Προς το περιεχόμενο

Ήχος σκληρού και πρόβλημα εκκίνησης των Windows

panaitolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είμαι κάτοχος της μητρικής Asus P4C800-E Deluxe.Πάνω σε αυτή τη μητρική στον intel-raid controller έχω δύο 80gb maxtror σε raid 0 striping mode που δουλέυουν άψογα απο την πρώτη στιγμή.Στον controller της promise έχω άλλους δυο maxtor 300gb που τους χρησιμοποιώ ως αποθηκευτικό χώρο.

Το πρόβλημα που μου παρουσιαστικε χτες ειναι το εξης:

Τα windows xp κατά την εκκίνηση κολλάνε στο σημείο που αναγράφετε η φράση "Γίνεται εκκίνηση των windows" και ένας σκληρός κάνει ένα πολύ έντονο θόρυβο "κλακ κλακ κλακ κτλ" χωρίς να bootάρει το pc (κλασικό τέλος ζωής ενός σκληρού).Μέτα απο παρατήρηση μου διαπίστωσα ότι ο προβληματικός σκληρός είναι ο ένας απο τους δύο 300gb maxtor ο οποιος ειναι γεμάτος με αρχεια mp3 και αφαιρώντας τον όλα δουλεύουν ρολόι.

Ξέρει κανείς γιατι δεν bootάρει το pc όταν έχω συνδεδεμένο τον προβληματικό σκληρό αφού οι σκληροί που τρέχουν το λειτουργικό δουλεύουν κανονικά ??

Υπάρχει περιπτωση με κάποιο τρόπο να ελένξω και να σώσω τα mp3 μου απο το 300άρι?

Είναι ο πρώτος σκλήρος που μου παρουσιάζει κάτι τέτοιο.

Thx

Δημοσ.

σχετικά με το θέμα του boot δεν έχω κάποια ιδέα αλλά για να σώσεις τα mp3 soy η καλύτερη λύση ειναι να κατεβάσεισ μια πολύ μικρή έκδοση windows (vista live cd > google it!) η οποία κάνει boot απο το cd και βλέπει τους δίσκους έτσι ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου.

Δημοσ.

Μέσα απο vista live cd δεν βρήκα άκρη δοκιμάζοντας όμως με knoppix linux live cd ένω έβλεπα όλους σκληρούς δεν είχα σε κανέναν απο αυτούς πρόσβαση.Διάβασα κάποια threads googlάροντας για το knoppix αλλά και πάλι δεν κατάφερα να κάνω τους σκλήρους mount.Επόμενη λύση την οποία σκέφτομαι ειναι να πάρω ενα usb case μήπως και καταφέρω να κάνω κάτι.

Δεκτές όποιες ιδέες.

Δημοσ.

φοβάμαι πως τζάμπα πεδεύεσαι-αν σου κάνει αυτούς τους θορύβους ο δίσκος σημαίνει ότι "κόλλησε" ο μηχανισμός των κεφαλών,και αυτό σημαίνει πως έχεις 1 δίσκο "φυτό" (ζει,αλλά..δεν ζει).Το γιατί δεν μπορούν να φορτώσουν τα windows δεν ξέρω να στο περιγράψω τεχνικά,αλλά έχοντάς το ζήσει,απλά φαντάζομαι πως κάτι πάνε να διαβάσουν απ' το δίσκο και τα βρίσκουν μπαστούνια.Δοκίμασε να μπεις από safe mode (δεν θυμάμαι αν το έχω δοκιμάσει και τί γίνεται).Το να πάρεις θήκη για να τον κάνεις εξωτερικό,πάρε αν δεν "λυπάσαι" τα χρήματα(10 ευρώ έχει φθηνότερη),αλλά επίσης φοβάμαι πως θα σου κολλάνε τα windows μόλις τον συνδέεις.Χλωμότατο,αλλά μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κάποιο data recovery πρόγραμμα (active partition recovery πχ)με το οποίο μπορείς να φτιάξεις floppy δισκέτα,και να δεις ΑΝ μπορεί να δει τον δίσκο σου...Πάντως,η μόνη σίγουρη "λύση" είναι ας πούμε η http://www.tictac.gr ,που με γύρω στο χιλιάρικο (...) θα σου σώσει τα mp3,που δεν νομίζω να το αξίζουνε....

Δημοσ.

Τελικά μετά απο πολύ υπομονή και προσπαθεια καταφερα να μπω στα windows και όντως το πρόβλημα είναι στην κεφαλή του σκληρού.Το πρώτο πράγμα που έκανα ειναι η εγκατάσταση ενος file tree program μπας και μπορέσω να πάρω τουλάχιστον τη λίστα των αρχείων σε txt μορφή.Το άρχειο ειναι 1mb μεχρι στιγμής και η διαδικασία προχωράει πάρα πολύ αργά αφου κατα διαστήματα ο δίσκος ξεκολλάει.Το μόνο κακό ειναι οτι όσο ειναι κολλημένος ο δίσκος το pc είναι παγωμένο.

Anyway thanks για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

Αν δεν καταφέρεις κάτι,πριν την "εγκατάλειψη",δοκίμασε "an eye for an eye",να...παγώσεις δηλαδή τον δίσκο (βάλτον, σε σακκουλίτσα,στην..κατάψυξη,διαδοχικά για 15',30',60',120'...ΜΗΠΩΣ και μπορέσει με την συστολή να γίνει κάτι.Επίσης,αν η "ψυξη" δεν κάνει κάτι,"ελαφρά χτυπηματάκια"-σα να χτυπάς πόρτα-ίσως ξεκολλήσουν "κάτι"...Αυτές οι "τεχνικές" όμως,να είναι το ξαναλέω λίγο πριν τον πετάξεις-ή δώσεις γι' αντικατάσταση.Διότι "Στην κατάστασή" του,το κάθε τι μπορεί να τον αποτελειώσει.)Και ξαναλέω,δοκίμασε recovery application με floppy δισκέτα,έστω για να πάρεις το αρχείο του 1ος mb,γιατί τα windows είναι πιο "ζόρικο" περιβάλλον για το δίσκο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...