Προς το περιεχόμενο

MSN & Δίκτυο

dimokritos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Συμβαίνει εδώ και καιρό κάτι στο lan μου που εγώ προσωπικά δεν μπορώ να εξηγήσω. έχω το wag200g, ένα pc με vista συνδεδεμένο με ethernet και ένα laptop με xp ασύρματα το οποίο χρησιμοποιεί η αδερφή μου. για να μη φωνάζουμε σαν τους ντελάληδες από τη μια άκρη του σπιτιού στην άλλη, αν θέλουμε να πούμε κάτι όταν είμαστε στα pc το λέμε μέσω του windows live messenger. ως εδώ όλα καλά.

χρειάστηκε κάποια στιγμή να της στείλω ένα μεγάλο αρχείο και για να μην μπλέκουμε με σκληρούς και flasakia λέω να το στείλω από msn και ας πάει αύριο. και παρατηρώ να μεταφέρεται το αρχείο με τεράστια ταχύτητα και μέσω του δικτύου χωρίς να περνάει από το internet. σε αυτό βοήθησαν και τα λαμπάκια του router καθώς δούλευαν μόνο το wireless και ethernet και όχι αυτό που δείχνει την κίνηση του Internet. ενδεικτικά αναφέρω ότι αρχείο 400mb εστάλη σε 4-5 λεπτά. το περιστατικό έγινε πριν ακόμα ανοίξω το δίκτυο και χρησιμοποιήσουμε κοινούς φακέλους. ήταν κλειστό δηλαδή και το ένα pc δεν μπορούσε να δει το άλλο. και από τις ρυθμίσεις δικτύου και από το firewall που είχα εγώ.

μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο? οποιοδήποτε byte που στέλνει κάποιος από το msn δεν θα πρέπει να περάσει απο τον server ας πούμε και μετά να πάει στον δέκτη?

thx

Δημοσ.

Απο την στιγμη που υπαρχει η ενδιαμεση συσκευη δλδ το ρουτερ τοτε αυτοματως εισαι σε LAN...απο κει και περα ειναι θεμα ρυθμισεων...τωρα το msn ειναι οτι ναναι....αλλες φορες το κανει οπως λες...αλλες φορες οχι....οπως και να χει ομως...μπορεις πολυ απλα να κανεις ενα φακελο κοινοχρηστο...

Δημοσ.

μα δεν είναι το πρόβλημα πως να μεταφέρω αρχεία, αλλά αν ξέρει κανείς να μου εξηγήσει το φαινόμενο που εγώ δεν μπορώ να του δώσω λογική ερμηνεία.

Δημοσ.

χωρίς να είμαι σίγουρος, υποτίθεται ότι έχεται ίδια ip.. κάτι που θα στείλεις εσύ στον εαυτό σου,γιατί να περάσει στον server του msn?

Δημοσ.

τα πακέτα πανε απο την εσωτερική ip σου στην εξωτερική ip του router και ξαναγυρνάνε στην εσωτερική ip της αδερφής σου.. οποτε το "πρόβλημα" το κάνει ο router και μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό! :)

Δημοσ.
τα πακέτα πανε απο την εσωτερική ip σου στην εξωτερική ip του router και ξαναγυρνάνε στην εσωτερική ip της αδερφής σου.. οποτε το "πρόβλημα" το κάνει ο router και μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό! :)

ναι κάτι τέτοιο γίνεται, αλλά δεν θα έπρεπε να περάσουν πρώτα από τον τοπικό server της microsoft ώστε να αποσταλούν στο email της αδερφής μου, που απλά τυγχάνει να έχει την ίδια εξωτερική ip με μένα? δεν ξέρω, ίσως να είναι απόλυτα λογικό και να μην μπορώ να το συλλάβω...

Δημοσ.

mail έστειλες ή αρχειο ? πρεπει να αποφασίσεις.. αν στείλεις mail βεβαιως θα περάσει απο τον server της microsoft , αν στείλεις αρχείο όχι... δημιουργείται σύνδεση μεταξύ της ip της δικής σου και της αδερφήσ σου (που ειναι η ίδια) και τα αρχεία περνάνε τοπικά.

Δημοσ.

Εννοεί ότι για να επικοινωνήσει με το msn της αδερφής του πρέπει το αρχείο που στέλνει να φύγει στον server του msn και από εκει στην αδερφή του ,που ετσι πρέπει να είναι κανονικά. Η επικοινωνία του msn γίνετε μεσώ του εμαιλ που δηλώνεις.

Δημοσ.

Η επικοινωνία γίνεται άμεσα, το ένα άτομο κάνει τον server και το άλλο τον client. Δεν περνάνε από τον server της microsoft. Ούτε τα μηνύματα περνάνε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...