@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Ο προβληματισμός μου έχει ώς εξής: To pc είναι gigabyte ga8nsli pro, intel d820 sta 2.8, 2gb ddr2 667,psw 500w. Σκέφτομαι την αγορά μίας 9600 στα 155? η ακομη και 8800gt 512 στο τσακύρ κέφι σε φθηνή υλοποιηση κ παλι... Αξιζει η τοποθέτηση μιας τέτοιας κάρτας ή ειναι ματαιο χωρίς περεταιρω αναβαθμιση? Δεδομενου οτι θέλω να παίξω και εγώ επιτέλους παιχνίδια όπως Crysis, Call of Duty κλπ που με την ταπεινη 6600 ουτε στα ονειρα μου
liopyr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 To crysis είναι λέξη τζιζ, αλλά με κάμποσες υποχωρήσεις θα μπορέσεις να το παίξεις. Το COD νομίζω σχετικά εύκολα. Σίγουρα ο επεξεργαστής σου θα κόβει κάπως μία τέτοια κάρτα, αλλά δεν είναι και κακό το υπόλοιπο σύστημα. Μία τέτοια κίνηση θα του δώσει αρκετό χρόνο ζωής ακόμα.
@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 To crysis είναι λέξη τζιζ, αλλά με κάμποσες υποχωρήσεις θα μπορέσεις να το παίξεις. Εκεί ειναι μάλλον που θέλω να καταλήξω... Θέτω το Crysis σάν παράδειγμα των όσων Games θα ακολουθήσουν άμεσα, και με την ταπεινή μου λογική, βγαίνω στο συμπέρασμα οτι άν το υπάρχον συστημά μου παίξει με το ζόρι ένα απο τα τελευταία παιχνίδια όπως είναι το Crysis μετά την αναβάθμιση, ίσως θα πρέπει να προσεγγίσω το θέμα διαφορετικα. Φοβάμαι μηπος και η διαφορά που θα κανει μια 8800 ή 9600 ειναι παρομοια με μία 8600gt (100+? διαφορα) στο εν λόγω συστημα...
antonl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Για να πάρεις μια γενική ιδέα: link Ο επεξεργαστής σου είναι ~20-30% χαμηλότερα από τον [email protected] που υπάρχει σ' αυτό το συγκριτικό. Επίσης η κάρτα είναι η 8800GTS 512MB. Τα settings είναι στο medium. Αν τα ανεβάσεις (στο high) οι διαφορές μικραίνουν και γίνονται κάπως έτσι (με 8800GTX).
Sadman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 το να παρεις μια 8600γτ την στιγμη που βγηκε η 9600γτ με τις διπλασιες+ επιδοσεις με λιγα ευρω παραπανο,μου φαινεται χαμενος κοπος και χρημα. Το cod θα το παιζεις μια χαρα ανετα(εγω το παιζω παντως στο full(με λιγα φιλτρα),εμενα παντως παιζει στα 1280χ1024 με ολα extra με 2xaa 4xaf εχει καπου στα 35fps μεσο ορο,αρα δεν θα εχεις προβλημα οποτε βουρ για την 9600γτ.
liopyr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Εκεί ειναι μάλλον που θέλω να καταλήξω... Θέτω το Crysis σάν παράδειγμα των όσων Games θα ακολουθήσουν άμεσα, και με την ταπεινή μου λογική, βγαίνω στο συμπέρασμα οτι άν το υπάρχον συστημά μου παίξει με το ζόρι ένα απο τα τελευταία παιχνίδια όπως είναι το Crysis μετά την αναβάθμιση, ίσως θα πρέπει να προσεγγίσω το θέμα διαφορετικα. Δεν βγαίνουν και πολύ συχνά τόσο βαριά παιχνίδια. Το Crysis νομίζω θα είναι το στάνταρ game benchmark τουλάχιστον...μέχρι να βγει crysis 2. Άλλωστε μιλάμε για μία mainstream κάρτα, όπως και να το κάνουμε, τα πολλά extra εφφέ/φίτρα/αναλύσεις δεν γίνεται να τα αγοράσεις με 150 ευρά! Φοβάμαι μηπος και η διαφορά που θα κανει μια 8800 ή 9600 ειναι παρομοια με μία 8600gt (100+? διαφορα) στο εν λόγω συστημα... Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Οι απώλειες που θα έχεις εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, και ευτυχώς τα περισσότερα παιχνίδια δεν ρίχνουν τόσο πολύ βάρος στην CPU που έιναι και το αδύνατο σημείο του συστήματός σου. Με λίγα λόγια, μία 8600 έχει ~τις μισές επιδόσεις από μία 9600, και οι απώλειες που θα έχεις εσύ θα κυμαίνονται από π.χ ~20% στην χειρότερη περίπτωση, εώς και 0%
@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Για να πάρεις μια γενική ιδέα: linkΟ επεξεργαστής σου είναι ~20-30% χαμηλότερα από τον [email protected] που υπάρχει σ' αυτό το συγκριτικό. Επίσης η κάρτα είναι η 8800GTS 512MB. Τα settings είναι στο medium. Αν τα ανεβάσεις (στο high) οι διαφορές μικραίνουν και γίνονται κάπως έτσι (με 8800GTX). Κατατοπιστικότατα τα Link σου Thank u all Οπότε πάμε να προλάβουμε τη 9600GT στα 155? απο το γνωστό μαγαζί και σε επόμενη φάση για 1 καλύτερο επεξεργαστή και τη φάγαμε και αυτη τη χρονιά με αξιοπρεπές μηχανημα... Αν και off topic... μέχρι τί CPU μπορώ να βάλω στο mobo που έχω? Site: (Gygabyte GA-8N-SLI PRO)
@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Κατατοπιστικότατα τα Link σου Thank u all Οπότε πάμε να προλάβουμε τη 9600GT στα 155? απο το γνωστό μαγαζί και σε επόμενη φάση για 1 καλύτερο επεξεργαστή και τη φάγαμε και αυτη τη χρονιά με αξιοπρεπές μηχανημα... Αν και off topic... μέχρι τί CPU μπορώ να βάλω στο mobo που έχω? Site: (Gygabyte GA-8N-SLI PRO) Άκυρο... μόλις είδα τί Site: CPU υποστηρίζει και κοντεψα να βαλω τα κλαματα... Τί πατέντα της Intel αυτή η σειρά D Τελικα... Οπότε πακετακι εν καιρό mobo kai cpu...
antonl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 [...]Αν και off topic... μέχρι τί CPU μπορώ να βάλω στο mobo που έχω? Site: (Gygabyte GA-8N-SLI PRO) Ωρέ έτοιμη απάντηση μας έδωσες Πάτα το "CPU Support List" στο link που παραθέτεις και θα δείς edit: ΟΚ το είδες! Καλά κι ο Q6600 δεν είναι κακός. Πιθανόν να τον βρεις σε συμφέρουσα τιμή (μεταχειρισμένο) σε μερικούς μήνες.
@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Ωρέ έτοιμη απάντηση μας έδωσες Πάτα το "CPU Support List" στο link που παραθέτεις και θα δείς edit: ΟΚ το είδες! Καλά κι ο Q6600 δεν είναι κακός. Πιθανόν να τον βρεις σε συμφέρουσα τιμή (μεταχειρισμένο) σε μερικούς μήνες. Εκτός απο το χάρισμα να μιλάω στον εαυτό μου, του γράφω κιόλας
@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Ο Q6600 δεν ειναι στο support list της μητρικής απ'οτι ειδα οπότε το θέμα θα με απασχολήσει μαλλον αργότερα...
antonl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Εκτός απο το χάρισμα να μιλάω στον εαυτό μου, του γράφω κιόλας Καλά δεν είναι τίποτα αυτό. Εδώ οι μισοί από μας μιλάμε στους υπολογιστές μας Καλές αγορές! edit: Ο Q6600 δεν ειναι στο support list της μητρικής απ'οτι ειδα οπότε το θέμα θα με απασχολήσει μαλλον αργότερα... Και ποιος είναι ο πέμπτος επεξεργαστής στη λίστα που παραθέτεις; edit2: Στραβομάρα μου. Τώρα είδα το N/A. Για να μην κάνεις απανωτά posts, μπορείς αν θες να χρησιμοποιήσεις το κουμπάκι "παράθεση".
@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Καλά δεν είναι τίποτα αυτό. Εδώ οι μισοί από μας μιλάμε στους υπολογιστές μας Σωστό και αυτό... Εμ το άλλο,που πληκρτολογείς στον ύπνο σου και ξυπνάς επειδή έχεις σκασει που δέ σου κάθεται ο κώδικας, η εντολή και αλλα διάφορα... Καλές αγορές! Thanks
@ZiSiS@ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Και ποιος είναι ο πέμπτος επεξεργαστής στη λίστα που παραθέτεις; Για ποιά λίστα μιλάς? edit: ok
outlaw star Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 φίλε η κάρτα για το σύστημα που έχεις εγώ πιστεύω ότι θα σου κάτσει κουτί...ούτε θα σου κόβει πάρα πολύ.όσο για τις διαφορές που θα έχεις σε σχέση με τη 6600 απλά αστρονομικές..εδώ εγώ είδα μεγάλη διαφορά απο 6600 σε χ1950 προ με pentium4 2,66 σε agp...όσο για το crysis μη το παίρνεις σα μέτρο σύγκρισης γιατί απλά τσακίζει ότι pc υπάρχει σήμερα.με εξαίρεση αυτό όλατα άλλα παιχνίδια θα τα παίζεις ικανοποιητικά μέχρι 1280χ1024
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.