Προς το περιεχόμενο

ΕΛΕΟΣ πια με τα Vista σε καθε laptop!!!! πως θα βαλω ΧP se SATA laptop????

papeipa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω βαρεθει να μου φερνουν οι φιλοι τα καινουρια πανακριβα Laptop τους και προσπαθωντας να περασω στο 1ο partition XP και στο 2ο Vista , η εγκατασταση των ΧΡ να μου γραφει οτι δεν υπαρχει σκληρος στο Laptop!!!

Ξερω ξερω πρεπει να περασω τους drivers του SATA Controller να πατησω F6 κτλ.

Αλλα δεν εχουν δισκετα τα Laptop!!!

Τι γινεται δηλαδη εγω θελω τα XP μου και οχι μονο τα Vista BSOD Edition!!

Καμια ιδεα?

Να βρω τους Sata Drivers και να φτιαξω καινουριο δισκακι ΧΡ με αυτους μεσα ???Ειναι η μονη λυση? Που τους περναω και ποια ειναι τα βηματα στο Setup????:cry::mad::X

Δημοσ.

Αντί να βρίζουμε και να πετάμε τα vista, μπορούμε να πάρουμε ένα βιβλιαράκι - ναι όπως κάναμε και με τα ΧΡ, τότε - και να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τον κόσμο τους. Ίσως και να μας αρέσει...

Εγώ προσωπικά τα έβγαλα από το desktop - όπου τα είχα βάλει δοκιμαστικά - αλλά δεν τα βγάζω από το laptop. Εκεί είμαι απολύτως ικανοποιημένος μαζί τους...

Δημοσ.

Τα cd με τα ΧΡ που θα βάλεις πρέπει να έχουν το Service pack 2 γιατί το μηχάνημα έχει SATA σκληρό και αν δεν το κάνεις αυτο δεν θα δέχεται την εγκατάσταση ότι και να κάνεις.(δεν εννοώ να βάλεις ΧΡ και μετά το Service Pack, αλλά να έχεις slipstreamed CD των ΧΡ με SP2).

Δημοσ.

Νομίζω ότι πλέον το πρόβλημα στα vista είναι μόνο θέμα συνήθειας. Οι ασυμβατότητες που υπήρχαν στις αρχές έχουν εξαλειφθεί και οι σχετικά πρόσφατοι υπολογιστές τα σηκώνουν άνετα (αρκούν 2GB Ram, αμελητέο κόστος).

Επιπλέον το θεωρώ ένα εξαιρετικά σταθερό λειτουργικό (και με το SP1 που βγαίνει μέσα Μαρτίου όλα δείχνουν πως θα "πετάει"), κάνει καλύτερη διαχείρηση των διπύρηνων επεξεργαστών από τα ΧΡ (όταν βγήκαν τα ΧΡ πριν 7 χρόνια ούτε που τους είχαν ονειρευτεί τους 2πύρηνους) και υποστηρίζει DirectX10.

Και όλα αυτά σας τα λέει ένας φανατικός πολέμιος των Vista μέχρι πρότινος.;)

Σημείωση: Άλλο πράγμα βέβαια να πειστείς για τα Vista και να τα βάλεις επειδή γουστάρεις, και άλλο να προσπαθούν να στα επιβάλλουν με το ζόρι, έστω και έμμεσα (π.χ. καινούργια λαπτοπ).

Δημοσ.

καποια απο τα λαπτοπ εχουν ρυθμιση στο bios να αλλαξεις τον controller απο sata-ahci σε ide λειτουργια και δεν χρειαζεσαι drivers εγω το εκανα μετα απο αναβαθμιση bios σε ενα acer και ολα δουλεψαν κανονικα...να εξασφαλισεις οτι εχεις και ολους τους drivers των συσκευων που χρειαζεται για xp

Δημοσ.
καποια απο τα λαπτοπ εχουν ρυθμιση στο bios να αλλαξεις τον controller απο sata-ahci σε ide λειτουργια και δεν χρειαζεσαι drivers εγω το εκανα μετα απο αναβαθμιση bios σε ενα acer και ολα δουλεψαν κανονικα...να εξασφαλισεις οτι εχεις και ολους τους drivers των συσκευων που χρειαζεται για xp

Kάνε αυτό που λέει ο vagchrist και θα δουλέψει σίγουρα. Την διαφορά από αν ο σκληρός δούλεβε ως sata δεν θα την καταλάβεις.

Δημοσ.
Εχω βαρεθει να μου φερνουν οι φιλοι τα καινουρια πανακριβα Laptop τους και προσπαθωντας να περασω στο 1ο partition XP και στο 2ο Vista , η εγκατασταση των ΧΡ να μου γραφει οτι δεν υπαρχει σκληρος στο Laptop!!!

Ξερω ξερω πρεπει να περασω τους drivers του SATA Controller να πατησω F6 κτλ.

Αλλα δεν εχουν δισκετα τα Laptop!!!

Τι γινεται δηλαδη εγω θελω τα XP μου και οχι μονο τα Vista BSOD Edition!!

Καμια ιδεα?

Να βρω τους Sata Drivers και να φτιαξω καινουριο δισκακι ΧΡ με αυτους μεσα ???Ειναι η μονη λυση? Που τους περναω και ποια ειναι τα βηματα στο Setup????:cry::mad::X

Έλεος πια με αυτό το downgrade!! :mad:

Σε ένα χρόνο όλοι θα έχουν VISTA

Το ίδιο είχε γίνει με τα ΧP και τα 98 :-)

Πάρτε το απόφαση

ή VISTA ή LINUX

Μέση λύση δεν υπάρχει

Καιρός να συνηθίσετε ;)

Δημοσ.
Υπαρχει λυση φιλε μου αυτο που εκανα εγω :

LINUX KAI XP KAI VISTA , αφου μπορω γιατι οχι?

Σε ένα χρόνο θα έχεις ξεχάσει πώς είναι τα ΧP..;);)

Δημοσ.

ΕΛΕΟΣ με αυτό το πρόβλημα βρε παιδιά. Πάρτε επιτέλους ένα cd των XP με ενσωματομένους sata drivers. Είναι τόσο απλό...υπάρχουν χιλιάδες με λίγο ψάξιμο.

Απο εκεί και πέρα συνεχίζω και πιστεύω ότι τα VISTA είναι ένα πολύ καλό λειτουργικο (καλύτερο από τα XP) και το μόνο που απαιτείται είναι ένα μικρο χρονικό διάστημα εξοικίωσης.

Δημοσ.

σvista είναι το λειτουργικό του μελοντος κατά απόφαση της μικροσοφτ. Εγώ που είμαι πληροφορικος δεν εχω καταλάβει τι παραπάνω σου δείνουν εκτός από φιγούρα (και κάτι ψιλά σε ασφάλεια) αλλά ουτε παλαιότερα μπορούσα να καταλάβω τι παραπάνω δείνουν τα XP από τα 2000 (από τα 98 καταλάβαινα, ότι τα 2k,xp ήταν πιο σταθερά είχαν NTFS security, USB removable κτλ ). Τελικά διαπίστωσα ότι τα xp είναι πιο γρήγορα από τα 2Κ αρκεί να έχουν την μνήμη που θέλαν και γενικά είχα μια αυρα ότι είναι καλύτερα.

Με τα σvista το ίδιο λέω. Αυτή την στιγμή ΔΕΝ καταλαβαίνω τι παραπάνω (ουσιαστικό) εκτώς από το (ηλήθειο για μένα χρησιμο σε άλλους) UACκαι την όμορφη φιγούρα που ΝΑΙ μπορούσες να έχεις με τόοοσα 3-party προγράμματα του εμπορίου.

Αν και η Microsoft βιάστηκε να τα πετάξει, μάλλον γιατι κανένας δεν άλλαζε hardware τόσα χρόνια αν το πισι του έτρεχε XP. Πάντως τα σVISTA σε μερικά χρόνια όμως θα τα αγαπάμε όπως τα XP.:-) Μέχρι τότε ψαξτε drivers όσο ακόμα βρίσκετε :P για XP μπας και ξιλώσεται τα vista.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...