Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση DVD drive σε Vaio


Kolofotias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!Έχω έναν φορητό Vaio VGN-FS115Z ο οποίος πλέον είναι εκτός εγγύησησης!Δυστυχώς τα έχει παίξει το DVD-RW που έχει και είναι το μοντέλο DW-D56A που έχει χρησιμοποιήσει η Sony σε αρκετά μοντέλα!Προς το παρόν έχω αγοράσει ένα εξωτερικό για να κάνω εγγραφές αλλά δεν γίνεται να κάνω boot και συνεπώς recovery στα αρχικά προγράμματα του Vaio με αυτό!Εάν χρειαστεί λοιπόν να αλλάξω λειτουργικό ή να επαναεγκαταστήσω το υπάρχον δεν θα μπορώ να το κάνω!Αυτό που σκέφτηκα μιας και η Sony ζητάει περί τα 300Ε για να το φτιάξει, είναι να το αλλάξω μόνος μου!Υπάρχει όμως πρόβλημα με το πορτάκι του και ένα περίεργο κόψιμο που έχει από τη μανα του και δεν είναι εντελώς τετράγωνο!Υπάρχει περίπτωση να τοποθετήσω άλλο DVD drive και να προσαρμόσω το παλιό πορτάκι στο καινούριο ώστο να ταιριάζει ακριβώς στα πλαστικά μέρη και να κλείνει όμορφα?

Δημοσ.

Όχι, δεν πωλείται μόνο του κανένα ανταλακτικό από τη Sony εκτοσ από μνήμες RAM και περιφερειακά....Γενικά στα βιβλιαράκια του φορητού έχει οδηγίες μόνο για προσθαφαίρεση μνημών.Οπότε πρέπει να αγοράσω κάποιο απ'εξω αλλα δε ταιριάζουν απο κανένα το πλαστικό-τελικο μέρος από το πορτάκι!

Δημοσ.
Το πλαστικό κατά 99% πρέπει να βγαίνει.

 

 

Θα είναι δύσκολη λες η διαδικασία? Βασικά πριν πάω να αγοράσω καινούριο θα δοκιμάσω πρώτα να το βγάλω αλλά βλέπω πολλέσ βίδες και κλιπς να το κρατάνε και με αποτρέπει....Αν είχε δοκιμάσει κάποιος????

Δημοσ.
Θα είναι δύσκολη λες η διαδικασία? Βασικά πριν πάω να αγοράσω καινούριο θα δοκιμάσω πρώτα να το βγάλω αλλά βλέπω πολλέσ βίδες και κλιπς να το κρατάνε και με αποτρέπει....Αν είχε δοκιμάσει κάποιος????

 

Πρέπει να είναι σχετικά εύκολη διαδικασία....στο δικό μου το FE είναι 2-3 βιδούλες. Το πλαστικό καλυμα βγαίνει εύκολο από το παλιό και το βάζεις στο καινούργιο. Πάντως αν νομίζείς ότι δεν θα τα καταφέρεις πήγαινε σε ένα ανεξάρτητο μαγαζί service και θα στο κάνει με λίγα σχετικά χρήματα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ!Θα κοιτάξω να το κάνω!Όχι τίποτα άλλο αλλά ένα drive κάνει 45Ε και δεν αξίζει να πληρώσω 280Ε στη Sony για να μου τοποθετήσει ένα επιδιορθωμένο με 6 μήνες εγγύηση....έλεος!

Δημοσ.

για αυτο κανεις φιλε επεκταση και εισαι αρχηγος εγω εκαψα μητρικη απο βλακεια και ημουν ευτιχως στο τελος την 3 ετιας...ολα τσαμπα εβαλαν και καινουριο πληκτρολογιο επειδη ηταν ψιλο χαλια δωρεαν...Φιλε υπαρχουν ειδικα σαιτ στο νετ με αποκλειστικα αυτη τη δουλεια διαθεση ανταλακτικων.Εγω ειχα βρει wireless swich για σονυ vaio fe-11-s

Δημοσ.

Offtopic

 

Δηλαδή θα έχω πληρώσει ήδη 1300+ για το Vaio και θα ξέρω σίγουρα ότι πρέπει να σκάσω άλλα 300 για την επέκταση εγγύησης.

 

Νομίζετε τα Vaio έχουν τόσο καλύτερα πλαστικά και τόσο καλύτερη οθόνη? Lifestyle φορητοί είναι. Κατι σαν κουστούμι Armani ή φόρεμα Aslanis. Να το αγοράσει κάποιος γιατί? Για να λέει ότι έχω Vaio?

 

Προτιμώ να τα δώσω στην Dell που θα έρθουν και στο σπίτι μου ή στην Toshiba που με τα ίδια χρήματα θα έχω πάρει κάτι πιο ισχυρό, πολλές φορές ανάλογης ποιότητας και θα μου φτάσουν τα χρήματα να κάνω 4 (!) τα χρόνια της εγγύησης.

 

Συν ότι ενισχύω και την τοπική οικονομία και μειώνω την ανεργεία (βρίσκει κανένας νέος -τεχνικός,τηλ,κτλ- δουλειά)

 

Συγνώμη για το offtopic μακάρι να λύσει ο Kolofotias το πρόβλημα. Την αφορμή μου την έδωσε το post του fsbmaniac.

Δημοσ.

Απλά σκέφτομαι ότι ένα απλό DVD drive για φορητό κάνει 45Ε και δεν αξίζει να πληρώσω την Sony!Κατάφερα και έβγαλα το πορτάκι πάντως, πολύ απλά ομολογουμένως, και απλά τωρα θα τον ανοίξω μόνος μου και θα τοποθετήσω ένα καινούριο LG!

 

VampireKiSS ->Είναι πολύ ακριβό 144$ και δεν βρίσκω κάτι φτηνότερο!

 

michalis2610 ->Μη λες τέτοια λόγια για τους Vaio!Θα πέσει φωτιά να σε κάψει!Αυτά που έχει σηκώσει ο δικός μου δεν θα τα άντεχε με τίποτα άλλο ανάλογο μηχάνημα!Σε ευαισθησία όλοι οι φορητοί πίστεψέ με ίδιοι είναι απλά δεν γίνονται θέμα οι βλάβες τους λόγω φτηνού service στις άλλες εταιρίες αλλά για το ακριβό sevice της Sony το ξέρεις από πριν και το επιλέγεις!Εκτός αυτού άλλο να παίρνεις 0,5Κg ελαφρύτερο φορητό από κάθε τι άλλο στην αγορά που έκανα εγώ πριν 3 χρόνια και να φαίνεται σαν 2 φύλλα χαρτί ανάμεσα στους HP και άλλο να έχεις φορητό που να χωράει 2 DVD Drives το ένα πάνω στο άλλο και να υπάρχει και χώρος για usb στα πλάγια....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...