Προς το περιεχόμενο

απορίες - ηλεκτρονικό εμπόριο

homer a1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Έχω κάποιες απορίες σε σχέση με τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.

Θα ήθελα την συμβουλή μελών με σχετική πείρα στο θέμα και την παραπομπή τους σε links για περαιτέρω μελέτη.

1. ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διέπεται από το ίδιο καθεστώς φορολόγησης με ένα κανονικό κατάστημα;

2. Από που και τι είδους άδεια χρειάζομαι;

3. Αν ανοίξω κατάστημα στο ebay πέραν των κρατήσεων του ebay για τις υπηρεσίες του, υποχρεούμαι να δηλώνω τα έσοδά μου στην δήλωση εισοδήματος και να φορολογούμε για αυτά;

4. Αν θελήσω να πουλήσω κάτι μεταχειρισμένο για το οποίο δεν έχω απόδειξη αγοράς πλέον (πχ ένα παλιό έπιπλο) παρανομώ;

Ζητώ συγνώμη αν μερικές ερωτήσεις ακούγονται αφελείς αλλά στο παρόν στάδιο δεν έχω σχετικές γνώσεις.

Ευχαριστώ

ΥΓ: Δεν ενδιαφέρομαι για τρόπους φοροδιαφυγής. Ζητώ να μάθω τι ισχύει και πως θα στήσω ένα τέτοιο κατάστημα νόμιμα

Δημοσ.
Χαιρετώ,

Θα ήθελα την συμβουλή μελών με σχετική πείρα στο θέμα και την παραπομπή τους σε links για περαιτέρω μελέτη.

1. ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διέπεται από το ίδιο καθεστώς φορολόγησης με ένα κανονικό κατάστημα;

3. Αν ανοίξω κατάστημα στο ebay πέραν των κρατήσεων του ebay για τις υπηρεσίες του, υποχρεούμαι να δηλώνω τα έσοδά μου στην δήλωση εισοδήματος και να φορολογούμε για αυτά;

4. Αν θελήσω να πουλήσω κάτι μεταχειρισμένο για το οποίο δεν έχω απόδειξη αγοράς πλέον (πχ ένα παλιό έπιπλο) παρανομώ;

Ζητώ συγνώμη αν μερικές ερωτήσεις ακούγονται αφελείς αλλά στο παρόν στάδιο δεν έχω σχετικές γνώσεις.

Ευχαριστώ

ΥΓ: Δεν ενδιαφέρομαι για τρόπους φοροδιαφυγής. Ζητώ να μάθω τι ισχύει και πως θα στήσω ένα τέτοιο κατάστημα νόμιμα

Για τις ερωτησεις 1 και 2 εχω την εντυπωση οτι θα πρεπει να ρωτησεις ενα φοροτεχνικο η ενα καλο λογιστη. Για την ερωτηση 3 ναι και οσον αφορα την ερωτηση 4, οχι δε παρανομεις

Δημοσ.
Χαιρετώ,

Ευχαριστώ

1. Ναι, ακριβώς από το ίδιο.

2. Από την εφορία, όπως και το φυσικό κατάστημα. Πρέπει να κάνεις έναρξη.

3. Κανονικά ναι αλλά γενικά δεν θα χρειαστεί ποτέ γιατί δεν μπορείς να εντοπιστείς εύκολα.

4. Κανονικά πρέπει να έχεις απόδειξη αγοράς αλλιώς είναι "μαύρη" πώληση. Νομίζω (αλλά πρέπει να ρωτήσεις την εφορία) ότι μπορείς ως ένα όριο χρημάτων να μην χρειάζεσαι απόδειξη, αλλά θα είναι λίγα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...