Προς το περιεχόμενο

Επιδιορθωση σκληρου δισκου αλλα....βαθεια νερα!

pagtag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

500 Giga σκληρος εξωτερικος δισκος (MAXTOR one touch backup) "μετακομισε"τρια περιπου μετρα παραπερα απο κατα λαθος κλωτσια του γιου μου.

Ο Η\Υ σταματησε να τον "βλεπη"(τι παραξενο!),ειτε σαν USB, ειτε οταν τον εβγαλα τελειως απο το το κουτι που τον κανει εξωτερικο και τον συνεδεσα εσωτερικα στον Υπολογιστη.:Ουτε στο My System,ουτε με προγραμματα τυπου :"get data back" φαινοταν πουθενα.

Και πως να φανη αφου συνειδητοποιησα πως ο κινητηρας προσπαθουσε αλλα δεν γυρνουσε τον δισκο.

Η μονη ελπιδα ¨Εγχειρηση

(Βλεπετε,ο δισκος εχει μεσα δουλεια χρονων και Φωτογραφιες οικογενειακες μοναδικες και πολυτιμες)

Μασκα,γαντια,βρεγμενο περιβαλλον,ψιλα κατσαβιδια αστεροτριγωνα ,τον ανοιξα!

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΖΗΜΙΑ????

Συγκεκριμμενα:

1. Oi τρεις επαλληλοι δισκοι μνημης ειναι σαν πακτωμενοι τελειως ακλονητοι:

Yπαρχει καποιος μηχανισμος καστανιας που σε βιαιες κρουσεις να τους μπλοκαρη για να αποτρεψη τα χειροτερα:Μπορω να το ξεμπλοκαρω χωρις να μπω βαθυτερα;

2. Aν δεν υπαρχη καποιος ιδιοφυης τροπος να τον ξεμπλοκαρω (χωρις να τον ανοιξω παραπερα ) τοτε για να βγαλω τους δισκους και να βρω απο κατω τον κινητηρα,πρεπει πρωτιστως να απομακρυνω τις 6 κεφαλες που ειναι αναμεσα στις πλακες(δισκους).Ας υποθεσουμε οτι καταφερνω και τις βγαζω ,ξεπερνωντας την σθεναρη αντισταση του ισχυροτατου μαγνητη(alnico ?)

Υπαρχει θεμα μικροσυντονισμου στην επανατοποθετηση η οι κεφαλες δεν θα βρισκουν το FAT κτλ.;

Παιδια θα ημουν βαθεια ευγνομων αν καποιος ξαιρει και μου απαντηση στα παραπανω η σε οτιδηποτε θεωρησει εκεινος οτι θα με βοηθηση

Δημοσ.

"...Παραπονιότανε ο παππούς για πόνους στο στηθος από το πρωί,και σε κάποια στιγμή το μεσημέρι τον βρήκαμε στο πάτωμα!

..Η μονη ελπιδα ¨Εγχειρηση

(Βλεπετε,ο παππούς εχει μεσα αναμνήσεις χρονων -οικογενειακες μοναδικες και πολυτιμες)

Μασκα,γαντια,βρεγμενο περιβαλλον,ένα κοφτερό μαχαίρι από την κουζίνα ,τον ανοιξα!

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΖΗΜΙΑ???? "

...Honestly,το ίδιο μου ακούγεται...

Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνεις θα ήταν να φωνάξεις "ασθενοφόρο" (το τηλ. είναι 210- 6897383 )( = http://tictac.gr/ )(..ή έστω 210-6518891, 210-6518861 = http://www.anaktisis.gr/ )

(..Αν στο τηλ. σου λέγανε "περί πολύ υψηλών νοσηλείων"-που είτε να ανταπεξέρθεις δεν θα μπορούσες,είτε "δεν θα άξιζε τον κόπο"....ΤΟΤΕ ναι,να ΔΟΚΙΜΑΖΕΣ την "εγχείρηση")...Αλλά όχι αν δεν το είχες ξανακάνει πριν,και δίχως να είχες κάνει πριν κάποια "μελέτη" anyway.

Mελέτη όπως αυτή: http://www.overclockers.com/tips1035/

(το σύνολο 6 σελίδες,και καλό θα ήταν ν' αρχίσεις την ανάγνωση ΑΠΟ ΤΗΝ Νο 6,για να έπαιρνες 1 ιδέα "με τί έχεις να κάνεις" )(..τ' αγγλικά σου πώς είναι; ) (http://babelfish.altavista.com/ -translate a web page)

Τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά".Το διαπίστωσα κάποτε ο ίδιος ανοίγοντας 1 δίσκο που είχε κάτι bad sectors και "ψιλοκολλούσε"(αλλά τουλάχιστον δεν έιχα "αναντικατάστατο υλικό" μέσα,γι' αυτό και το αποπειράθηκα...).Δεν του έκανα απολύτως τίποτα,παρεπιπτόντως.Τον κοίταξα από 'δω-τον κοίταξα από 'κει...Και τον ξανάκλεισα.Όταν τον ξαναέβαλα να δουλέψει,ήταν σε τελείως χειρότερη κατάσταση...

(αυτά "ενδεικτικά",επειδή ρωτάς για τις κεφαλές "πόσο ευαίσθητες είναι"....Για το οποίο θα πάρεις απαντήσεις στην 6η σελίδα απ' την οποία σου πρότεινα ν' αρχίσεις το διάβασμα...)

Καλή τύχη πάντως,ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις με τον δίσκο.

Δημοσ.

Παιδια

To οτι τον ανοιξα ειναι γεγονος!

Το ρισκο που πηρα να τον καταστρεψω ανοιγοντας τον ,εγινε συνειδητα.

Το χιλιαρικο που μου ζητησαν για να σωσουν οτι μπορεσουν(χωρις εγγυηση) δεν το δινω!

Στο τελος τελος ειναι και η προκληση του αγνωστου:Αν χασω,εχασα!!!

Συνεχιζω να περιμενω, για απο δω και περα ,συμβουλες απο οποιον ξαιρει κατι.

Ευχες και παρατηρησεις του τυπου¨"δεν επρεπε να τε κανης"δεν με βοηθουν και πολυ.

Ευχαριστω Παιδια

Υ.Γ.1. Φιλε Washcloud οφειλω να ομολογησω οτι το ισοδυναμο παραδειγμα σου ηταν πολυ ωραιο.Μονο που

1ον. εγω εχω ανεση χρονου

2ον .δεν θελω να ξαναζωντανεψω τον παππου,αλλα να βγαλω απ την κοιλια του τα διαμαντια που καταπιε πριν αποδημηση.

Τα site που μου εδωσες με βοηθουν πολυ και σ'ευχαριστω ιδιαιτερα γι'αυτο.

Υ.Γ.2.Παιδια παρτε σαν δεδομενο οτι δεν ειμαι ασχετος ,ξαιρω απο ηλεκτρονικα (που εδω δεν μου χρειαζονται,ειναι μηχανικο το προβλημα),εχω γνωσεις,εργαλεια και ικανοτητες στις εγχειρισεις "εν μικρω"αλλα ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με σκλ.δισκο και οχι με ρολογια,γαντζετς,κινητα κτλ.

Σας ευχαριστω ολους για την υπομονη και τον χρονο σας να μου γραψετε.

Δημοσ.

2ον .δεν θελω να ξαναζωντανεψω τον παππου,αλλα να βγαλω απ την κοιλια του τα διαμαντια που καταπιε πριν αποδημηση.

u got me there :-D

Δημοσ.

καλησπερα

μου έχει τύχει ορισμένες φορές λόγω προβλημάτων σε πλακέτες να μην παίζουν δίσκοι. Αυτό περιορίζεται σε ψυχρές κολλήσεις. ΄Ισως στον δικο σου δίσκο ξεκόλλησε κάποιο ολοκληρωμένο και γιαυτο να μην παίζει. Αν θες μπορείς να μου τον στείλεις, να δω αν ζεσταίνοντας την πλακέτα παίξει, και αυτό ηταν όλο. θέμα για κόστος δεν τίθεται, αν παίξει στον στέλνω πίσω με δικά σου έξοδα αποστολής και τέλος.

την έχω πάθει 2 φορές με δικούς μου δίσκος (IBM Deathstar) και ξέρω πως είναι....

Δημοσ.

Φιλε mpetenis δυστυχως το προβλημα δεν ειναι στην πλαακετα (ηλεκτρονικο) αφου ακουγεται συνεχεια το ρελεδακι που κανει επανειλλημενες και ακαρπες προσπαθειες να γυριση τον βηματικο κινητηρα που περιστρεφει τους δισκους.

Οι δισκοι ομως εχουν μουλαρωσει και δεν ξεκουνιωνται με τιποτα.

Το προβλημα ειναι 'η καποια καστανια ασφαλειας,η ο κινητηρας.

Παντως σιγουρα μηχανικο και οχι ηλεκτρονικο και αυτο ειναι το δυσκολο.

Σ ευχαριστω για την καλη διαθεση

Δημοσ.

Kαποιος τροπος θα υπαρχει βρε παιδια.Μολις επαθα και εγω το ιδιο με την κορη μου αλλα στους 30 ποντους.Εχει τα ιδια συμπτωματα.Τον εβγαλα απο το κουτι του και τον συνδεσα μπας και αλλα δεν...Ανοιγω το pc και συνδεω μετα το δισκο αλλα κανει restart...Eιδικα με εμενα πρεπει να ειμαι πολυ γκαντεμης,φτιαχνω το ενα και χαλαει το αλλο!!

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω κι εγώ το ίδιο ακριβός πρόβλημα εδώ και λίγες μέρες. Αλλά αυτό μου το προκάλεσε ο σκύλος. Τέλος πάντων το μόνο λογικό μου φαίνεται αυτό το εργαλείο που βρήκα εδώ http://www.youtube.com/watch?v=gVzbipMgPbk Είναι ένα αρκετά απλό εργαλείο και φαντάζομαι γίνεται και ιδιοκατασκευη.

Δημοσ.

να το πω για 1000 φορα μεχρι να γινω σπαστικος.να δω ποτε θα μαθετε να κρατατε backup σε 2 σκληρους.ξερω εχω γινει γραφικος να το λεω.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Και έχω να πω μια παρομοίωση που μου είπε ένας φίλος. «Αν χάσεις το πορτοφόλι σου, δεν σε νοιάζει να ξαναβρείς το πορτοφόλι, αλλά το περιεχόμενο». Δηλαδή όχι το φυσικό μέσο, αλλά τα δεδομένα.

Δημοσ.

...ναι μόνο που το "πορτοφόλι" σου έχει πέσει μέσα σε στέρνα με σκυλόψαρα.

Εξ' ου και το

Είναι ένα αρκετά απλό εργαλείο και φαντάζομαι γίνεται και ιδιοκατασκευη.

είναι γραφικό ως γραφικό, αλλά προϋποθέτει την ύπαρξη πλήρως αποστειρωμένου περιβάλλοντος - μιας κι ένας μικροκόκκος σκόνης αρκεί για να ξεπερδέψει δια παντός "τα Ευρώ και τις πιστωτικές σου".

....speaking of, καλύτερα να στα φάει εταιρία ανάκτησης δεδομένων (provided εν μέσω οικονομικής κρίσης, είσαι κροίσος) αν είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα σου, παρά να διακινδυνέψεις τη DIY προσπάθεια.

Δημοσ.

να το πω για 1000 φορα μεχρι να γινω σπαστικος.να δω ποτε θα μαθετε να κρατατε backup σε 2 σκληρους.ξερω εχω γινει γραφικος να το λεω.

Εγώ πάλι χαίρομαι να ακούω οτι χάσανε κάποιοι τα σημαντικά δεδομένα τους.Όχι από κακία και μίσος αλλά επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος για να βάλει κάποιος μυαλό ειδικά όταν τα σημαντικά αρχεία είναι της δουλειάς του,άρα πολύ κρίσιμα οπότε και ανεπίτρεπτο να μην έχει κρατήσει έστω και ένα backup.

Και πριν προλάβετε να μου "ευχηθείτε" για τα δικά μου αρχεία να σας προλάβω λέγοντας οτι αυτά τα λίγα σημαντικά που έχω τα έχω backup σε 3 σκληρούς δίσκους και σε DVD (περιστασιακά)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...