NeuroN Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Έτρωγε κάτι κολήματα ένας sata που έχω και έτρεξα το everest της lavalys. Τα αποτελέσματα του smart είναι αυτά Αυτό εδώ πόσο κακό είναι ξέρετε?
parsifal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, είναι πολύ κακό. Σημαίνει ότι η «αποθήκη» διαθέσιμων sectors που έχει ο δίσκος σου για να κάνει replace κάποιους προβληματικούς που δημιουργούνται, έχει εξαντληθεί γιατί για κάποιο λόγο ο δίσκος αναπτύσσει ελαττώματα σε πολύ περισσότερους sectors από το αναμενόμενο. Άμεσο backup, στη συνέχεια full έλεγχος με το διαγνωστικό πρόγραμμα της εταιρείας. Αυτό θα σου δώσει το κατάλληλο error code και το Serial Number του δίσκου που χρειάζεται για τις περαιτέρω ενέργειες αν είσαι ακόμη εντός εγγύησης.
GCMH Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Με πρόλαβε ο Parsifal. Ναι έχεις μεγάλο πρόβλημα...
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 ...εγώ απλά να "διευκρινήσω" :ΔΥΝΗΤΙΚΑ έχεις "μεγάλο πρόβλημα.Και δεν εννοώ ότι είπε κάτι στραβό ο parsifal-τουναντίον.Απλά να παραθέσω 1 εμπειρία μου που την έχω ξαναπεί στο φόρουμ,το ότι έχω δηλαδή δίσκο western digital "παμπάλαιο",του οποίου τα smart attributes είναι τα εξής. Failures και στο raw read,ΚΑΙ στο write error rate. Κι ο δίσκος (που φυσικά είχε βγάλει προβλήματα),μετά από write zeros που του έκανα,δεν έχει "χτυπήσει" από τότε (2+χρόνια τώρα)(..ζωή να 'χει). Τί θέλω να πω: ΑΝ είσαι εντός εγγύησης....ναι άλλαξέ τον. Αν όμως όχι,μπορείς να συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς,αλλά ΟΧΙ γι' αναντικατάστατα data.Kι όσο πάει....
parsifal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Αν τρέξεις το επίσημο διαγνωστικό της εταιρείας και επιστραφεί error code, το πρόβλημα δεν είναι δυνητικό. Αν αρνείσαι ότι αυτοί που κατασκεύασαν το δίσκο σου είναι και αυτοί που ξέρουν καλύτερα, τότε..."Good night and good luck" που έλεγε κι ο Murrow...
NeuroN Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, έτρεξα το powermax και βρήκε κάποιο πρόβλημα όπως είπε χωρίς να δώσει error-code. Έλεγε όμως να επιλέξω αν θέλω να αφήσω το πρόγραμμα να προσπαθήσει να το διορθώσει. Το επέλεξα και κατευθείαν μου είπε οτι διορθώθηκε το πρόβλημα. Οι reallocated sectors δεν άλλαξαν βέβαια. Θα δω αν μπορώ να το στείλω χωρίς error-code... αλλιώς θα κάνω ενα low level format μήπως αλλάξει τπτ.
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 parsifal,το έχω τρέξει το διαγνωστικό της WD,και φυσικά και "χτυπάει καμπανάκια"...Το είπα και πριν,αλλά ίσως να παρεξηγήθηκα,ας είμαι πιο ξεκάθαρος:ΔΕΝ εννοώ πως ότι είπες είναι "λάθος".Σε καμμία περίπτωση.Πάρα πολύ σωστά τα είπες.Και γι' αυτό και είπα ΚΑΙ εγώ του NeuroN,αν είναι εντός εγγύησης να τον γυρίσει τον δίσκο.Το "δυνητικά" το είπα,μόνο για την περίπτωση που δεν θα μπει στη διαδικασία της επιστροφής-και να μην πετάξει τον δίσκο,μπορεί ΑΝ τον βολεύει κάτι τέτοιο,να "δοκιμάσει την τύχη του",αποθηκεύοντας δεδομένα που ΔΕΝ θα τα "κλάψει",αν η τύχη του τελειώσει άνευ άλλης προειδοποίησης,μαζί με την ζωή του δίσκου...(ΕΧΩ "ανάγκη" τέτοιων δίσκων,γι' αυτό και το "προτείνω"...Παράδειγμα,να κατεβαίνουν σ' αυτόν,αρχεία που ΟΥΤΩΣ ή άλλως θα τα κάψω σε δισκάκια...Ή να έχω ένα δίσκο,για να περνάω επάνω λειτουργικά,και να κάνω ό,τι τεστ θέλω...).Και το μόνο "επιχείρημά" μου,περί "δυνητικότητας",είναι το ξαναλέω,η ΔΙΚΙΑ μου εμπειρία,μ' έναν σκληρό,"πολύ σκληρό για να πεθάνει"...
NeuroN Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 AAAA sok!! ποοοο. Δεν είναι σε εγγύηση!! γμτ. Τσέκαρα πρόχειρα χθές τον άλλο sata και υπέθεσα οτι και αυτός θα είναι στην εγγύηση....
EddieObscurant Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Συμφωνώ με όσα είπατε όλοι οι παραπάνω, απλώς να τονίσω, αν δεν κάνω λάθος, ότι το μόνο πρόβλημα το φίλου μας, απ'οτι δείχνει το s.m.a.r.t. είναι καθαρά bad sectors και όχι κάτι άλλο (πχ read error rate, spin-up time κλπ). Δλδ το πολύ πολύ να χάσει τα δεδομένα που αποθηκεύονται στα συγκεκριμένα σημεία πρίν τα μαρκάρει ο δίσκος. Δλδ δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να μην ξεκινάει ο δίσκος στα καλά καθούμενα, ή να κάνει τα λεγόμενα "χτυπήματα". Αυτήν την εντύπωση έχω, αν κάνω λάθος (πολύ πιθανόν) παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος.
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 δυστυχώς το reallocated sector count είναι "εξ' ίσου" σημαντικό attribute:Εκτός απ' το ότι δηλώνει πως "τέρμα οι καβάτζες μίστερ",το να φτάσει στο σημείο αυτό,δηλώνει και την "αυξητική τάση του προς ψοφολόγημα"...Εκτός κι αν όπως είπα,σταθεί ο φίλος "τυχερός",και του κρατήσει καιρό ακόμα(..το ότι είναι Maxtor επίσης,είναι από..μόνο του 1 κακό attribute.... )
NeuroN Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Τελικά το low level format δεν κανει τπτ σε αυτή την περίπτωση. Λειτουργεί ακόμα μια χαρά όμως, ετσι του φόρτωσα μόνο ταινίες που μπορώ να ξαναβρώ και είμαι οκ για τώρα.
alex89 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Ναι, έτρεξα το powermax και βρήκε κάποιο πρόβλημα όπως είπε χωρίς να δώσει error-code. Έλεγε όμως να επιλέξω αν θέλω να αφήσω το πρόγραμμα να προσπαθήσει να το διορθώσει. Το επέλεξα και κατευθείαν μου είπε οτι διορθώθηκε το πρόβλημα. Οι reallocated sectors δεν άλλαξαν βέβαια.Θα δω αν μπορώ να το στείλω χωρίς error-code... αλλιώς θα κάνω ενα low level format μήπως αλλάξει τπτ. Μπορείς να μου πεις τι ακριβώς κάνει αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποίησες το powermax και αν κάνει δουλειά; Επισης κάποιο url αν έχεις για να το κατεβάσω ή για να το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ
alex89 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Maxtor Powermax 4.23 Σε ευχαριστώ πολύ washcloud
washcloud Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ washcloud Να ΄σαι καλά alex89,δεν κάνει τίποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.