vanzelvoul Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Έχω ενα pc HP με PentiumD 950 3.4ghz αγνώστου motherboard και Ραμ 2Χ1γιγα η μια στα 533 και η αλλη στα 667! Ο δίσκος μου είναι 80άρης Sata και καρτα γραφικών albatron 8600gts 256 mb! Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κυρίως για παιχνίδια, ιντερνετ και ταινιες. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα πρεπει να αλλαξω M/B και τροφοδοτικό η να κρατησω α ιδια και να παρω επεξεργαστη, δισκο και αλλη μια ραμ στα 667 και να πεταξω την 533!!
Admiral1313 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ θα έλεγα να πάρει ςμια καινούρια κάρτα γραφικών. Δε θα δεις μεγάλη διαφορά με την καινούρια μνήμη. Προτείνω μία 9600gt.
pappous_soulis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 GIGABYTE GA-N650SLI-DS4L - 90? ή Asus P5K - 105? Core 2 Duo 8200 - 150? Twintech 9600GT - 160? Σύνολο: 400? / 415? Kαι είσαι έτοιμος.Αν πουλήσεις και τον επεξεργαστή σου μαζί με μητρική (~60?) και την κάρτα σου (~80?) θα'χεις αρκετά λεφτά για να πας σε μια 8800GT,να βάλεις και μια καλή ψύκτρα στον επεξεργαστή σου ΚΑΙ να σου μείνουν λεφτά στην άκρη.
vanzelvoul Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Οποτε με μια motherboard και επεξεργαστη θα ειμαι οκ? Γιατι το τροφοδοτικο μου πρεπει να ειναι 350αρι! Αλλα θα μου πεις αφου σηκώνει τον pentiumd μαζι με την καρτα γραφικών θα ειμα οκ! Την καρτα δεν την έχω ουτε 3 μήνες οποτε λεω να την κρατησω αλλο λίγο και να την αλλαξω αργότερα!
Bougas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 vanzelvoul,χρειαζεσε και τροδοφοτικο αν παρεις καινουρια καρτα γραφικων.
pappous_soulis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Πάντως τροφοδοτικό χρειάζεσαι καινούργιο,όπως και να'χει το θέμα..
without_name Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 μας ειπες τι τροφοδοτικο εχεις..? και τις μνημες δεν ειναι αναγκη να τις πεταξεις μπορεις να τις χαρισεις
admi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Αγαπητέ Vanzelvoul η χρήση του Η/Υ σου όπως μας είπες είναι κυρίως α)για παιχνίδια, β)ταινίες και γ)για internet, από την άλλη όμως δεν θέλεις να αλλάξεις την κάρτα γραφικών σου, που σημαίνει ότι σε καλύπτει σε επίπεδο games. Άρα αν δεν έχεις λεφτά για πέταμα πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αναβάθμιση από τη στιγμη που το υπάρχον σύστημα σου υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες ανάγκες σου.
vanzelvoul Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μωρέ πήρα καινουρια οθονη 22αρα και αφου ανεβηκαν οι αναλυσεις επεσαν λιγο οι επιδοσεις γιαυτό και σκέφτομαι την αναβάθμιση! Απλα τη καρτα γραικών την έχω παρα πολυ λίγο και δυσκολεύομαι να τη πουλήσω μισοτιμής με 3 μήνες μονο χρηση! Without_name: μαλλον αυτο θα κανω!
gerr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μα κυρίως η VGA είναι υπεύθηνη για τις αναλύσεις.. Πιστεύω ο επεξεργαστής καλύπτει τις ανάγκες της κάρτας.
kfyros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μα κυρίως η VGA είναι υπεύθηνη για τις αναλύσεις.. Πιστεύω ο επεξεργαστής καλύπτει τις ανάγκες της κάρτας. Απόλυτα σωστός ο gerr. Μόνο κάρτα γραφικών χρειάζεται. Ερώτηση : Μήπως το πρόβλημα σου δεν είναι η VGA αλλά η ίδια η οθόνη? Πολλές μεγάλες οθόνες δεν υποστηρίζουν υψηλό frame rate σε υψηλή ανάλυση, άρα δεν κάνουν για παιχνίδια και γρήγορες σκηνές video (λόγω flickering). Πχ αν η οθόνη δουλεύει maximum στα 60hz στην προτεινόμενη ανάλυση (είμαι της παλιάς σχολής , και δεν ξέρω από milliseconds), τότε δεν κάνει για παιχνίδια και ταινίες αλλά μόνο για desktop χρήση (office,web κλπ). Ψάξτο στα specs της οθόνης πριν χώσεις κι άλλα λεφτά.
pappous_soulis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Ερώτηση : Μήπως το πρόβλημα σου δεν είναι η VGA αλλά η ίδια η οθόνη?Πολλές μεγάλες οθόνες δεν υποστηρίζουν υψηλό frame rate σε υψηλή ανάλυση, άρα δεν κάνουν για παιχνίδια και γρήγορες σκηνές video (λόγω flickering). Πχ αν η οθόνη δουλεύει maximum στα 60hz στην προτεινόμενη ανάλυση (είμαι της παλιάς σχολής , και δεν ξέρω από milliseconds), τότε δεν κάνει για παιχνίδια και ταινίες αλλά μόνο για desktop χρήση (office,web κλπ). Άλλο τα frame rates,άλλο η συχνότητα σε Hz,και άλλο ο χρόνος απόκρισης σε ms. Τα'χεις μπερδέψει. Η οθόνη δεν είναι το πρόβλημά του.
sepultribe Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Άλλο τα frame rates,άλλο η συχνότητα σε Hz,και άλλο ο χρόνος απόκρισης σε ms.Τα'χεις μπερδέψει. Η οθόνη δεν είναι το πρόβλημά του. ειχα την εντυπωση πως ολα αυτα σχετιζονται μεταξυ τους : Hz [CRT] - ms [LCD/TFT] το max framerate που πιανει μια οθονη σε μια συγκεκριμενη αναλυση επειρεαζεται απο την max συχνοτητα που πιανει η οθονη στην ιδια αναλυση.Τωρα στο θεμα μας, αγαπητε φιλε με την 22αρα (LCD?) δυστηχως επελεξες μεγεθος οθονης η οποια για να παιξει τα σημερινα παιχνιδια σε native αναλυσεις θελει βαρβατη καρτα γραφικων. Και για να μη χαραμιζεται η καρτα γραφικων, πρεπει να εχεις καλο CPU. Και για να μη χαραμιζεται το CPU πρεπει να εχεις αρκετη και γρηγορη RAM. Παει λεγοντας με m/b, τροφοδοτικα ιστοριες, οποτε καταλαβαινεις οτι την πατησες λιγο πολυ. Εγω σου προτεινω να περιμενεις λιγο καιρο, μαζεψε 200-300 ευρω και κανε μια αναβαθμιση σε λιγο καιρο. Πλεον μπορεις να εχεις αξιολογο συστημα χωρις να χρειαζεται να ξοδεψεις πολλα. καλη τυχη
mihalakis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Αν αλλάξεις επεξεργαστή θα δεις ελάχιστη εως μηδαμινή διαφορά στα παιχνίδια γιατί θα αρχίσεινα σε περιορίζει η κάρτα γραφικών. Δεν ξέρω και τι επεξεργαστή μπορείς να βάλεις στο υπάρχον σύστημά σου γιατί με τους pentium και core2 δεν γνωρίζω τα σοκετς της intel. Έτσι υπάρχει η πιθανότητα να χρειάζεσαι και μητρική. Η κάρτα γραφικών που είναι και η πιο σημαντική στα παιχνίδια,δεν θέλεις να φύγει γιατί είναι καινούρια. Το να χαρίσεις τη μια μνήμη και να πάρεις από 533 μια στα 667 να ταιριάξει με την άλλη δεν θα σε ωφελήσει πάλι. Καλύτερα να μείνεις όπως είσαι κατα τη γνώμη μου. Είναι το πιο σοφό Κράτα ή μάζεψε λεφτά και πήγαινε γα αναβάθμση αργότερα. Αλλιώς κάνε την καρδιά σου πέτρα και δώσε την κάρτα τώρα και πήγαινε σε κάτι καλύτερο μαζί με τροφοδοτικό όμως.
vanzelvoul Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Η οθονη εχει 5 μιλισεκοντ χρόνο αποκκρισης και ειναι οτι πρεπει για ταινιες και παιχνιδια. Υπηρχαν και αλλες με δυο μιλλισεκοντ που τα πιανουν ομως με αλλο τροπο και στην ουσια εχουν 5 και δημιουργουν ghosting για αυτο το λογο. οποτε οπου ακουτε πολλα κερασια... Πριν την αγοράσω εριξα πολυ ψαξιμο! Τωρα εαν αλλαξω παλι καρτα γραφικών να παω σε 9600 η σε μια 8800? Και αν αλλαξω θα πρεπει ωποσδηποτε να παρω και τροφοδοτικο? Γιατι με το υπαρχον τροφοδοτικο δεν εχω προβλημα με την 8600 τη σηκωνει μια χαρα! Επισης μολις διαβασα οτι μια 9600 καταναλωνει 33% λιγοτερο απο μια 8800 λογω νεας τεχνολογιας. Αν παω σε καινουριο τροφοδοτικο τι προτεινετε? Και μια διορθωση στα χαρακτηριστικα του υπολογιστη μου: Ο δισκος ειναι σατα ΙΙ με 7200rpm. Δε ξερω επισης αν αυτο θα βοηθησει: Processors Information------------------------------------------------------------------------------------ Processor 1 (ID = 0) Number of cores 2 (max 2) Number of threads 2 (max 2) Name Intel Pentium D 950 Codename Presler Specification Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz Package Socket 775 LGA (platform ID = 2h) CPUID F.6.4 Extended CPUID F.6 Core Stepping C1 Technology 65 nm Core Speed 2392.3 MHz (12.0 x 199.4 MHz) Rated Bus speed 797.4 MHz Stock frequency 3400 MHz Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T L1 Data cache 2 x 16 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size Trace cache 2 x 12 Kuops, 8-way set associative L2 cache 2 x 2048 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size FID/VID Control yes FID range 14.0x - 17.0x VID range 1.116 V - 1.260 V Features XD, VT Chipset ------------------------------------------------------------------------------ Northbridge Intel i945G/GZ rev. A2 Southbridge Intel 82801GB (ICH7/R) rev. A1 Graphic Interface PCI-Express PCI-E Link Width x16 PCI-E Max Link Width x16 Memory Type DDR2 Memory Size 2048 MBytes Channels Dual Memory Frequency 265.8 MHz (3:4) CAS# 4.0 RAS# to CAS# 4 RAS# Precharge 4 Cycle Time (tRAS) 12 Bank Cycle Time (tRC) 16 Memory SPD ------------------------------------------------------------------------------ DIMM #1 General Memory type DDR2 Module format Regular UDIMM Manufacturer (ID) Hyundai Electronics (AD00000000000000) Size 1024 MBytes Max bandwidth PC2-4300 (266 MHz) Part number HYMP512U64BP8-C4 Serial number 00005061 Manufacturing date Week 31/Year 06 Attributes Number of banks 2 Data width 64 bits Correction None Nominal Voltage 1.80 Volts EPP no XMP no Timings table Frequency (MHz) 200 266 266 CAS# 3.0 4.0 5.0 RAS# to CAS# delay 3 4 4 RAS# Precharge 3 4 4 TRAS 9 12 12 TRC 12 16 16 DIMM #2 General Memory type DDR2 Module format Regular UDIMM Manufacturer (ID) Team Group Inc. (7F7F7F7FEF000000) Size 1024 MBytes Max bandwidth PC2-5300 (333 MHz) Part number Team-Value-667 Manufacturing date Week 27/Year 07 Attributes Number of banks 2 Data width 64 bits Correction None Nominal Voltage 1.80 Volts EPP no XMP no
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.