tomhakkinen8 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Πρόσφατα απέκτησα μια Hauppauge WinTv HVR-3000. Την έβαλα στο σύστημα, πέρασα τα προγράμματα από το cd της, αποθήκευσα κανάλια, έχω εικόνα αλλά δεν έχω καθόλου ήχο. Από διάφορες συζητήσεις που έκανα με γνωστούς μου είπαν πως πρέπει να τη συνδέσω με καλώδιο με την κάρτα ήχου (Creative Live 5.1). Το πρόβλημα είναι ότι η κάρτα τηλεόρασης ΔΕΝ έχει έξοδο Line-out για τον ήχο έτσι ώστε να τη συνδέσω με το line in της κάρτας ήχου. Τι κάνω λάθος????
washcloud Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 συνήθως οι κάρτες ήχου έχουν 3 εισόδους("πράσινη" ,"κόκκινη" ," μπλε"),και αυτή που σ'ενδιαφέρει είναι η "μπλε"...Είναι έτσι ;
tomhakkinen8 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Την "πράσινη" μάλλον εννοείς. Αυτή είναι το line in. Το πρόβλημά μου δεν είναι που θα βάλω το βύσμα (mini-jack) στην κάρτα ήχου, αλλά που θα το βάλω στην κάρτα τηλεόρασης. Οι υποδοχές που έχει από πίσω είναι για την κεραία FM, την κεραία τηλεόρασης, για δορυφορική, s-video, Line In και τέλος μια υποδοχή όπου μπαίνει το "ματάκι" του remote. Καμμία άλλη. Εννοείται πως και στο εσωτερικό δεν έχει καμμία υποδοχή για να τη συνδέσω με την κάρτα ήχου απ' ευθείας μέσα στο case.
giannhs_29 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 ειχα και γς το ιδιο προβλημα καποτε και δεν βρηκα λυση πηγα σε ειδικο δεν μπορεσα να το φτιαξω
tomhakkinen8 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 ειχα και γς το ιδιο προβλημα καποτε και δεν βρηκα λυση πηγα σε ειδικο δεν μπορεσα να το φτιαξω Δεν μπορεί. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει να την κάνω να δουλέψει.
Angelcrow Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Παίξε λίγο με τα sound Proprties για αναπαραγωγή
washcloud Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Την "πράσινη" μάλλον εννοείς. Αυτή είναι το line in. . Δεν εννοώ καθόλου "την πράσινη".Η "πράσινη" είναι για το plug των ηχείων,η "κόκκινη" για του μικροφώνου,και "η μπλε" το "line in"...Είναι ΑΥΤΗ η κάρτα σου σωστά;Τότε έχει ΔΥΟ sockets που μπορείς να συνδέσεις το plug της "καλωδιογέφυρας".Υποθέτω πως είναι το "ακριανό"(με το μαύρο περίβλημα),αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να το συνδέσεις διαδοχικά και στα 2,να δεις "ποιό είναι το σωστό". (..ΛΕΣ βέβαια πως ΔΕΝ υπάρχει παρά ΜΙΑ μόνο υποδοχή-"line in" τη λες-αλλά....Αν δεν συμφωνεί η φωτό που υπέδειξα,με την δική σου κάρτα,κάνε τον κόπο αν μπορείς και ανέβασε 1 δικιά σου από τη δική σου κάρτα..)
tomhakkinen8 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Washcloud όντως αυτή είναι η κάρτα μου. Το βύσμα με το μαύρο περίβλημα είναι για το ματάκι του τηλεκοντρόλ. Η διπλανή υποδοχή είναι Line In 100% και ήχο δεν έχει βγάλει ποτέ. Έχω δοκιμάσει να τη συνδέσω και από εκεί αλλά δεν είχε αποτελέσματα. Και τις επιλογές στα sound properties τις έχω δοκιμάσει όλες. Δεν είχε αποτέλεσμα.
washcloud Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 δεν είμαι σίγουρος αν σε πιάνω,γιατί απ όσο ξέρω εγώ,το "ματάκι" συνδέεται στην "μαύρη" υποδοχή(δεν θυμάμαι το όνομά της,αλλά είναι εκείνη που θυμίζει την κλασσική ps2 mouse/keyboard) που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ μετά από την "είσοδο" για τη σύνδεση καλωδίου δορυφορικής κεραίας... Στη δική μου τουλάχιστον κάρτα,η διάταξη/συνδέσεις είναι όπως ακριβώς τα λέω.... Αν τώρα,το δικό σου "ματάκι",συνδέεται με "καρφάκι" στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ακριανή είσοδο....
tomhakkinen8 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Αυτή που λες που μοιάζει με θύρα ps2 είναι το s-video. To ματάκι μπαίνει στην τελευταία τρύπα τη μαύρη η οποία έχει και την ένδειξη IR δίπλα. Σε ευχαριστώ πάντως.
tempes Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Αν θυμάμαι καλά , πρέπει να περάσεις κάποιο driver από το cd της κάρτας ώστε να την βλέπει σαν είσοδο ήχου ή κάπως έτσι. Μέτα από τον μικτή ήχου βγάλε το mute από όλες τις συσκευές και εμφάνισε και όσες δεν έχει εκεί. Το επόμενο είναι ότι τον ηχώ τον ελέγχεις από το πρόγραμμα της κάρτας (wintv)κάπου εκεί πρέπει να ψαχτείς. Ολα αυτά σε XP σε vista δεν ξέρω πως πάει Πρώτα τρέχεις το σεταπ από το cd κάνεις επανεκκίνηση και τα βρίσκει όλα μόνο του, αν το έκανες χειροκίνητη εγκατάσταση τότε κάπου θα έχει μπέρδεμα .hcwclear είναι το αρχειακι για να πετάξεις τα σχετικά με την κάρτα και να ξανακάνεις εγκατάσταση όπως σου είπα
washcloud Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Αυτή που λες που μοιάζει με θύρα ps2 είναι το s-video. To ματάκι μπαίνει στην τελευταία τρύπα τη μαύρη η οποία έχει και την ένδειξη IR δίπλα. Σε ευχαριστώ πάντως. Σωστά,είχα ξεχάσει και την ονομασία,αλλά και τη χρησιμότητα αυτής της θύρας.Γιατί όπως είπα,το ir receiver της δικιάς μου κάρτας,μπαίνει σε θύρα που ΜΟΙΑΖΕΙ με s-video,ps2,etc... ...Οπότε,να καταλήξουμε στο ότι ΕΧΕΙΣ audio out "θύρα";Και ότι είναι αυτή που παρεμβάλλεται της s-video και της ir;Mην...ψάχνεις κάτι άλλο-εκεί είσαι.Τα θέματα τώρα είναι:Την "γέφυρα",την είχε μαζί της η κάρτα;Ή την αγόρασες εσύ;(αν ισχύει το 2ο,μήπως πήρες κάτι λάθος,γι' αυτό δεν έχεις ήχο;Μια επίσκεψη σε ηλεκτρονικό με την κάρτα ανά χείρας δεν θα 'ταν ασχημη ιδέα).Αν η γέφυρα ήταν μαζί με την κάρτα....η κάρτα...manual δεν έχει όπου να λέει για τη σωστή σύνδεσή της;(εδώείναι νομίζω το manual της σε pdf..). Να μην τονίσω κάτι για audio settings-είπες πως τα έχεις τσεκάρει όλα.... Απλά να ξαναγυρίσω σε κάτι που ΔΕΝ διευκρίνησες,και...ενίσταμαι:Το "καρφάκι" της γέφυρας που πάει στην κάρτα ήχου,μπαίνει στην "ΜΠΛΕ" υποδοχή,και ΟΧΙ στην "πράσινη"...(αν έχουν αλλάξει ΚΑΙ τα χρώματα των υποδοχών των καρτών ήχου,είναι ώρα νομίζω για σύνταξη...)
tempes Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 αυτή η κάρτα έχει μόνο audio In που μαζί με το s-video μπορείς να βλέπεις και να γραφείς από εξωτερικές συσκευές (π.χ. dvd , video vhs). Δεν έχει audio Out για να κάνεις γέφυρα όπως λες. Είπα και παραπάνω ότι την βλέπει σαν εσωτερική συσκευή και δίνει ήχο μέσω drivers
tomhakkinen8 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 tempes πιστεύω ότι έχεις δίκιο. Όντως έτσι φαίνεται να δουλεύει σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει ως τώρα στο net και σε διάφορα manual. Όσον αφορά τους drivers, έχω βάλει όλα τα προγράμματα από το cd (εκτός φυσικά από κάτι άχρηστα πχ ένα που έχει να σου λέει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των καναλιών) αλλά και πάλι τίποτα. Βουβαμάρα.
mihalakis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, ο ήχος μεταδίδεται μέσω οδηγών. Για εγκατέστησε τούτους http://www.wintvcd.co.uk/beta/HCW_ChanDB.exe και πες μας αν λυνει το πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα