Προς το περιεχόμενο

Ξερει κανεις απο σκληρο δισκο;(Εγχειρηση!)

pagtag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

500 Giga σκληρος εξωτερικος δισκος (MAXTOR one touch backup) "μετακομισε"τρια περιπου μετρα παραπερα απο κατα λαθος κλωτσια του γιου μου.

Ο Η\Υ σταματησε να τον "βλεπη"(τι παραξενο!),ειτε σαν USB, ειτε οταν τον εβγαλα τελειως απο το το κουτι που τον κανει εξωτερικο και τον συνεδεσα εσωτερικα στον Υπολογιστη.:Ουτε στο My System,ουτε με προγραμματα τυπου :"get data back" φαινοταν πουθενα.

Και πως να φανη αφου συνειδητοποιησα πως ο κινητηρας προσπαθουσε αλλα δεν γυρνουσε τον δισκο.

Η μονη ελπιδα ¨Εγχειρηση

(Βλεπετε,ο δισκος εχει μεσα δουλεια χρονων και Φωτογραφιες οικογενειακες μοναδικες και πολυτιμες)

Μασκα,γαντια,βρεγμενο περιβαλλον,ψιλα κατσαβιδια αστεροτριγωνα ,τον ανοιξα!

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΖΗΜΙΑ????

Συγκεκριμμενα:

1. Oi τρεις επαλληλοι δισκοι μνημης ειναι σαν πακτωμενοι τελειως ακλονητοι:

Yπαρχει καποιος μηχανισμος καστανιας που σε βιαιες κρουσεις να τους μπλοκαρη για να αποτρεψη τα χειροτερα:Μπορω να το ξεμπλοκαρω χωρις να μπω βαθυτερα;

2. Aν δεν υπαρχη καποιος ιδιοφυης τροπος να τον ξεμπλοκαρω (χωρις να τον ανοιξω παραπερα ) τοτε για να βγαλω τους δισκους και να βρω απο κατω τον κινητηρα,πρεπει πρωτιστως να απομακρυνω τις 6 κεφαλες που ειναι αναμεσα στις πλακες(δισκους).Ας υποθεσουμε οτι καταφερνω και τις βγαζω ,ξεπερνωντας την σθεναρη αντισταση του ισχυροτατου μαγνητη(alnico ?)

Υπαρχει θεμα μικροσυντονισμου στην επανατοποθετηση η οι κεφαλες δεν θα βρισκουν το FAT κτλ.;

Παιδια θα ημουν βαθεια ευγνομων αν καποιος ξαιρει και μου απαντηση στα παραπανω η σε οτιδηποτε θεωρησει εκεινος οτι θα με βοηθηση.

Δημοσ.

η κατασταση του ασθενους ειναι σταθερα κομματώδης...αν δεν έχεις γνώσεις ηλεκτρονικου καλυτερα να το αφήσεις..στειλε τον δισκο στην αντιπροσωπία να σου μεταφέρουν τους δισκους σε άλλο μηχανισμο...

Δημοσ.

Χμμμ... δεν εκανες καλα που τον ανοιξες... ηταν η χειροτερη επιλογη... τωρα μαλλον δεν υπαρχει περιπτωση να σωσεις οτιδηποτε.. η σκονη ειναι ο χειροτερος εχθρος.

Αυτο που θα μπορουσες να κανεις (πριν τον ανοιξεις) ηταν να τον βαλεις στην καταψυξη για λιγο ή να τον στειλεις σε καποια εξειδικευμενη εταιρεια ανακτησης δεδομενων (με ΠΟΛΥΥΥ υψηλο κοστος βεβαια).

Δημοσ.

Έχω καιρό να γράψω αλλά θα κάνω μια εξαίρεση

1)Γιατί τον άνοιξες?

2)Γιατί τον άνοιξες?

3)Γιατί τον άνοιξες?

4)Δεν σου είπε η μαμα σου να μην βάζεις τα χεράκια σου όπου βρίσκεις?

5)Από τη στιγμή που ανοίγεις ένα δίσκο ακόμη και η αναπνοή σου (μέσα από μάσκα) Ένας μύκητας... Ένας μικροσκοπικός κόκκος σκόνης τον έχει καταστρέψει! Γιατί νομίζεις έίναι τόσο ερμητικά σφραγισμένοι με μία μόνο οπή που έχει ειδικά φίλτρα κατά της υγρασίας και της σκόνης?

6)Το περιβάλλον πρέπει να είναι στεγνό και αποστειρωμένο και ειδικά ελεγχόμενο.

7)Από τη στιγμή που έφαγε κλωτσια μάλλον χάλασαν οι μηχανισμοί του. Αυτό τον καθυστά άχρηστο και μη επισκευάσιμο. Τουλάχιστον από κάποιον στον ελληνικό χώρο

8)Από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζεται γίνεται ακόμη δυσκολέτερη η δουλεια

9)Αν πραγματικά ήθελες τα δεδομένα σου δεν έπρεπε να τον ανοίξεις. Δεν επισκευάζονται με αυτόν τον τρόπο οι σκληροί. Τι νομιζες θα πήγαινες το μοτέρ του σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά και θα σου έδιναν άλλο?

10)Άσε που για να βγουν τα platters και οι μηχανισμοί με τις κεφαλές δεν είναι μια απλή διαδικασία. Και μόνο να τα κουνήσουμε εμείς που δεν ξέρουμε και χωρίς κατάλληλα μηχανίματα πάλι άχρηστος.

11)Οι κεφαλές δεν πρέπει να ακουμπήσουν πουθενά στο δίσκο παρα μόνο στο σημείο που είναι παρκαρισμένες.

Συγνώμη για το μάλλον έντονο ύφος μου αλλά ετσι αισθανόμουν όταν τα έγραφα. Δυστυχως από τη στιγμή που έφαγε την κλωτσια ο δίσκος ήταν άχρηστος. Ιδιαίτερα αν δούλευε εκείνη τη στιγμή.

Αν το ψάξεις θα βρεις εταιρίες στο εξωτερικό που αναλαμβάνουν τέτοια backup. Το αποτέλεσμα φυσικά του τι θα σωθεί είναι πάντα αμφίβολο και οι τιμές σίγουρα τεραψήφια νούμερα και βάλε..

Επίσης και μία συμβουλή!Τα "ευαισθητα" δεδομένα ΠΑΝΤΑ back up και σε δεύτερη πηγη. Καλύτερα DVD καλής ποιότητας αν ο όγκος είναι σχετικά μικρός αλλιώς δεύτερος δίσκος που δεν θα δουλεύει συνέχεια και θα είναι σε ασφαλές μέρος. Τίποτε δεν συγκρίνεται με το κόστος χαμένων δεδομένων.

Φιλικά πάντα...

Δημοσ.

Παιδια

To οτι τον ανοιξα ειναι γεγονος!

Το ρισκο που πηρα να τον καταστρεψω ανοιγοντας τον ,εγινε συνειδητα.

Το χιλιαρικο που μου ζητησαν για να σωσουν οτι μπορεσουν(χωρις εγγυηση) δεν το δινω!

Στο τελος τελος ειναι και η προκληση του αγνωστου:Αν χασω,εχασα!!!

Συνεχιζω να περιμενω, για απο δω και περα ,συμβουλες απο οποιον ξαιρει κατι.

Ευχες και παρατηρησεις του τυπου¨"δεν επρεπε να τε κανης"δεν με βοηθουν και πολυ.

Ευχαριστω Παιδια

Υ.Γ.1. Φιλε Spirosta οπως καταλαβαινεις ακουγα πιο πολυ τον μπαμπα μου που μου λεγε "να βαζης χερι οπου βρισκεις, ..αλλο πραμμα να προσεχης που το βαζεις".

Υ.Γ.2.Παιδια παρτε σαν δεδομενο οτι δεν ειμαι ασχετος ,ξαιρω απο ηλεκτρονικα (που εδω δεν μου χρειαζονται,ειναι μηχανικο το προβλημα),εχω γνωσεις,εργαλεια και ικανοτητες στις εγχειρισεις "εν μικρω"αλλα ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με σκλ.δισκο και οχι με ρολογια,γαντζετς,κινητα κτλ.

Σας ευχαριστω ολους για την υπομονη και τον χρονο σας να μου γραψετε.

Δημοσ.

Και την υπογραφή σου να προσέχεις που βάζεις...

Τεσπα...

Δεν μπορώ βοηθήσω άλλο.. Επίσης και να πάρει μπροστά πρέπει να λύσεις και το πρόβλημα που δεν τον αναγνωρίζει...

Μήπως δεν αξίζει να ασχοληθείς? Εγώ στη θέση σου θα τον έκανα κομμάτα να δω από τι αποτελείται.. (Βασικά το έχω κάνει κανα 2 φορές με παλιούς δίσκους...)

Δημοσ.
Παιδια

To οτι τον ανοιξα ειναι γεγονος!

Το ρισκο που πηρα να τον καταστρεψω ανοιγοντας τον ,εγινε συνειδητα.

...

Ευχες και παρατηρησεις του τυπου¨"δεν επρεπε να τε κανης"δεν με βοηθουν και πολυ.

Ευχαριστω Παιδια

pagtag καλησπέρα.

Οι παρατηρήσεις του τύπου "δεν έπρεπε να το κάνεις" δεν αφορούν μόνο εσένα αλλά και όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες του forum.

Συνεχιζω να περιμενω, για απο δω και περα ,συμβουλες απο οποιον ξαιρει κατι.

Δεν υπάρχουν συμβουλές, undo ή γιατρειά για αυτό που έγινε. Από την στιγμή που ανοίξεις δίσκο σε οικιακό περιβάλλον απλά τέλος.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...