων και ορυχείων κλάνει μέντες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μην συγκρίνεις ΗΠΑ με Ελλάδα. Εκεί έχουν πραγματικό καπιταλισμό, και μπορεί η Bibibo και η κάθε Bibibo να πάει με τσαμπουκά στο αφεντικό της και να πει ''μάγκα, αυτοί οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι λόγω της δικής μου προσφοράς και αν φύγω θα τους χάσεις, πέσε λοιπόν το μπόνους'', ενώ εδώ έτσι και αλλιώς βλέπεις πόρτα κατευθείαν και τρως μετά και πόλεμο μην τυχόν και σταθείς.

Μου φαίνεται ότι κάποιοι εδώ μέσα ή δεν δούλεψαν ποτέ τους, η δεν έχουν ανάγκη την δουλειά και αμπελοφιλοσοφούν.

Αγαπητε φιλε

Μην Κανεις το μεγαλο λαθος να συγκρινεις τουε γερμανους με τους Ελληνες στην εργασια.Αν θελεις να κανεις την συγκριση μπορεις αλλα μονο με τους ελληνες που ζουν στην γερμανια που ειναι πιο Δουλευταρηδες απο τους γερμανους.

Στην γερμανια υπαρχει μια ειλικρινεια στις σχεσεις εργατων εργοδοτων.Πραγμα που τους κανει και τους δυο να καταλαβαινουν αλλα και να αγγιζουν τα προβληματα τους.Δεν θα ξεχασω που στην πρωτη ημερα της Μερκελ απολυθηκαν για το καλο της t online 32000 υπαλληλοι απο τους 132000 που ειχε για το καλο της επειχηρησης για να μπορουν να εχουν δουλεια οι αλλοι 100000.

Εδω ρε φιλε αν απολυσουν 1000 υπαλληλους του ΟΤΕ η της ΔΕΗ που πιστεψε με υπαρχει προσωπικο προς απολυση δηλαδη που δεν χρειαζεται,θα κλεισει το κεντρο της Αθηνας επαοριστον.Θα ξεχασουν οι ταξιτζηδες οως πανε στην Πανεπηστιμιου

Δημοσ.

Έχεις δίκιο για την ειλικρίνεια στις σχέσεις εργαζομένων-εργοδοτών στην Γερμανία. Αλλά σε αυτήν βοηθά και το αυστηρότερο και με περισσότερους ελέγχουν νομοθετικό πλαίσιο στην εργασία που ισχύει εκεί. Εκεί δεν κάνει κάνει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ό,τι του κατέβει.

Anyway, το παράδειγμα το ''τράβηξα λίγο από τα μαλλιά'' για να δείξω σε κάποιους ότι άσχετα με την κατάσταση που επικρατεί, ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί. Αν κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με τις αποδοχές τους, με'γεια τους με χαρά τους. Μην μας κάνουν όμως μαθήματα σωστής υπαλληλικής συμπεριφοράς... Και οι λύσεις του στυλ ''αν γουστάρεις πήγαινε αλλού'' απλά δεν είναι λύσεις.

Δημοσ.

εντελώς ξενερωτοι είστε τελικά.. ..

το μόνο που άκουσα ήταν "αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημα "

"πήγαινε αλλού αν δεν σου γουστάρει"

"ψευτομαγκίες... "

και δεν είπα ότι δεν έχω αποδεχτεί τις τωρίνες συνθήκες, έχω κάνει μια συμφωνία και την τηρώ αλλά δεν βλέπω για πιο λόγο να μην νιώθω ίση με το Big Boss

όσο μέχει αυτός ανάγκη αλλό τόσο τον έχω και γώ. Γιατι για να εκπαίδευση μια νέα είναι χάσιμο χρήματος και χρόνου

Anyway, αφήστε το καλύτερα γιατί όσο διαβάζω τις απόψεις όλο και περισσότερο ξενερώνω και απογοητευομαι ότι με τέτοια μυαλιά η κατάσταση απλώς θα πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ

Δημοσ.
Να παρει η γυναικα του που ειναι δημοσιος υπαλληλος οσο και αυτη του ΙΚΑ εννοει.Αλλα αν θελει παρπανω να μην εχει αποδοχες.Και γιαυτες τις γυναικες που εχουν επιχειρησεις εκει τι γινεται,εφοσον το Συνταγμα μας λεει οτι ολοι πολιτες ειναι ισοι απεναντι στους Νομους.Που εχουν αυτο το σουπερ και γεναιοδωρο ταμειο που οπου πας πληρωνεις απο την τσεπη σου κρατωντας βιβλιαρια.Περνει 400 ευρω και απο την επομενη στην δουλεια ετσι.Τωρα αν εκανες καισαρικη δικο σου προβλημα θα την πουν να μην εκανες.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις για πιο λόγο η εξίσωση πρέπει να γίνει προς τα κάτω; Γιατί θεωρείς σωστό να μειωθεί η γονική άδεια της δημοσίου υπαλλήλου και δε θεωρείς σωστό να αυξηθεί η άδεια της ιδιωτικού υπαλλήλου;

Μικρόψυχοι και θλιβεροί καταντήσαμε να φθονούμε αντί να επιδιώκουμε τη βελτίωση. Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας, γήρανσης του πληθυσμού και πρέπει να λάβει μέτρα ενίσχυσης, αν όχι της οικογένειας, τουλάχιστον της τεκνοποιείας, εσύ προτείνεις τον περιορισμό της γονικής άδειας. Ας κλείσουμε και τους παιδικούς σταθμούς, ας κλείσουμε τα νηπιαγωγεία, δε χρειάζεται να πληρώνουμε υπαλλήλους για να "παίζουν" με παιδάκια. Ας καταργήσουμε κάθε είδους φοροαπαλλαγή και επίδομα που δίνεται σε οικογένειες και τέκνα, όποιος θέλει και μπορεί να κάνει παιδιά, πρέπει να μπορεί να τα συντηρεί. Ας πάψουν τα ταμεία να συνεισφέρουν στις θεραπείες γονιμότητας, οι "στείροι" ας λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα.

Έπειτα ας πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα.

Όχι, δεν είμαστε στριμμένοι. Όχι, δεν είμαστε φθονεροί. Και προπαντώς δεν είμαστε κοντόθωροι. Απλώς εμείς ξέρουμε καλύτερα.

Ή μήπως όχι;

Δημοσ.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις για πιο λόγο η εξίσωση πρέπει να γίνει προς τα κάτω; Γιατί θεωρείς σωστό να μειωθεί η γονική άδεια της δημοσίου υπαλλήλου και δε θεωρείς σωστό να αυξηθεί η άδεια της ιδιωτικού υπαλλήλου;

Μικρόψυχοι και θλιβεροί καταντήσαμε να φθονούμε αντί να επιδιώκουμε τη βελτίωση. Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας, γήρανσης του πληθυσμού και πρέπει να λάβει μέτρα ενίσχυσης, αν όχι της οικογένειας, τουλάχιστον της τεκνοποιείας, εσύ προτείνεις τον περιορισμό της γονικής άδειας. Ας κλείσουμε και τους παιδικούς σταθμούς, ας κλείσουμε τα νηπιαγωγεία, δε χρειάζεται να πληρώνουμε υπαλλήλους για να "παίζουν" με παιδάκια. Ας καταργήσουμε κάθε είδους φοροαπαλλαγή και επίδομα που δίνεται σε οικογένειες και τέκνα, όποιος θέλει και μπορεί να κάνει παιδιά, πρέπει να μπορεί να τα συντηρεί. Ας πάψουν τα ταμεία να συνεισφέρουν στις θεραπείες γονιμότητας, οι "στείροι" ας λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα.

Έπειτα ας πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα.

Όχι, δεν είμαστε στριμμένοι. Όχι, δεν είμαστε φθονεροί. Και προπαντώς δεν είμαστε κοντόθωροι. Απλώς εμείς ξέρουμε καλύτερα.

Ή μήπως όχι;

Ο agpr έχει δίκιο. Στην Ελλάδα αυτό θα μας φάει. Μάλλον οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι διεκδικώντας προνόμια και κερδίζοντάς τα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι παίρνει και λίγο η μπάλα και τους Ιδιωτικούς. Καλώς ή κακώς είναι οι μόνοι που μπορούν να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις που άλλοι δυστυχώς δεν μπορούν. Σίγουρα πάντα θα υπάρχει το χάσμα μεταξύ των προνομίων και ιδιαίτερα σε θέματα παροχών μητρότητας αλλά το να αντιμετωπίζουμε το θέμα χολώνοντας προς τους δημοσίους δεν οδηγεί πουθενά. Κακό σε όλους κάνουμε και στον εαυτό μας μαζί. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις δουλεύω σε Ιδιωτική Επιχείρηση και παράλληλα είμαι Ελεύθερος Επαγγελματίας.

Δημοσ.
Μάλλον οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι διεκδικώντας προνόμια και κερδίζοντάς τα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι παίρνει και λίγο η μπάλα και τους Ιδιωτικούς.

εγώ πάλι νομίζω,,,, ότι διεκδικούν και κερδίζουν οι δ.υ. είναι εις βάρος μας. Εμείς τους θρέφουμε.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις για πιο λόγο η εξίσωση πρέπει να γίνει προς τα κάτω; Γιατί θεωρείς σωστό να μειωθεί η γονική άδεια της δημοσίου υπαλλήλου και δε θεωρείς σωστό να αυξηθεί η άδεια της ιδιωτικού υπαλλήλου; ;

πως θα γίνει αυτό , όταν όλες οι μικρομεσαίες επιχ. αργοπεθαίνουν.

όσο μέχει αυτός ανάγκη αλλό τόσο τον έχω και γώ. Γιατι για να εκπαίδευση μια νέα είναι χάσιμο χρήματος και χρόνου

σορυ, αλλά αυτό λέγεται εκβιασμός

Δημοσ.

σορυ, αλλά αυτό λέγεται εκβιασμός

το ότι αν μιλήσεις ή απαιτήσεις στη δουλειά, θα σου πάρουν το κεφάλι λόγω της ουράς ανέργων πίσω σου, πώς λέγεται τότε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...