chrismasgr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Έχω ένα περίεργο πρόβλημμα στο pc μου. Δούλευε μια χαρά και ξαφνικά άρχισε να είναι συνέχεια απασχολημμένο να μου "τρώει"χώρο και να γεμίζει. Σκέφτηκα ότι θα είχε πρόβλημμα ο σκληρός. Μέχρι που κάποια στιγμή έκανα restart και δεν μπορούσε να φορτώσει τα windows .Προσπάθησα να τα ξαναπεράσω και μου έβγαλε το ακόλουθο μήνυμα : "ΤΑ WINDOWS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΕΓΚΥΡΟ ΤΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" Ακόμα και format που έκανα πήρα το ίδιο μήνυμα. Άλλαξα σκληρό και το pc δούλευε μια χαρά. Μετά από πέντε ημέρες που πάγωσε το pc και αναγκάστηκα και έκανα restart και πήρα πάλι το ίδιο μήνυμα. Έχει κανένας καμιά ιδέα τι μπορεί να το προκαλεί αυτό το πρόβλημμα; Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 άμα σου τρώει χώρο έχεις worm! μακριά! είχα κολλήσει και μου έγραψε 17.000 αρχεία μέχρι να καταφέρω να το σβήσω... προφανώς το κολλάς από κάποιο usb-stick ή φορητό σκληρό ή από το ίντερνετ (email...κ.α.) ψάξε βρές antivirus και γρήγορα! ψάξε για το hiren's boot κάνε search για ιούς πρίν φορτώσεις windows...αλλά φοβάμαι ότι δε το γλιτώνεις το φορματ...πάλι...
orfeas2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 standar ειναι θεμα κακοβουλης παρέμβασης στον υπολογιστή σου...δεν ξερω αν γνωρίζεις για εναν ιο ο οποιος σου καταστρεφει μονιμα τον σκληρο δισκο...
vagsai Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 standar ειναι θεμα κακοβουλης παρέμβασης στον υπολογιστή σου...δεν ξερω αν γνωρίζεις για εναν ιο ο οποιος σου καταστρεφει μονιμα τον σκληρο δισκο... Αλήθεια ή ειρωνεία; δηλαδή τι ακριβώς του κάνει;
chrismasgr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Παιδιά τον σκληρό τον έκανα format και μου βγάζει αυτό το μήνυμα .Άρα δεν μπορεί να είναι από αυτό.
JohnnyDragon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Αλήθεια ή ειρωνεία;δηλαδή τι ακριβώς του κάνει; Αλήθεια είναι Υπήρχε κάποτε ο harddiskkiller ο οποίος είχε βγεί σε πολλές versions, η πιό πρόσφατη που είχα δεί εγώ να διανέμετε ήταν η 8.1 αν θυμάμαι καλά και ήταν πρίν κανένα 7μηνο περίπου. Σίγουρα βέβαια δεν είναι το μόνο που κάνει αυτή τη δουλειά!
orfeas2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 αληθεια ειναι vagsai..Αυτός ο ιός καταστρέφει απλά τον τομέα Μηδέν (Boot sector) στον σκληρό δίσκο, όπου υπάρχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την οργάνωση των πληροφοριών του δίσκου. Αυτός ο ιός ενεργεί με τον ακόλουθο τρόπο: 1. Στέλνεται αυτόματα σε όλες τις επαφές στον κατάλογό με τίτλο πχ: ”Μια κάρτα για σας". 2. Μόλις η υποτιθέμενη εικονική κάρτα ανοίξει ο υπολογιστής παγώνει έτσι ο χρήστης πρέπει να επανεκκινήσει. Όταν πατήσετε ctrl+alt + delete ή το reset, ο ιός καταστρέφει τον boot sector, κατά συνέπεια καταστρέφει το σκληρό δίσκο.
Aligator21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Το παλικάρι λέει πως έκανε format τον σκληρό του, επίσης λέει πως άλλαξε και τον σκληρό και του έκανε τα ίδια. Δεν δοκιμάζεις μια άλλη έκδοση των Windows?
washcloud Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 ..δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ που δεν μπορεί να στρώσει με ένα full format... Ρε παιδιά.... chrismasgr,το φορμάτ που λες πως έκανες,ΠΩΣ το έκανες; (μετά την εμφάνιση του μηνύματος που παρέθεσες).Μέσω του cd των Windows;Kι έκανες απλά format; (μέσω;Της εγκατάστασης των windows; Ή από recovery console και γραμμή εντολών; ) (...και τί σόι format;Quick ή full ; ) Ή ΚΑΙ επανεγκατάσταση;
chrismas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Sorry, παιδιά που δεν απάντησα αλλά είχα και ένα τρακάρισμα και σήμερα τρέχω όλη μέρα. Έκανα format ,το format είναι από τα windows και μάλιστα για σιγουριά έσβησα το partition και το ξαναέφτιαξα. Κάποια στιγμή κατάφερα και έβαλα windows και μετά από 10 λεπτά ξανά τα ίδια. Αυτά χθες. Σήμερα χωρίς να το πειράξω προσπαθώ να βάλω τα windows .Μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι εντάξει. Αλλά, πιστέψτε με χωρίς να πειράξω τίποτα μπαίνουν , χωρίς να πειράξω τίποτα κρεμμάει. Πάντως σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την βοήθεια σας.
washcloud Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 προσωπικά δεν βλέπω τ' αναλυτικά πράγματα που θα ήθελα-αλλά αν έχεις άλλα τρεξίματα που λες,κοίτα αυτά πρώτα(..και καλά ξεμπερδέματα btw). Aπλά όταν θα έχεις χρόνο,τουλάχιστον ξεκαθάρισε αν έκανες FULL format ή quick...
plakalis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Παιδιά είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Πίστεψα οτι φταίει ο σκληρός, έβαλα καινούργιο δισκο, εκανα εγκατάσταση κανονικά, και ήταν οκ. μετά από καμμιά βδομάδα πάλι τα ίδια. Άρχισε να ψιλοκολλάει. Σε κάποια φάση πριν μπω στα windows μου λέει οτι πρέπει να ελέγξει το σκλήρο για σφάλματα.. έκανε κάτι repair sectors, και μπήκα windows. Το πρόβλημα συνέχιζε.. κάνω restart. Μου ξαναλέει για να ψέξει για σφάλματα, αλλά το κάνω skip. Μπαίνω στα windows και μου βγάζει στο taskbar ενα μήνυμα για κατεστραμένο αρχείο, και οτι πρέπει να το διορθώσω με τη διαδικασία πριν μπω στα win. Λέω κακώς εκανα skip, ας πάω να το κανω.. restart! Πριν καν με βγάλει για διόρθωση μου πετάει μήνυμα : δεν μπόρουν να ξεκινήσουν τα win γιατί δεν βρέθηκε ένα αρχειο η ειναι κατεστραμενο στο path windows/system32, βαλτε το cd των win και στην πρώτη οθόνη(??) πατήστε 'r' για να κάνετε προσπάθεια να το διορθώσετε. Αυτό έγινε πολλές φορές , μπας και μπει αλλά τίποτα. Βάζω το cd των win, δεν μπόρεσα ποτέ ομως να βρω αυτή την οθoνη και να πατήσω 'r'!! Παω να ξεκινήσω να κάνω format, και με την ελπίδα οτι πριν κάνω την εγκατάσταση, καποu θα βρω αυτό το 'r'! Φτάνω στην μπλε σελίδα "η εγκατάσταση φορτώνει αρχεία" (πουθενα το 'r') και τελικά βρίσκομαι στη σελίδα για να σβήσω το διαμέρισμα, να φτιάξω νέο, να ξεκινήσει η διαδικασία. Kάνω ακύρωση, restart, και αυτή τη φορά με βγάζει στη διαδικασία για repair sectors οπως πριν. Διορθώνει ενα κατεβατό απο sectors, καμμία σχέση με την προηγούμενη φορα, και μπαίνω τελικά στα win και από τότε είμαι μια χαρά. Τι απο τότε... από χτες βράδυ που έγιναν όλα αυτά!!
IMMORTALFRANK Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Έχω αντιμετωπίσει 2 φορές το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Την πρώτη το έλυσα προσωρινά. Την δεύτερη όμως ήταν πιο δύσκολο. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι στον δίσκο όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Το προβλημα είναι είτε στη Ram ή το πιο πιθανό είναι στον memory controller της μητρικής (ή φυσικά σε ασυμβατότητα μητρικής και μνήμης αν μιλάμε για εξ αρχής πρόβλημα). Δημιουργούνται corrupt files και σταδιακά αυτό γίνεται και στα αρχεία των windows αλλά μοιραία και στο Master boot record ή στον boot sector. Εγώ το πρόβλημά μου το έλυσα με αλλαγή της μητρικής...
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 οι 2 προηγούμενοι poster,δείτε ότι μιλάμε για διαφορετική περίπτωση απ΄τη δική σας:το μήνυμα που παίρνει είναι αυτό: "ΤΑ WINDOWS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΕΓΚΥΡΟ ΤΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ",και διαφέρει πολύ από κατεστραμμένα αρχεία του λειτουργικού,αλλά και από "corrupted files λόγω ασυμβατότητας μνήμης και μητρικής"...Ο chrismasgr άλλωστε αναφέρει "γέμισμα του δίσκου στα καλά καθούμενα",και ΟΝΤΩΣ αυτό ΕΙΝΑΙ καραμπινάτη ένδειξη για "γνωστό worm",το οποίο ΑΦΟΥ κολλήσει το pc,πατάει κι ένα "σκίσιμο" στον boot sector,με το που πάει κάποιος να κάνει restart/shutdown ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.. Και το ζήτημα που μένει είναι να μας επιβεβαιώσει ότι το πρόβλημά του συνεχίζεται(λόγω επαναμόλυνσης από κάτι "μολυσμένο"),και δεν "φαίνεται" ο δίσκος του,μη έχοντας κάνει full format.... plakalis,το "r" είναι επιλογή που σου δίνεται ΜΑΖΙ με την επιλογή(πατώντας enter)για εγκατάσταση των windows...Λίγο πιο προσοχή και θα το δεις...
IMMORTALFRANK Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 ...'Εχεις δίκιο, ξέχασα το αρχικό post
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.