assaya Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Από Lomar: για την ακρίβεια γράφει: Παράθεση: he new MacBook Pro features the latest mobile processor from Intel. The Intel Core 2 Duo runs on 45-nm process technology at speeds up to 2.6GHz with up to 6MB of L2 cache. Its SSE4 vector engine handles 128-bit computations in a single clock cycle, accelerating data manipulation by simultaneously applying a single instruction to multiple data. That means you can get more done in less time. Παίζουν πολλά βασικά. Μάλλον εννοεί ότι υποστηρίζει 128-bit instructions κ 64-bit data. Επίσης αυτό με το vector είναι κορυφή αλλά μάλλον είναι περισσότερο για video προς το παρόν ή κάτι. Είναι της ιδέας Single Instruction Multiple Data, SIMD, το οποίο βολεύει όταν έχεις πχ έναν πίνακα από οτιδήποτε κ θες να τρέξεις τις ίδιες εντολές σε όλα τα στοιχεία του πίνακα. Πχ όταν περνάς ένα φίλτρο στο Photoshop κτλ... Μεγάλη βελτίωση αλλά δεν έχω ιδέα κατά πόσο υποστηρίζεται προς το παρόν. Φυσικά κ είναι πολύ παλιά ιδέα έτσι... απλά τώρα βγήκε κ σε mainstream cpu's Intel. Αυτά.
haHa Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 ΟΚ,ξέρω για το διαφορετικό λειτουργικο και παρότι δεν το ξέρω έχω τη διαθεση να το μάθω αλλά είναι μόνο αυτό? Ναι μονο αυτο... Hardware ειναι ιδιο με αυτο που θα βρεις σε αλλα λαπτοπ..
Lomar Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 @assaya ενδιαφέρον, αλλά το macosx γενικότερα κάνει καλύτερη διαχείρηση των επεξεργαστών χ86 σε σχέση με τα windows, οπότε παίζει και οι εν λόγω εντολές να πιάνουν τόπο σε mac.
assaya Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Lomar βασικά νομίζω πως αυτές οι τεχνολογίες αν υποστηρίζονται θα είναι κ από win κ mac μια χαρά. Δν νομίζω ότι θα έχουν διαφορά τα os πάνω σε αυτά. Ίσως περισσότερο να έχει σχέση με τους compilers που θα κυκλοφορούν για κάθε os αλλά όχι με το os καθεαυτό. Επίσης μην περιμένεις καμιά βελτίωση αν δν χρησιμοποιείς αυτά τα instruction set για αυτά που είναι φτιαγμένα...
Sirina Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Σκεφτομαι να παρω υπολογιστη και εχω ακουσει μονο καλα λογια για τα μακ. Ωστοσο, οι γνωσεις μου για αυτα σταματουν στο οτι ειναι πολυ ομορφα. Θα μπορουσατε να μου πειτε γιατι ειναι καλυτερα απο τα υπολοιπα κομπιουτερ? Ποιες ειναι οι διαφορες τους?
assaya Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Sirina σαφώς θα μπορούσαμε αλλά εδώ είναι συγκεκριμμένο thread... θα ήταν μάλλον καλύτερα να κάνεις νέο ή να ψάξεις να δεις κάπου που θα έχει σίγουρα απαντηθεί η απαντησή σου. Αν κ αν κάνεις νέο θα βρείς απαντήσεις του τύπου είναι πιο όμορφο, είναι μούρη κτλ, οπότε καλύτερα αναζήτησε πληροφορίες στο web ή ακόμη ακόμη καλύτερα απλά πήγαινε πάρτο. Στο λέει άλλος ένας καμμένος αυτό, που έχει περάσει από σχεδόν όλα τα γνωστά είδη μηχανημάτων μέχρι στιγμής... Άσε που θα βολεύει για να ρίχνεις κ γκόμενους!
Freakster Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Παιδιά διαβάζω σήμερα ότι η Apple ζήτησε στους προμηθευτές να στοκάρουν macs και ipods.. http://gizmodo.com/5031072/apple-tells-retailers-to-stock-up-on-current-macbooks-and-ipods-dont-buy-one-now Γράφουν ότι είναι σημάδι ότι έρχεται καινούριο υλικό.. Τι (φήμες) ξέρουμε ως τωρα; Γιατί πήρα ipod nano 3g μόλις χτες (αααααργκκ) + (άσχετο, i know)?
christos43 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Εισαγετε το το τιμημενο (νεο macbook) δεν μπορω,δεν μπορω να περιμενω!!!Ουφ...
iced Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Παιδιά διαβάζω σήμερα ότι η Apple ζήτησε στους προμηθευτές να στοκάρουν macs και ipods..http://gizmodo.com/5031072/apple-tells-retailers-to-stock-up-on-current-macbooks-and-ipods-dont-buy-one-now Γράφουν ότι είναι σημάδι ότι έρχεται καινούριο υλικό.. Τι (φήμες) ξέρουμε ως τωρα; Γιατί πήρα ipod nano 3g μόλις χτες (αααααργκκ) + (άσχετο, i know)? Εννοείς να ξεστοκαρουν, δεν εχει λογικη
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Παιδιά διαβάζω σήμερα ότι η Apple ζήτησε στους προμηθευτές να στοκάρουν macs και ipods..http://gizmodo.com/5031072/apple-tells-retailers-to-stock-up-on-current-macbooks-and-ipods-dont-buy-one-now Γράφουν ότι είναι σημάδι ότι έρχεται καινούριο υλικό.. Τι (φήμες) ξέρουμε ως τωρα; Γιατί πήρα ipod nano 3g μόλις χτες (αααααργκκ) + (άσχετο, i know)? Δεν είναι απαραίτητα σημάδι για νέο υλικό. Μην ξεχνάς ότι αρχίζουν οι προσφορές για εκπαιδευτικά ιδρύματα και η Αpple ειδοποιεί τους μεταπωλητές της να στοκάρουν τώρα γιατί μετά θα τα φάνε όλα οι σπουδαστές/φοιτητές. Το σημάδι για νέο υλικό είναι όταν... πέφτει "πείνα" στην αγορά. Δηλ. υπάρχει ζήτηση για το Χ προϊόν κι η Apple δεν δίνει, λέει στους μεταπωλητές "περιμέντε λίγο, δεν έχω τώρα". Τότε ετοιμάζονται να βγάλουν καινούργια κόλπα.
Freakster Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Εννοείς να ξεστοκαρουν, δεν εχει λογικη Όπως γράφει το άρθρο, και έτσι όπως το καταλαβαίνω, να στοκάρουν, για να (ξε)πουλήσουν όσα περισσότερα μπορούν και μετά το σεπτέμβρη να προωθήσουν τις νέες σειρές. Φήμες ξέρω, αλλά όχι ότι δεν είναι καιρός για νέα μοντέλα.. Ειδικά το mini.. Και νεα touch ακούγονται.. Και νέα macbook..!
sten* Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Τελικά θα γίνει με το re-design στα macbook pros???? Αμάν πια μ'αυτές τις φήμες... Προσωπικά θέλω να πάρω macbook pro αλλά εφόσον ο χρόνος δεν με πιέζει περιμένω να βγουν τα καινούρια.... αλλά ως πότε ρε γμτ???? το milaraki σήμερα είχε ένα θέμα για μία φήμη όσον αφορά στην "ανανέωση" των mbp, αλλα ήταν ΦΕΪΚ... πότε επιτέλους θα έχουμε μια αληθινή είδηση ώστε να ελπίζουμε κ σε κάτι????
sten* Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Τι να πω... Ας κάνουμε το σταυρό μας κ ας ελπίσουμε... περιμένω πως κ πως να κάνω το switch.... Άντε να δούμε....
kpartsi Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Λένε για 9 Σεπτέμβρη επίσημη παρουσίαση των νέων ipod/mb/mpr.... Για να δούμε.... Και εγώ 2 μήνες τώρα τον καινούργιο MBP περιμένω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.