Προς το περιεχόμενο

xp και vista σε ξεχωριστο partition

varvag1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω εγκατεστημενα τα xp την συγκεκριμενη στιγμη αλλα θελω να βαλω και τα vista σ ενα ξεχωριστο partition στον ιδιο σκληρο...αυτο ξερω οτι γινεται. αυτο που δεν ξερω ειναι αν μετα απο λιγο καιρο θελησω να σβησω τα xp τι θα κανω? απλα ενα φορματ στο partition με τα xp?θα λειτουργουν κανονικα τα vista μετα?εχω το συστημα της υπογραφης μου. 64bit ή 32bit vista προτεινετε?

Δημοσ.
εχω εγκατεστημενα τα xp την συγκεκριμενη στιγμη αλλα θελω να βαλω και τα vista σ ενα ξεχωριστο partition στον ιδιο σκληρο...αυτο ξερω οτι γινεται. αυτο που δεν ξερω ειναι αν μετα απο λιγο καιρο θελησω να σβησω τα xp τι θα κανω? απλα ενα φορματ στο partition με τα xp?θα λειτουργουν κανονικα τα vista μετα?εχω το συστημα της υπογραφης μου. 64bit ή 32bit vista προτεινετε?

Εγώ έτσι έκανα. και στη συνέχεια έκανα φορμάτ από τα vista τα ΧΡ και όλα καλά. πάντως σου συνιστώ να μην εγκαταστήσεις τα 64bit λόγω έλειψης driver και προγραμμάτων.

Δημοσ.
Εγώ έτσι έκανα. και στη συνέχεια έκανα φορμάτ από τα vista τα ΧΡ και όλα καλά. πάντως σου συνιστώ να μην εγκαταστήσεις τα 64bit λόγω έλειψης driver και προγραμμάτων.

ωραιος ρε φιλε! ευχαριστω! αν και τωρα πρεπει ν αποφασισω αν αξιζει να τα βαλω η οχι...α! και κατι αλλο!οτι data εχω στο τωρινο παρτιτιον απλα το μεταφερω στο αλλο ετσι?

Δημοσ.
ωραιος ρε φιλε! ευχαριστω! αν και τωρα πρεπει ν αποφασισω αν αξιζει να τα βαλω η οχι...α! και κατι αλλο!οτι data εχω στο τωρινο παρτιτιον απλα το μεταφερω στο αλλο ετσι?

Δεν χάνεται τίποτα εάν η εγκατάσταση γίνει σε άλλο partition. Και στο ίδιο να γίνει (πχ. καθαρή εγκατάσταση-όχι format), τα παλιά αρχεία μένουν, όπως και τα παλιά αρχεία των windows που μετανομάζονται (βέβαια αυτό είναι πιο επικίνδυνο). Καλά είναι πάντως να υπάρχει ένα backup των κρίσιμων αρχείων γιατί σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ίσως χρειαστεί να φορμάρεις το δίσκο από το cd εγκατάστασης και τότε δεν θα βρεις τίποτα. Για μένα η πιο σωστή και σίσουρη λύση είναι η εγκατάσταση δεύτερου λειτουργικού συστήματος σε άλλο δίσκο (δεύτερο) στον υπολογιστή.

Προσοχή λίγο με τα vista και το κλείδωμα των αρχείων τους (η ασφάλεια τα μάρανε!) γιατί μπορεί να μην μπορείς από άλλο λειτουργικό σύστημα.

Δημοσ.

ωραια λοιπον! εβαλα vista σε ενα αλλο partition(logical) στον ιδιο σκληρο και τρεχουν κανονικα και μ αρεσουν κιολας :P . εκανα και μεταφορα των δεδομενων μου απο το partition(primary) των xp και τωρα θελω να σβησω τα xp. τι κανω? απλα φορματ στο partition των xp? το οτι το ενα ειναι primary και το αλλο logical παιζει ρολο? υπαρχει partition magic και για τα vista για να κανω αυτη τη δουλεια? γνωριζεται καποιο εξισου καλο και για τα vista?

Δημοσ.

Μην τα σβήνεις ακόμα. Κάτσε λίγο να τα δουλέψεις κάνα 2μηνο και αν δεν έχεις πρόβλημα τότε βουρ.

Δημοσ.
Μην τα σβήνεις ακόμα. Κάτσε λίγο να τα δουλέψεις κάνα 2μηνο και αν δεν έχεις πρόβλημα τότε βουρ.

σωστο κι αυτο αλλα απλα ενα φορματ θα κανω και αυτο ειναι ολο ετσι? δεν πρεπει να κανω κατι αλλο ετσι?

Δημοσ.

Ας πουμε εχεις τωρα τα xp στο C, το 1ο partition,

και τα vista σε ενα αλλο partition, το D

(μεσα απο τα vista μπορει να βλεπεις οτι ειναι στο "c", αλλα απλα εχουν αλλαξει τα γραμματα. σου δειχνουν το d σαν c).

o bootloader twn vista (το μενου που σου δειχνει στην αρχη για να επιλεξεις xp or vista) ειναι εγκατεστημένο στο 1ο partition. με φορματ θα τον χαλάσεις.

1ον, αν πας να κανεις φορματ το 1ο partition μεσα απο τα Βιστα αμφιβάλλω αν θα σε αφήσει, ειναι δισκος συστήματος.

2ον αν κανεις φορματ με αλλο τρόπο, τα vista δεν θα φορτώνουν.

αν το κάνεις, ετοιμασε να μπουταρεις με το dvd των βιστα και να κανεις repair.

αν φοβάσαι τα repair, τοτε απλά κανε delete τα folder και τα αρχεια των XP , μέσα απο τα Vista. χωρις format.

οσα γραφονται εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=239763 αφορουν το ιδιο θέμα (ασχετα που ο αλλος είχε 2 XP installs)

Δημοσ.

Φιλε, μην μπαινεις στην διαδικασια να παιζεις με δυο λειτουργικα και μετα να σβηνεις το ενα και μετα πως.... και μετα γιατι....και μετα αμα....

Κανε τις δοκιμες που θες με τα vista και αν εισαι ικανοποιημενος,σωσε αρχεια που θελεις και μετα format και καθαρη εγκατασταση λειτουργικου και εισαι super

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...