Skylined Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Τον τελευταίο καιρό δεν ασχολήθηκα με τις εξελίξεις του hardware των υπολογιστών και έτσι έχω μείνει λίγο πίσω (όχι και πάρα πολύ) και αναρωτιόμουν αν μπορούσατε να με βοηθήσετε. Βλέπετε στην υπογραφή μου τί έχω τώρα. Η μητρική και ο επεξεργαστής αγοράστηκαν τον Αύγουστο του 2006. Σκέφτομαι λοιπόν να χτυπήσω (όχι πολύ δυνατά όμως), τα εξής: ASUS P5K-E/WIFI-AP Θέλω μητρική με eSata, extreme overclocking δε θα κάνω, και επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω δύο κάρτες γραφικών οπότε μάλλον μπορώ να πάω και για μια πιο φθηνή μητρική. Μητρική με PCI-Express 2 αξίζει; Θα μου προσφέρει επιδόσεις σε σχέση με το PCI-Express; Δηλαδή αξίζουν τα παραπάνω λεφτά για την Gigabyte GA X38-DS4; Power Color HD3870 XT PCS 512MB Απ' ότι έχω δει η 3870 είναι γρηγορότερη από την 8800GTS 320, καίει λιγότερο ρεύμα και είναι πολύ πιο κρύα! Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Samsung SpinPoint HD501LJ ή κάποιον άλλο αθόρυβο 500άρη αλλά από την άλλη σκέφτομαι για αυτόν με τα 32MB Cache τα οποία δεν ξέρω αν κάνουν διαφορά, λογικά δεν πρέπει να "πετάει" ο σκληρός αυτός? Αλλά από την άλλη πόσο αθόρυβος είναι? Οι τρεις εσωτερικοί σκληροί που έχω τώρα θα αντικατασταθούν από τον καινούριο 500άρη και θα προστεθεί και ένας εξωτερικός eSata 500άρης για αποθήκευση, τον οποίον όταν θέλω ησυχία θα αποσυνδέω, απλά και ωραία. Core Duo Ε8400 ο οποίος προς το παρόν έχει πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα. Τώρα έχω τον Ε6600 με το speedstep ενεργοποιημένο, να τρέχει απ' τα 2 ως τα 3 GHZ και φιλοδοξώ να έχω τον E8400 να τρέχει απ' τα 2,4 μέχρι τα 3,6 και αυτό σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες και με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Συνολικά η αναβάθμιση θα μου κοστίσει περίπου 200 ευρώ. Περιμένω τις προτάσεις και τα σχολιά σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Skylined Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Κανείς; Πάντως μόλις διάβασα πως οι κάρτες που οι υπάρχουν σήμερα δεν αξιοποιούν το PCI-Express 2 οπότε δεν είναι απαραίτητο να πάω σε Χ38 chipset.
antonl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δε διαφωνώ στα parts που επέλεξες, αλλά έχεις κάποιο πρόβλημα με τον τωρινό υπολογιστή σου; Απλά επειδή πάνω-κάτω έχουμε το ίδιο hardware και δεν έχω παράπονο από άποψη ταχύτητας ό,τι κι αν κάνω (home usege/gaming). Αν πάλι σε έπιασε καταναλωτική μανία και θες να προβείς στην παραπάνω αγορά έχοντας υπόψη ότι δε θα δεις κάποια φοβερή βελτίωση, το καταλαβαίνω και πάω πάσο ΥΓ: Μη μου απαντήσεις "το Crysis δεν τρέχει σε very high πολύ καλά"
panaathas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 οραιο σε βρισκω...καλη συνθεση ειναι..η mobo ειναι μια χαρα αν και δεν χρειαζετε να πας σε πιο φτηνη με 1 slot gia gpu γιατι αφου κανεις αναβαθμιση και θα το κρατησεις ισως να αλλαξεις γνωμη..και εγω εχω την 3870 και ειμαι ευχαριστημενος απολυτα και απο επιδοσεις αλλα και απο θορυβο.αλλα θα συμφωνισω με τον antonl.Γιατι να αλλαξεις?δες την υπογραφη μου.Με αυτα τα κομματια παιζω crysis ολλα high και very high καποια ανετα...πιστευω κρατα το συστημα σου λιγο καιρο και αλλαζεις αργοτερα...
Skylined Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μ' έπιασε καταναλωτική μανία όντως γιατί έχω πολύ καιρό να αλλάξω κάτι στον υπολογιστή μου (απ' τον Ιούνιο του 2007) και πάω να σκάσω. Πέρα απ' αυτό το Raid 0 έχει γίνει αργό πλέον και οι τρεις σκληροί θα αντικατασταθούν με έναν για μείωση του θορύβου. Όσο για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών γνωρίζω όπως είπατε πως δε θα δω τρομερή βελτίωση των επιδόσεων αλλά κυρίως αποσκοπώ σε μείωση θερμοκρασιών και κατ' επέκταση θορύβου. Αφού εγκρίνετε το hardware και αφού το εγκρίνω και εγώ το χτυπάω λοιπόν. Όσο για το Crysis το σνομπάρω και δε το παίζω ούτε κρακαρισμένο.
Skylined Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Επίσης κάνω την αναβάθμιση γιατί η αλλαγή μητρικής, επεξεργαστή και κάρτας γραφικών δε θα μου κοστίσει πάνω από 100 ευρώ αφού θα πουλήσω το hardware που έχω τώρα. Tα υπόλοιπα θα πάνε στους σκληρούς η αλλαγή των οποίων είναι επιβεβλημένη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.